Full Stack Developer  

Nú met GRATIS tablet
Full Stack Developer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
129,10

of 


€1549,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Aan de slag als allround webdeveloper met de Full Stack Developer opleiding

De ICT-sector blijft zich maar ontwikkelen. Wil jij meegaan met deze ontwikkelingen en als echte professional aan de slag gaan? Dan is de Full Stack Developer opleiding van NHA voor jou weggelegd! Leer alles over het programmeren en onderhouden van de voor- én achterkant van een website en word een aanwinst voor elk bedrijf!

Een full stack developer is dé expert als het aankomt op websites. Met deze Full Stack Developer opleiding krijg jij dan ook inzicht in alle aspecten die komen kijken bij zowel de voorkant (front-end) en de achterkant (back-end) van websites.

Hoe je ervoor zorgt dat de website er voor bezoekers goed uit ziet en ook aan de achterkant efficiënt werkt, leer je in deze opleiding. Als full stack developer draag jij de verantwoordelijk!

 

Word full stack developer: opleiding voor beginners en gevorderden

Wil jij jouw carrière in de IT-branche een boost geven? Of je nou beginner bent of al een baan hebt in deze sector en je verder wilt ontwikkelen, deze Full Stack Developer opleiding is de oplossing.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te starten met deze opleiding. Full stack developer worden vereist echter wel ervaring met computers. En jij hebt een echte voorsprong als jij ervaring met of kennis van de programmeertalen C++, C# of Java hebt.
 

Ontdek alle facetten van de front-end en back-end

Een full stack developer draagt dus de verantwoordelijkheid over de hele website. Om die verantwoordelijkheid te kunnen dragen is het belangrijk dat jij verstand hebt van alle facetten die hierbij komen kijken. Deze Full Stack Developer opleiding biedt de kennis die je nodig hebt om als professional aan de slag te kunnen.

Je begint de Full Stack Developer opleiding met het opdoen van kennis over de voorkant van de website. Het gaat daarbij niet alleen maar om webdesign en het ontwerpen van een mooie voorkant, maar ook om het testen en implementeren van alle onderdelen. De voorkant moet immers technisch ook goed in elkaar zitten. Daarom ga jij je verdiepen in de scripttaal JavaScript en de uitbreiding jQuery.

Je hebt nu de kennis die je nodig hebt om de voorkant goed te laten werken. Maar om de voorkant van een website echt goed draaiende te houden is het van essentieel belang dat de achterkant technisch op orde is. Je gaat daarom ook dieper in op de programmeertaal Python en het back-end framework Django tijdens deze opleiding.

Als Full Stack Developer weet jij precies uit welke onderdelen de back-end bestaat en hoe je ervoor zorgt dat ze kunnen samenwerken. Kortom, met de Full Stack Developer opleiding leer jij hoe je de achterkant van een website maakt, onderhoudt, test en debugt.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Met deze Full Stack Developer opleiding ga je aan de slag met zeven hoofdonderwerpen:
 

1. Webdesign

 • Beginnen met webdesign
  Deze Full Stack Developer opleiding begint bij de basis. Je start met het leren over webdesign. Ontdek de geheimen achter een HTML-pagina. Leer hoe je links moet toevoegen en tekst structureert. Daarnaast leer je hoe je zoekmachinevriendelijke pagina’s maakt en rekening te houden met je doelgroep.
 • Het internet mooier maken
  De eerste stappen van de opmaaktaal CSS komen aan bod. Je leert hoe je een mooie en visueel aantrekkelijke website op zet. Verder ga je aan de slag met responsive design en animaties.
 • Online expert
  Na het volgen van de eerste paar hoofdstukken heb je al de nodige basiskennis voor het opzetten van een website opgedaan. Nu ga je je kennis nog verder uitbreiden en ga je aan de slag met onderwerpen als wireframes, privacywetgeving, user experience (UX) en JavaScript. Langzaamaan word je een echte online expert.
   

2. Python

Het is één van de meest gebruikte en toegankelijke programmeertalen die er bestaan: Python. Alles wat jij als aankomend developer moet weten hierover komt aan bod in deze lessen van de Full Stack Developer opleiding.
 

3. Django

Een framework maakt het schrijven van programmeercodes een stuk gemakkelijker. En dat is precies wat Django dan ook doet. Django is het framework voor Python. Tijdens deze uitgebreide lessen ga je hier mee aan de slag.
 

4. Adobe XD

Je hebt ontzettend veel kennis opgedaan over het back-end gedeelte. Maar ook het front-end gedeelte is tijdens de lessen ‘Webdesign’ al aan bod gekomen. Nu ga je leren werken met Adobe XD. Ontzettend veel front-end developers werken met dit programma. Een zeer goede toevoeging van deze Full Stack Developer opleiding waarmee je een voorsprong hebt op anderen die geen ervaring hebben opgedaan met Adobe XD.
 

5. JavaScript & jQuery

Net als Python is JavaScript een bekende en veel gebruikte programmeertaal. Python heb je inmiddels onder de knie. Nu ga je aan de slag met JavaScript en leer je alles wat je moet weten over deze programmeertaal.
  

6. JavaScript-uitbreidingen

In de vorige hoofdstukken heb je uitgebreid kennis gemaakt met JavaScript. Maar er valt nog genoeg te leren! Een Full Stack Developer opleiding is niet compleet zonder je ook kennis te laten maken met de uitbreidingen van JavaScript; Node.js en React.js
 

7. Agile Scrum

Tijdens deze opleiding tot Full Stack Developer leer je ook over Agile Scrum. Veel bedrijven werken met scrum teams. Jij kunt hier na het volgen van deze Full Stack Developer opleiding deel van uitmaken. Maar dan moet je wel kunnen werken volgens Agile-principes. En dat is dan ook precies wat je gaat leren tijdens het laatste gedeelte van deze zeer complete opleiding.

DIPLOMA

Diploma

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een vier NHA-examens. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Voor de modules Webdesign, Python en JavaScript kun jij je aanmelden voor een theorie-examen dat je thuis aflegt. 

Daarnaast maak je een overkoepelend praktijkexamen, dat je ook gewoon thuis maakt. Aanmelden voor het praktijkexamen gaat heel eenvoudig via Plaza.

Tot slot kun je ervoor kiezen om de module Agile Scrum kun je afronden met het EXIN Agile Scrum Foundation examen. Je ontvangt dan een officieel certificaat. EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 
 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

 

Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Full Stack Developer in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Full Stack Developer, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Full Stack Developer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema beroepsspecifieke competenties.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Full Stack Developer
12x €129,10 of €1549,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 129,10
of €1549,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!