Gratis brochure

Rekenen  

Nú: met GRATIS tablet
Rekenen
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
3x
46,35
of ineens
€139,00
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Wil je je rekenvaardigheden snel verbeteren? Volg de cursus Rekenen

De wortel van 196? 8 x 16 vereenvoudigen tot 4 x 32 of 2 x 64? Goed kunnen rekenen, het belang is vanzelfsprekend. Je wilt je kinderen helpen bij hun huiswerk, gewichten kunnen omrekenen bij het koken en wisselgeld in de winkel kunnen natellen. En ongetwijfeld kun je nog tientallen situaties bedenken waarbij goed kunnen rekenen belangrijk is.

Rekenen is soms best lastig. Heb je het gevoel dat je vaardigheden op dat vlak tekortschieten? Dat geldt voor meer mensen.

De cursus Rekenen heeft al duizenden mensen goed op weg geholpen en het vertrouwen gegeven dat ze prima met cijfers kunnen omgaan.

Keuzes maken

Goed rekenen is zowel voor je werk als thuis belangrijk. Je hebt rekenen nodig bij het winkelen en het invullen van belastingformulieren. Ook als je financiële keuzes maakt op het gebied van sparen of verzekeren. Bij grote aankopen wil je sterk in je schoenen staan, prijzen vergelijken en goed onderhandelen.

Met de cursus Rekenen leer je stapsgewijs en op een boeiende, interactieve manier rekenen. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod:

 • basisvaardigheden;
 • rekenen met verhoudingen;
 • meten;
 • hoeken;
 • grafieken en tabellen.

Leren Rekenen

Je leert de basisprincipes van rekenen en maakt veel oefeningen. De opgedane kennis kun je meteen in de praktijk brengen. Het lesmateriaal varieert, wat de cursus afwisselend en onderhoudend maakt.

Na de cursus Rekenen weet je weer precies hoe de rekenregels werken en kun je ze zelf goed toepassen. Je schrikt er niet meer voor terug om dingen uit te rekenen en je zelfvertrouwen groeit.

Volg de cursus en leer beter rekenen. Je merkt al snel het verschil en plukt de vruchten in het kwadraat.

PROGRAMMA

Studieprogramma Rekenen

De volgende onderwerpen komen in de cursus Rekenen aan bod:

Basisvaardigheden van het rekenen

welke rekenregels bestaan er en wanneer passen we deze toe en welke voorrangsregels kennen we?

Rekenen met verhoudingen

Door het toepassen van een verhoudingstabel ben je in staat rekenopgaven te maken zonder daarbij een rekenmachine nodig te hebben.

Meten

Leer de methoden, de eenheden en de schaalverdelingen om objecten te meten en daarmee te rekenen.

Hoeken

Het vervolg op meten en meetkunde is het werken met hoeken en coördinaten. Je leert welke soorten hoeken er bestaan, hoe je coördinaten in een tweedimensionaal vlak bepaalt en hoe je de grootte van een hoek tussen 2 lijnen berekent.

Grafieken en tabellen

Leer informatie uit een tabel verwerken in een grafiek en vervolgens de juiste conclusies trekken.

Rekenen is een vaardigheid. Dit betekent dat het niet alleen gaat om het geven van oplossingen. Ook het begrijpen en zelf kunnen toepassen van rekenmethoden is belangrijk. Met de cursus Rekenen  leer je niet enkel de rekenregels kennen, maar ook de manier waarop ze worden toegepast. Doordat er veel met oefeningen wordt gewerkt, pas je de regels meteen toe in de praktijk. Na deze cursus ben je in staat om steeds vlotter en steeds meer berekeningen uit te voeren. Reken daar maar op! Start vandaag nog met leren rekenen bij NHA!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Rekenen

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Rekenen in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Rekenen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Rekenen
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 59,70
of ineens €179,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
3x 46,35
of ineens €139,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!