Gratis brochure

Criminologie  

Nú: met GRATIS tablet Alleen in januari 10% korting
Criminologie
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
4x
67,30
of ineens
€299,00 €269,10
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 5 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Belangstelling voor preventie en opsporing? Volg de cursus Criminologie

Werk je in de beveiliging of in opdracht van een strafrechtadvocaat? Bij een onderzoeksbureau of als detective? Of heb je gewoon belangstelling voor criminologie? De cursus Criminologie is een interessante kennismaking met het vak van criminoloog.

Criminologie is de wetenschap die crimineel gedrag en de maatschappelijke reactie daarop bestudeert. Om verschillende redenen kan het interessant zijn kennis te maken met dit belangrijke vakgebied.

Beveiliger of detective

Je werkt bijvoorbeeld in de beveiliging of op het gebied van rechtswetenschappen. Of je werkt als detective. Maar misschien heb je wel een algemene interesse in het verklaren en voorkomen van crimineel gedrag. Of je bent geïnteresseerd in de maatschappelijke gevolgen en het effect van straffen.

Goed niveau

De kwalitatief hoogstaande cursus Criminologie is een boeiende introductie in de sociaalwetenschappelijke wereld van criminaliteit en opsporing.

Misdaadpreventie

In de thuisstudie criminologie leer je de werkwijzen en praktische mogelijkheden voor oplossing en preventie van misdaden.

Je verdiept je in de organisaties uit de juridische keten:

 • politie;
 • gemeenten;
 • particuliere beveiligingsorganisaties.

Je leert over de diverse vormen van criminaliteit en criminaliteitsbestrijding.

Crimineel goed

Ben je geïnteresseerd in het brede en actuele vakgebied van criminologie? Wil je meer doen met dit maatschappelijk belangrijke onderwerp? Volg dan de opleiding Criminologie en leg een goede basis.

PROGRAMMA

Studieprogramma Criminologie

De cursus Criminologie bestaat uit vier hoofdonderdelen:

Theorie

In dit deel van de opleiding leer je de basis van de criminologie. Wat is criminaliteit en de dynamiek ervan, hoe kan crimineel gedrag worden begrepen en verklaard en welke aanpak past in theorie het best bij een criminele uiting? De politie is natuurlijk een belangrijk orgaan in de bestrijding van de criminaliteit. We leggen je uit wat sociale controle is, wat de visie van Foucault is op gedragsregulering, hoe de politie werkt aan een informatiepositie en welke concepten bestaan voor normhandhaving.

Verschijningsvormen van criminaliteit

Crimineel gedrag uit zich in verschillende vormen. In dit onderdeel leer je over jeugdcriminaliteit, cybercrime, terrorisme, geweld, moord en doodslag en zedencriminaliteit. Bij elke vorm van criminaliteit leren we jou deze te herkennen, te verklaren en uiteindelijk op te lossen met een adequaat plan van aanpak. Ook leren we jou over de problemen die de justitiële partners ondervinden tijdens de bestrijding ervan.

Veiligheidspartners

Binnen de justitiële keten werken veiligheidspartners samen om zo op een integrale wijze criminaliteit te bestrijden. Politie, gemeenten, particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus hebben elk hun eigen taken, manier van werken en instrumenten binnen de justitiële keten. Aan het einde van dit onderdeel ken je de 5 onderdelen van deze keten, weet je hoe ze zijn georganiseerd, wat de taken van elk zijn en welke processen binnen de keten plaatsvinden.

Technieken

Binnen de criminologie gebruikt men verschillende methoden om aard en omvang van een criminaliteit vast te stellen. In dit laatste onderdeel leer je over de mogelijkheden en beperkingen van sporen, criminaliteitsanalyse, daderprofilering en cold-caseonderzoek. We leren je de uitkomsten en statistische gegevens van elke methode op een juiste wijze te interpreteren.

Aan het einde van deze misdadig goede opleiding Criminologie ken je de werkwijzen en praktische mogelijkheden om misdaden te voorkomen en mogelijk op te lossen. Je raakt bekend met de technieken van criminaliteitsbestrijding (en de Belgische wetgeving in deze) en kunt mensen en bedrijven in jouw omgeving hierover adviseren.

DIPLOMA

Diploma Criminologie

Bij NHA rond jij de cursus Criminologie af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Criminologie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Criminologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Criminologie
4x €67,30 €299,00 of ineens €269,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
4x 67,30
€299,00 of ineens €269,10
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!