UX Designer  

Nú: met GRATIS tablet
UX Designer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
91,50

of 


€549,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Word een meester in gebruikerservaring met de baanbrekende UX Design Opleiding

Met de UX Design opleiding ga jij op een reis vol creativiteit, inzicht en innovatie. Leer hoe je de behoeften en verlangens van gebruikers kunt omzetten in meeslepende digitale ervaringen voor betere conversie. Wacht niet af maar creëer zelf de perfecte User Experience!

Jouw producten kunnen nog zo geweldig zijn. Maar met een onduidelijke homepage, slechte leesbaarheid of een gebrek aan logica waardoor bezoekers verdwaald raken zullen jouw producten nooit goed verkopen. Hoe sneller en makkelijker bezoekers hun taken kunnen uitvoeren op jouw website, hoe beter de user experience. En dat zorgt weer voor een betere conversie.

Duik in de wereld van gebruiksvriendelijkheid, visueel ontwerp en interactieontwerp en word de specialist van de digitale reis die jouw gebruikers betovert en inspireert. Start vandaag nog met de UX Design opleiding!

 

UX Design: dé opleiding voor een bruisende carrière in gebruikerservaring

Ben jij een enthousiaste probleemoplosser met oog voor elk detail? Een creatieve geest die de kloof tussen technologie en gebruikersbehoeften wil overbruggen? Of een ondernemende innovator die de gebruikerservaring naar ongekende hoogten wil tillen? Dan is de opleiding UX Designer absoluut jouw perfecte keuze!

Of je nu al ervaring hebt in dit vakgebied of helemaal nieuw bent in de wereld van gebruikerservaring, deze opleiding biedt een dynamisch programma dat naadloos aansluit bij jouw ambities.

Misschien droom je van een carrière bij een toonaangevend technologiebedrijf, wil je jouw eigen onderneming starten of als freelance UX Designer aan de slag gaan, deze UX Design opleiding voorziet jou van alle benodigde tools om succesvol te zijn.

 

Verhoog de impact van jouw producten met krachtig UX Design

Bij de opleiding UX Designer draait het allemaal om jou en jouw groei als ontwerper van geweldige digitale ervaringen.

Stap voor stap begeleiden we je bij het verwerven van de belangrijkste vaardigheden en kennis die je nodig hebt om de beste gebruikerservaringen te creëren. Samen gaan we op ontdekkingsreis om de behoeften van gebruikers te doorgronden en deze inzichten te gebruiken om intuïtieve en gebruiksvriendelijke interfaces te ontwerpen. Tijdens de opleiding UX Designer leer je hoe je diepgravend onderzoek doet naar wat gebruikers echt willen, hoe je interacties ontwerpt die logisch en handig zijn, en hoe je prototypes maakt om je ideeën te testen en te valideren.

Met deze krachtige vaardigheden ben jij in staat om digitale producten te creëren die niet alleen vlekkeloos functioneren, maar ook een plezier zijn om te gebruiken. Met deze opleiding UX Designer heb jij de sleutel in handen hebben om de gebruikerservaring van je website of app te perfectioneren.

En het beste van alles? Door een geweldige UX te leveren, zul je de klanttevredenheid naar nieuwe hoogten tillen. Dat betekent niet alleen meer bezoekers, maar ook hogere conversie! Met de opleiding UX Designer maak jij een tastbaar en meetbaar verschil in het succes van digitale producten en diensten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Het programma van de UX Designer opleiding bestaat uit drie onderdelen:

UX Designer
In de eerste lessen word je meegenomen in het design stuk van UX Designer. De opleiding start daarmee bij de basis van Figma en de theorie en principes van ontwerpen.

Beginnen met webdesign
In de tweede module zet je de eerste stappen op het gebied van webdesign. Je leert basis HTML-kennis, inclusief paginastructuur, tekststructurering, link toevoeging, afbeeldingen, tabellen, formulieren en zoekmachineoptimalisatie.

Gebruikerservaring verbeteren
Met alleen HTML kun je een pagina opmaken, maar je kunt je websites nog mooier maken door ook CSS te gebruiken. Op die manier zorg jij voor een optimale ervaring van de eindgebruiker. In de laatste lessen van de UX Design opleiding leer je de basis van CSS, waaronder het CSS Box Model, responsive design en animaties.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en een praktijkexamen. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor een onderdeel van het NHA examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen.  Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding UX Designer in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding UX Designer, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding UX Designer duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

UX Designer
6x €91,50 of €549,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 91,50
of €549,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!