Software Developer  

Nú: met GRATIS tablet Tijdelijk 15% korting
Software Developer
EXIN-Logo_200x87
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
53,10

of 


€749,00 €636,65
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Maak carrière in een snelgroeiende sector met de Software Developer opleiding

Heb jij affiniteit met software of ben je geïnteresseerd in applicaties? Wil jij meer leren over webdesign, Python en Agile Scrum? In de Software Developer opleiding van NHA leer je alles over software en hoe je zelf programma’s kunt ontwikkelen. Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

De softwaresector is sterk in ontwikkeling. Als software developer houd jij je bezig met het maken en doorontwikkelen van softwareprogramma’s. Je zorgt er niet alleen voor dat er nieuwe programma’s worden ontwikkeld maar je ziet er ook op toe dat alles goed blijft werken. In de opleiding Software Developer leer jij alles wat je moet weten om deze functie optimaal te kunnen uitvoeren.


Word een veelgevraagde werknemer met de Software Developer opleiding              

De Software Developer opleiding is een stap in de richting van een mooie loopbaan. Er is namelijk veel vraag naar softwareontwikkelaars. In de opleiding doe je veel vakkennis op en ontwikkel je de nodige vaardigheden. Veel werkgevers zitten te wachten op mensen met jouw deskundigheid. Ook als je al werkzaam bent als software developer maar je je kennis en vaardigheden wilt opfrissen of je wilt verdiepen in de meest actuele ontwikkelingen is de Software Developer opleiding geschikt voor jou.

Om te starten met de opleiding heb je geen specifieke voorkennis nodig. Enige ervaring met computers is gewenst, maar verder begint de cursus Software Developer bij de absolute basis en is deze dus erg laagdrempelig.            


Leer alle ins en outs van software development

Tijdens de Software Developer opleiding verdiep jij je in de verschillende facetten van het vakgebied van softwareontwikkeling. Zo leer je hoe de programmeertaal Python werkt en hoe je deze kunt inzetten. In het onderdeel webdesign ga je aan de slag met het ontwikkelen van een website. Een website is het visitekaartje van een organisatie en een goede website is dus onmisbaar voor elk bedrijf.

Om te voorkomen dat cybercriminelen zwakke plekken misbruiken is het belangrijk dat jij veilig leert programmeren. Ook het onderhouden van systemen is een belangrijke taak van een software developer. De opleiding voorziet jou van de nodige kennis om te zorgen voor een goede beveiliging.


Verdiep je in Agile Scrum en kwaliteitsmanagement  

Daarnaast maak je in de Software Developer opleiding kennis met de Agile werkwijze. Het wordt steeds belangrijker om in te kunnen spelen op de veranderingen die constant in de wereld plaatsvinden. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor werknemers en ondernemers. Om mee te kunnen gaan met de veranderingen in de softwaresector biedt Agile Scrum de oplossing.  

Ook kwaliteitsmanagement komt in de Software Developer opleiding aan bod. Om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen leer je meer over het optimaliseren van de kwaliteit van een product, productieproces, organisatie of dienst. Zo word jij klaargestoomd voor een carrière als software developer.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Software Developer opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 • De programmeertaal Python
 • De koppeling met een database
 • Het invoeren van data
 • Het hanteren van de combobox
 • Het maken van webpagina’s
 • Scrum en scrum rollen
 • Scrum events
 • Projectpresentaties en voortgang & geschaalde scrum
 • Cryptografische beveiligingsmaatregelen
 • Beveiliging bedrijfsvoering
 • Communicatie beveiliging
 • Incidentmanagement
 • Integrale kwaliteitszorg
 • Verbetermanagement
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je Software Developer opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Wil je de opleiding afsluiten met het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Software Developer? Dan kun je je aanmelden voor de volgende 4 examens: het NHA theorie-examen, het NHA praktijkexamen en 2 theorie-examens bij exameninstatie EXIN. 
 

EXIN examens

De onderdelen Agile Scrum en Cybersecurity voor Beginners rond je af met 2 afzonderlijke examens van de exameninstantie EXIN.  EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 

Voor meer informatie betreffende deze examens zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar EXIN.
 

NHA examens 

De theorie-onderdelen Python, Tkinter, Webdesign en Kwaliteitsmanagement rond je gezamenlijk af met één NHA theorie-examen. Daarnaast leg je een praktijkexamen Software Developer af. 

Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.
 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Software Developer in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Software Developer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De Software Developer opleiding duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 7 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Software Developer
12x €53,10
€749,00 of €636,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 53,10

€749,00 of €636,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!