Dierenverzorging  

Nú: met GRATIS tablet
Dierenverzorging
Vlaanderen_is_diervriendelijk_oker
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
39,85

of 


€239,00
4.4/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Start je carrière in de dierenzorg met de Dierenverzorging opleiding

Werk jij beroepsmatig met dieren? Of zou je dat graag willen doen? Dan is deze brede Dierenverzorging opleiding de perfecte keus. Met een schat aan praktische informatie krijg jij inzicht in hoe je dieren moet verzorgen!

Deze Dierenverzorging opleiding is erkend door het
Vlaams Departement van Dierenwelzijn

Huisdieren zijn voor veel mensen een dierbaar lid van het gezin. Of het nu een hond, een kat of een goudvis is. Om die huisdieren zo gezond en gelukkig mogelijk te houden is er veel kennis nodig. Maar juist die ontbreekt vaak. Help jij deze dieren tevreden en gezond te houden? Start dan vandaag nog met deze Dierenverzorging opleiding!
 

Van hond tot cavia; verbreed jouw kennis

Om ervoor te zorgen dat jij bij jouw job in de dierenverzorging goed weet wat je moet doen, komen alle populaire (huis)dieren uitgebreid aan bod in deze Dierenverzorging opleiding. Van honden tot kippen en van cavia’s tot vissen. Na deze opleiding ben jij een ware dierenkenner.

Wil jij een carrière beginnen in de dierenwereld? Dan is deze Dierenverzorging opleiding de perfecte stap naar jouw eerste job. Of je nu wilt werken bij een dierenarts, dierenwinkel, dierenpension of dierentuin. Werk je al met dieren? Ook dan komt de opleiding van pas. Je kunt dan je kennis verder uitbreiden en je functie nog beter uitvoeren.

 

Leer lichaamstaal begrijpen met de Dierenverzorging opleiding

Tijdens de Dierenverzorging opleiding ga je per diersoort dieper in op de leefomgeving. Huisvesting staat daarbij centraal. Wat voor omgeving heeft het dier nodig, welke mand of kooi is optimaal en hoe houd je die proper?

Daarnaast ga je kijken naar gedrag en leer je de lichaamstaal begrijpen. Door die kennis zul je ook de dieren zelf beter begrijpen. Je kunt het gemakkelijker zien wanneer een dier ziek is en wat er mogelijk aan de hand is.

 

Verzorg gezonde én zieke dieren

Begrijpen dat een dier ziek is, is in de dierenverzorging niet voldoende. Het is belangrijk dat je begrijpt wat er mis is en hoe je het kunt oplossen. In de Dierenverzorging opleiding is er daarom volop aandacht voor de verzorging van zieke dieren. Maar je leert ook hoe je gezonde dieren verzorgt. Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij het verzorgen van de huid, vacht, nagels en het gebit.

Omdat het houden van huisdieren wettelijk geregeld is, komt kennis van de wet- en regelgeving omtrent huisdieren goed van pas als jij met dieren werkt. In de Dierenverzorging opleiding zetten we de praktische zaken voor jou op een rij.

 

Erkende opleiding Dierenverzorging

Deze Dierenverzorging opleiding is erkend door het Vlaams Departement van Dierenwelzijn. Dat betekent dat kwaliteit verzekerd is! En met de brede kennis die jij opdoet, leg je een stevige basis voor jouw job in de dierenverzorging.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Dierenverzorging

Gedrag en leefomgeving

Tijdens de Dierenverzorging opleiding leer je over het gedrag, de bouw en herkomst van gezelschapsdieren. Iedere diersoort (en de daarin te onderscheiden rassen) kent zijn eigen kenmerken. Wij leren je hoe je de lichaamstaal van dieren moet interpreteren, waardoor mens en dier elkaar beter gaan begrijpen.

 

Huisvesting

Er is veel keuze op het vlak van huisvesting. Het is belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van materialen:

- Kun je alles wel goed proper en hygiënisch houden?
- Hoeveel dieren mogen erin?
- Hoe richt je een hok, kooi, mand enzovoort het beste in?

 

Gezondheidszorg

In dit onderdeel van de Dierenverzorging opleiding besteden we ruime aandacht aan de verzorging van het gezonde dier: de verzorging van de huid, vacht en veren, het gebit en de nagels. Door het opstellen van een verzorgingsplan voorkom je dat je belangrijke zaken vergeet. Maar hoe weet je of een dier ziek is? Allerlei ziektes en ziekteoorzaken, maar ook ziektepreventie komen aan bod.

 

Regels en wetgeving in de dierenverzorger opleiding

De cursus gaat dieper in op de regels en wetgeving rond dieren en de organisaties die zich met dieren bezighouden. Stel je voor: je gaat werken in een dierentuin, kinderboerderij of asiel, bij de dierenbescherming of in een dierenwinkel. Dan is kennis omtrent wetgeving natuurlijk essentieel. Maar ook thuis is het goed om te weten hoe jouw huisdieren optimaal verzorgd kunnen worden.

 

Dit zijn slechts enkele van de vele boeiende onderwerpen die in de cursus worden behandeld.

De Dierenverzorging opleiding is dus leerzaam voor zowel voor professionele doeleinden als voor hobby!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Dierenverzorging, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Dierenverzorging

Heldere, uitgebreide en duidelijke cursus. Met het huiswerk verwerk je zelfstandig de belangrijkste leerstof en krijg je waardevolle feedback van de begeleidende docent. Nu straks duimen voor een succesvol examen!

10/10
Dierenverzorging

Ik vind het super manier om te studeren. Dankzij jullie heb ik toch een kans een diploma te halen zonder dat mijn gezin of werk er onder lijd

10/10
Dierenverzorging

Ik volg nu voor de eerste keer een cursus bij NHA en ik ben daar heel tevreden van. Ik volg de cursus dierenverzorging. Ik ben ook heel blij dat ik dit van thuis uit kan doen en dat ik kan kiezen hoe ik alles indeel. Mijn docent is ook top en controleerd zoals het hoort en op tijd al het huiswerk. En natuurlijk is het ook heel leuk dat je een welkomst cadeau mag uitkiezen. Dus ik ben over heel de lijn heel tevreden over mijn cursus die ik heel interessant vind.

10/10
Dierenverzorging

Duidelijk cursusmateriaal

DIPLOMA

Diploma Dierenverzorging

Bij NHA rond jij de cursus Dierenverzorging af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Dierenverzorging in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Dierenverzorging, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Dierenverzorging opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Dierenverzorging
6x €39,85 of €239,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 39,85
of €239,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik volg nu voor de eerste keer een cursus bij NHA en ik ben daar heel tevreden van. Ik volg de cursus dierenverzorging. Ik ben ook heel blij dat ik dit van thuis uit kan doen en dat ik kan kiezen hoe ik alles indeel. Mijn docent is ook top en controleerd zoals het hoort en op tijd al het huiswerk. En natuurlijk is het ook heel leuk dat je een welkomst cadeau mag uitkiezen. Dus ik ben over heel de lijn heel tevreden over mijn cursus die ik heel interessant vind.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!