Holistische Massage  

Nú: met GRATIS tablet
Holistische Massage
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
58,20

of 


€349,00
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Holistische Massage opleiding: Ontdek de harmonie tussen lichaam en geest

In de hedendaagse wereld, waar haast en stress vaak de boventoon voeren, verlangen mensen vaak naar een oase van rust en zelfinzicht. Onze Holistische Massage opleiding biedt deze welkome ontsnapping.

 

Leer de helende kunst van holistische massage in deze opleiding

Deze opleiding is ontworpen voor iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van holistische massage en een dieper begrip wil verwerven van de connectie tussen lichaam en geest.

Of je nu een wellnessachtergrond hebt, op zoek bent naar een nieuwe job, of gewoon nieuwsgierig bent naar de helende kunst van massage, onze Holistische Massage opleiding past perfect bij jou.

 

Diepgaand begrip: Verbinding tussen lichaam en geest

Tijdens deze opleiding zul je niet alleen technieken beheersen, maar ook een diepgaand begrip ontwikkelen van de connectie tussen spieren, emoties en welzijn.

Deze opleiding Holistische Massage biedt zowel kennis als praktische vaardigheden om met zorg en aandacht te masseren, waarbij zowel de fysieke als emotionele behoeften van de persoon worden gerespecteerd.

 

Effectieve massagetechnieken

Je gaat je verdiepen in de verbinding tussen lichaam en geest tijdens deze Holistische Massage opleiding. Je leert niet alleen hoe je spierspanning kunt verminderen, maar ook hoe je diepe ontspanning kunt opwekken, wat het algehele welzijn bevordert.

Dankzij jouw uitgebreide kennis van anatomie en fysiologie ben je in staat om na het afronden van de Holistische Massage opleiding op veilige en effectieve manier massagesessies aan te bieden.Inclusief handige stap voor stap instructievideo’s

De Holistische Massage opleiding wordt ondersteund door talloze handige instructievideo's en duidelijke afbeeldingen die stap voor stap verschillende massagetechnieken demonstreren. Met behulp van deze praktijkvoorbeelden kun je gemakkelijk aan de slag met het geven van holistische massages.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Holistische Massage opleiding

Het studieprogramma van de Holistische Massage opleiding is uitgebreid en boeiend, met aandacht voor onderwerpen zoals spanning en ontspanning, holisme, en verschillende massagetechnieken voor het hele lichaam.

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Spanning en ontspanning
 • Holisme
 • Ontspanningsmassage
 • Holistische massage
 • Contra-indicaties
 • Anatomie en fysiologie
 • Voorbereiding massage
 • Voorbereidende massagetechnieken
 • Massagetechnieken
 • Massage aan de rug
 • Massage aan de achterkant
 • Massage aan de voorkant benen
 • Massage aan de armen en handen
 • Gezichtsmassage inclusief de hals en nek
 • Massage aan de buik en borst
 • Massage aan de voeten en aandachtspunten

 

Vraag een gratis proefles aan

Ontvang een kosteloze proefles van de Holistische Massage opleiding rechtstreeks in je inbox! Je krijgt toegang tot het online leerplatform van NHA en kunt direct aan de slag met je gratis les.

Een proefles is volledig gratis en vrijblijvend. Als je na het voltooien van je eerste les meer wilt ontdekken, vraag dan direct de complete opleiding Holistische Massage aan en onthul alle geheimen achter massagetechnieken.

 

Begeleiding door vakbekwame docent

Je vakbekwame docent zal je ondersteunen tijdens je opleiding en je huiswerk nakijken. Na het succesvol afronden van de Holistische Massage opleiding zul je vertrouwd zijn met alle technieken en beschik je over de juiste kennis en vaardigheden om verder te gaan op dit pad van holistisch welzijn.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Holistische Massage af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Holistische Massage in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Holistische Massage, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Holistische Massage opleiding staat een studieduur van 6 maanden aan een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Holistische Massage
6x €58,20 of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 58,20
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!