Cognitieve Gedragstherapie (CGT)  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
59,94

of 


€599,00 €539,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Leer gedragspatronen te veranderen in de Cognitieve Gedragstherapie opleiding

Wil jij leren hoe je anderen kunt helpen hun gedragsproblemen te verbeteren? In de Cognitieve Gedragstherapie opleiding leer jij hoe je kinderen én volwassenen kunt begeleiden bij het creëren van ruimte voor nieuwe, positieve gevoelens en gedragspatronen. Begin vandaag nog met studeren en help anderen om hun negatieve gedachtepatronen te doorbreken!

Bij psychische problemen en gedragsproblemen is cognitieve gedragstherapie (CGT) de meest gebruikte therapievorm. In de Cognitieve Gedragstherapie opleiding leer jij alles over deze vorm van therapie. Het uitgangspunt bij CGT is dat onze gedachten, gevoelens en ons gedrag onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Cognitieve gedragstherapie kan niet alleen bij lichtere klachten maar ook bij complexe problemen de oplossing bieden.

Begeleid cliënten met een fobie, depressie of verslaving

Werk jij al als therapeut of psycholoog of heb jij op een andere manier in je werk te maken met cliënten die aan een (eet)verslaving, depressie, paniekstoornis, angststoornis, fobie of dwangmatig gedrag leiden? Cognitieve gedragstherapie kan een oplossing bieden bij deze uiteenlopende soorten problematiek. In de Cognitieve Gedragstherapie opleiding ontdek je hoe je cliënten hierin begeleidt.  

Ook bij een functie als pedagoog, gedragsdeskundige, coach, gewichtsconsulent of maatschappelijk werker is de Cognitieve Gedragstherapie opleiding interessant om je kennis te verbreden. Je kunt ook zonder voorkennis aan deze laagdrempelige opleiding beginnen. De opleiding start namelijk bij de absolute basis.

Verdiep je in je doelgroepen met de Cognitieve Gedragstherapie opleiding

In de Cognitieve Gedragstherapie opleiding leer jij hoe je mensen met problemen zoals fobieën, depressie of verslavingen ondersteunt. In de opleiding verdiep je je in de benodigde achtergrondkennis en vaardigheden.

Ook leer je meer over de verschillende doelgroepen waar je mee te maken kunt krijgen. De vaardigheden en kennis die je in de Cognitieve Gedragstherapie opleiding opdoet zijn toegespitst op verschillende klachten, leeftijden, probleemgebieden en ontwikkelingsfasen. Op die manier kun jij elke cliënt optimaal ondersteunen. In de Cognitieve Gedragstherapie opleiding ontdek je hoe gedragspatronen ontstaan, hoe je ze kunt doorbreken en hoe je anderen helpt om nieuwe patronen te creëren en in te zetten.

De Cognitieve Gedragstherapie opleiding gericht op het individu     

Ook de fasen van het therapeutisch proces komen in de opleiding aan bod. Je ontdekt in de Cognitieve Gedragstherapie opleiding welke functie bepaald gedrag heeft voor de cliënt en welke factoren het probleemgedrag en de instandhouding ervan beïnvloeden. Zo leer je om cliënten individueel te helpen, want ieder mens is uniek. Om de betekenis van bepaalde situaties beter te leren begrijpen ga je in de Cognitieve Gedragstherapie opleiding ook dieper in op verklarende hypotheses.

Als je de Cognitieve Gedragstherapie opleiding volledig hebt afgerond heb jij een goede basis ontwikkeld qua kennis en praktische vaardigheden om deze therapievorm effectief in te zetten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Cognitieve Gedragstherapie opleiding worden de onderstaande onderwerpen behandeld:

 • Cognitieve psychologie
 • Gedragstherapie
 • Doelgroepen
 • Cognitief model
 • Proces
 • Functieanalyse
 • Betekenisanalyse
 • Verschillende interventies en methodieken
 • Persoon van de therapeut
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT) af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT) in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Cognitieve Gedragstherapie (CGT), stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Cognitieve Gedragstherapie (CGT) staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
9x €59,94
€599,00 of €539,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 59,94

€599,00 of €539,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!