Gezondheidscoach  

Nú: met GRATIS tablet
Gezondheidscoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
94,35

of 


€849,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Volg de Gezondheidscoach opleiding en help anderen naar een gezonde levensstijl

In deze dynamische tijden waarin we het allemaal druk hebben, vergeten mensen vaak om goed voor zichzelf te zorgen. We eten vaak ongezond en bewegen niet voldoende. Dat het aantal mensen met een ongezonde leefstijl snel stijgt is dus niet zo raar. En dat terwijl een goede gezondheid zo belangrijk is. Wil jij anderen naar een gezonde levensstijl helpen? Start dan nu nog met de Gezondheidscoach opleiding!

Overgewicht, roken, overmatig alcohol drinken, onvoldoende bewegen. Het zijn allemaal factoren die meespelen in een ongezonde leefstijl. En veel mensen maken zich er, in kleine of grote maten, schuldig aan. Hoewel we moeten genieten van het leven is een ongezonde leefstijl in veel gevallen een onnodige belasting van de gezondheidszorg. Met de Gezondheidscoach opleiding leer jij hoe je anderen helpt de gezondheidsrisico’s in hun leven te beperken en een gezonde leefstijl te bereiken.

 

Op naar persoonlijk welzijn

Vind jij een gezond leven belangrijk en wil je jouw kennis op dit gebied graag met anderen delen? Loop jouw droomjob dan niet langer mis. Van een gezonde leefstijl kun jij jouw beroep maken. Met deze Gezondheidscoach opleiding leer je alles wat je moet weten over een gezond leven en persoonlijk welzijn. Daarnaast werk je aan jouw coachingskills zodat je met die kennis mensen écht kunt helpen.

De Gezondheidscoach opleiding is laagdrempelig en kan door iedereen worden gevolgd. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te starten.

 

Focus op positieve gezondheid met de Opleiding Gezondheidscoach

Gezondheid is meer dan het ontbreken van ziekten. Een perfecte gezondheid is helaas niet voor iedereen haalbaar. De juiste keuzes maken in je leven helpen echter wel bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl. Het zorgt ervoor dat we een leven leiden waar we ons prettig bij voelen. Maar het maken van die juiste keuzes is voor veel mensen moeilijk. In de Gezondheidscoach opleiding leer jij alle aspecten die komen kijken bij het krijgen en behouden van de regie over gezondheid en welzijn. Je focust op een “positieve gezondheid” voor al jouw cliënten.

Tijdens de Gezondheidscoach opleiding ga jij aan de slag met onderwerpen als relevante lichaamswaarden, de stofwisseling, voedingsleer en leefstijlaspecten die je gezondheid beïnvloeden. Enkel de kennis van deze onderwerpen is niet voldoende om anderen te kunnen helpen. Om cliënten goed te kunnen begeleiden en adviseren, ga je daarom niet alleen aan de slag met de theoretische aspecten van het vak maar leer je ook de praktische kant. Je ontdekt hoe je diverse basistesten uitvoert, informatie analyseert en op een passende manier voor elke individuele cliënt een goed advies biedt.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Gezondheidscoach opleiding ga je aan de slag met drie hoofdonderwerpen om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van het vak. Je leert daarom alles over “Gezond leven & gezonde gewoontes”, “Coaching” en “Het gedrag van de gezondheidscoach”.

Deze hoofdonderwerpen zijn onderverdeeld in verschillende thema’s die alle aspecten van leefstijlcoaching behandelen. De volgende onderwerpen geven een duidelijk beeld van wat jij gaat leren in deze Gezondheidscoach opleiding:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie
 • Beweging
 • Voeding
 • Slaap en ontspanning
 • Stress- energie- en timemanagement
 • Leefstijlgerelateerde aandoeningen
 • Positieve gezondheid
 • Leefstijlanamnese, -analyse en –interventies
 • Ethiek, zelfinzicht en beroepshouding
 • Gedragsverandering
 • Coaching en begeleiding

 

Gezond leven en gezonde gewoontes

Het eerste hoofdonderwerp van de Gezondheidscoach opleiding legt de focus op de bouw en functie van het menselijk lichaam. Je ontdekt hoe de orgaansystemen werken en welk effect leefstijlfactoren hierop hebben. Deze kennis is belangrijk om op een duidelijke manier uit te leggen hoe een gezonde leefstijl bijdraagt aan een gezond lichaam. Daarnaast leer je waarom beweging belangrijk is voor de gezondheid. De beweegrichtlijnen komen uitgebreid aan bod en je gaat dieper in op het inzetten van beweging binnen gecombineerde leefstijlinterventies.

Ook voeding is een belangrijk onderdeel van dit hoofdonderwerp. De Richtlijnen Goede Voeding en de Schijf van Vijf staan hierbij centraal. Met aanvullende kennis over macro- en micronutriënten help jij jouw cliënten aan een gezond dieet.

 

Coaching

Om jouw cliënten goed te kunnen begeleiden, zijn coachingskills van groot belang. In het tweede hoofdonderwerp van de Gezondheidscoach opleiding ga jij daarom in op alle aspecten die komen kijken bij coaching en begeleiding. Je ontdekt hoe je leefstijlfactoren kunt analyseren en interpreteren. Aan de hand van de doelen van jouw cliënt kun je vervolgens maatgerichte leefstijlinterventies inzetten. Je ontdekt hoe een traject er van voor tot achter uitziet en hoe jij deze voor iedere cliënt persoonlijk opzet.

 

Gedrag van de gezondheidscoach
Gedrag veranderen doe je niet zomaar. Om van jouw keuzes een gewoonte te maken is vastberadenheid nodig. Om deze reden ga jij in het laatste deel van de Gezondheidscoach opleiding aan de slag met gedragsveranderingen en het ontwikkelproces. Aan het eind van de opleiding heb jij een professionele instelling ontwikkeld en inzicht gekregen in je eigen zelfontplooiing.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Gezondheidscoach af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Gezondheidscoach in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Gezondheidscoach, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Gezondheidscoach

Voor de opleiding Gezondheidscoach staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Gezondheidscoach + Bedrijfsbeheer

Voor de opleiding Gezondheidscoach staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Gezondheidscoach
9x €94,35 of €849,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 94,35
of €849,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gezondheidscoach + Bedrijfsbeheer
15x €63,30 of €949,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 63,30
of €949,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!