Gratis brochure

Studie informatie beroepscursussen


Alles over studeren bij NHA

 

Waar en wat jij wilt, wanneer je het wilt

Aan de keukentafel, in een koffiebar of onderweg in de trein. Met een NHA-opleiding studeer je waar en wanneer jij dat wilt. En wat je ook zoekt, bij NHA vind je altijd een passende cursus of opleiding; beroepsopleidingen, opleidingen waarmee je een eigen zaak kunt starten, secundair onderwijs (BSO), taal- en hobbycursussen. 

Een NHA-opleiding is bijzonder efficiënt. Je bent geen tijd kwijt met reizen en je studeert comfortabel thuis wanneer het jou uitkomt. Jouw persoonlijke docent past zich volledig aan jouw tempo aan. Samen met jouw persoonlijke docent werk je naar een waardevol diploma toe.

Het begon 85 jaar geleden

De basis voor NHA werd 85 jaar geleden gelegd door een onderwijzer die mensen wilde helpen zich te ontwikkelen door middel van afstandsonderwijs. Dat helpen is altijd gebleven en daarom volgden inmiddels meer dan 2.000.000 mensen met succes en veel plezier een cursus of opleiding van NHA. NHA heeft altijd al tot de modernste onderwijsinstellingen behoord en staat garant voor een uitstekende leskwaliteit en service.
 

ISO 9001 gecertificeerd

Het kwaliteitsmanagementsysteem van NHA is ISO 9001 gecertificeerd. Dit betekent dat een NHA-opleiding altijd actueel is, je uitstekend wordt begeleid en dat de examens afgestemd zijn op de laatste eisen. Een ijzersterke kwaliteitsgarantie!

Onderzoek wijst uit dat cursisten zeer tevreden zijn over NHA

Onafhankelijk onderzoek onder cursisten van NHA wijst uit dat men bijzonder tevreden is over de cursussen, de begeleiding, de service en de gunstige prijsstelling. Bron: onderzoek uitgevoerd door Newcom Research en Consultancy.

Persoonlijke begeleiding

 

Jouw persoonlijke docent

Alleen bekwame docenten komen in aanmerking voor een aanstelling bij NHA. Heel belangrijk is dat ze volledig bevoegd zijn en een jarenlange praktijkervaring hebben. Maar NHA vindt het zeker zo belangrijk dat het menselijke docenten zijn. Je docent heeft maar één doel voor ogen: jou helpen, steunen en adviseren. Er is alle tijd voor je. Hierdoor verloopt je opleiding goed en kun je prima resultaten boeken.

Huiswerk en correctie (via internet)

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Huiswerk maken en inzenden naar je docent is niet verplicht, maar wel verstandig voor het succesvol afronden van je studie. Aan het einde van iedere les vind je de vragen of opgaven. De lesstof vind je terug in de les die je net bestudeerd hebt. Je stuurt het huiswerk rechtstreeks naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan snel weer naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg en antwoord op je eventuele vragen.

Je mag tot 3 jaar lang huiswerk insturen!

Ook dat is uniek in België. Heb je alle lessen van jouw opleiding al ontvangen, maar ben je niet helemaal ‘bij’ met je studie? Ga dan gerust in je eigen tempo verder. Blijf het huiswerk op je eigen tempo ter correctie inzenden. Jouw docent blijft je helpen en begeleiden. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

 Helder en duidelijk lesmateriaal

Geen gezoek of geblader in boeken. De lessen van NHA worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Daarbij staat voorop dat de lessen vooral helder en duidelijk moeten zijn. Je leert alleen de stof die echt nodig is. Ballast wordt achterwege gelaten. Je zult de lessen snel begrijpen dankzij de overzichtelijke opbouw en duidelijke illustraties.

Je vindt alles in de lessen: duidelijk, in volgorde en op zijn plaats. De opleidingen van NHA zijn gemaakt voor jouw gemak. Elke les vormt een afgerond geheel en geeft je het gevoel weer een bouwsteen aangebracht te hebben. Als de stof verandert, wordt de betreffende les meteen vervangen. 

Alle opleidingen zijn compleet, zonder extra kosten

Je hoeft niets na te bestellen of naar de winkel te gaan. Alles wat bij de opleiding hoort, krijg je automatisch thuisgezonden door NHA. Je betaalt geen cent extra!

Al het materiaal blijft jouw eigendom

Wanneer je cursist bent bij NHA worden de lessen die je ontvangt jouw eigendom. Je hoeft dus geen lessen terug te zenden. Hierdoor kun je later nog eens teruggrijpen naar dit lesmateriaal, en zo jouw kennis opfrissen of bepaalde zaken nog eens nakijken. In de fraaie verzamelmappen vormt zich een waardevol naslagwerk, dat op jouw boekenplank niet zal misstaan.

Contact met medestudenten via Plaza

Door in te loggen op onze website www.nha.be kun je direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen leren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra interessant!

Examens, diploma’s en getuigschriften

Samen met jouw persoonlijke docent werk je naar het examen of het getuigschrift toe. Examens zijn niet verplicht. Wanneer je als vrijetijdsbesteding wenst te studeren kan dat natuurlijk ook. Met hulp van NHA en een stuk inzet van jouw kant kun je met een gerust hart de uitreiking van een diploma of getuigschrift tegemoet zien.

NHA biedt je de volgende mogelijkheden:

A. Instituutsdiploma

Bij de meeste opleidingen dien je examen af te leggen om het NHA-instituutsdiploma te behalen. Als de cursus kan worden afgesloten met een NHA-examen of meerdere NHA-examens, dan mag je daar kosteloos aan deelnemen. Je ontvangt het NHA-diploma als je slaagt. Aanmelden voor het examen gaat heel eenvoudig via jouw digitale leeromgeving Plaza. Als je niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herkansing voor een NHA-examen kost € 125,- per examen.


B. Getuigschrift (als je geen examen doet)
Na afloop van iedere opleiding met studiebegeleiding kun je een NHA-getuigschrift ontvangen. Dit getuigschrift kun je schriftelijk aanvragen. Dat kan wanneer je de opleiding hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de opleiding ben je de trotse bezitter van een getuigschrift van NHA, dat zijn waarde in het bedrijfsleven bewezen heeft. De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen € 29,-.

Betaalt je werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om jou bij je studie financieel te steunen. Je werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Je ontplooit jezelf en gaat je talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd en verlies je geen kostbare werktijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsverantwoordelijke.

Studeren in het buitenland 

Wanneer je, om welke reden dan ook, in het buitenland bent en toch wilt studeren, dan is schriftelijk onderwijs een goede mogelijkheid. NHA heeft veel cursisten die in het buitenland wonen en werken en van deze mogelijkheid gebruik maken. Bij de organisatie van de lesverzending, de correctie en huiswerkverzending is daar rekening mee gehouden. Wij zenden je daarom de lessen graag toe, waar ook ter wereld. Je kunt ook zonder problemen je huiswerk naar je docent sturen. Neem voor meer informatie telefonisch contact op met onze adviseurs.

Je weet het...

Van uitstel komt afstel. Zet daarom nu even door en profiteer de rest van je leven van deze beslissing. Maak gebruik van de inschrijfbutton achterin deze studiegids. Wanneer je jouw gegevens invult en naar ons toezendt, krijg je snel je lesmateriaal thuisgestuurd. Je ontvangt dan alle informatie over de manier van huiswerk insturen en hoe je je kunt aanmelden voor een examen.

100% examengarantie

Mocht je onverhoopt niet slagen voor het eerste examen dan wordt je door NHA gratis opgeleid voor het volgende examen. Je kunt opnieuw je huiswerk insturen en altijd rekenen op de hulp van je docent bij het beantwoorden van je vragen. Hij zal je perfect begeleiden. Daarvoor zijn geen extra kosten verschuldigd, behalve het examengeld voor het tweede examen. Je betaalt dus nooit meer lesgeld dan het bedrag dat bij de betreffende opleiding is aangegeven. Deze examengarantie is uiteraard niet van toepassing op opleiding die tussentijds worden opgezegd en zelfstudie cursussen. NHA kan examengarantie bieden omdat zij overtuigd is van de kwaliteit van de lessen en de deskundigheid van de ervaren leraren.

Proefexamens en examentraining

Je wordt degelijk en grondig opgeleid en voorbereid op het examen. NHA werkt in diverse opleidingen met zogenaamde “proefexamens”. Deze proefexamens zijn de ideale manier om te testen hoe goed je de inhoud van de opleiding kent. Je kunt dus zelf beoordelen of je klaar bent voor het afleggen van een examen. De uitslag van een proefexamen geeft duidelijk aan, of bepaalde onderdelen van de leerstof nog eens onder de loep genomen moeten worden. Je kunt dan je kennis gericht bijschaven. Deelnemen aan een examen is niet verplicht. Het is je vrije keuze om een examen af te leggen.

Profiteer van deze voordelen

 

Flexibel studeren op je eigen tempo 

Onze opleidingen zijn gebaseerd op een studietempo dat het beste past bij de gemiddelde student. Wil je langzamer of juist sneller studeren? Voor elke opleiding geldt: jij bepaalt jouw eigen studietempo.

ISO 9001 gecertificeerd

Daarnaast is het kwaliteitsmanagementsysteem van NHA ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat heeft betrekking op het ontwikkelen en actualiseren van cursussen, het didactisch begeleiden van cursisten en het examineren. Een ijzersterke kwaliteitsgarantie!

Gratis 15 dagen op proef

Het is heel begrijpelijk dat je vooraf niet volledig in kunt schatten hoe een cursus of opleiding is voordat je eraan begint. Dat is precies de reden waarom je bij NHA een cursus 15 dagen op proef kunt aanvragen.

Lesgeld terug als je niet slaagt

Onze cursisten scoren zeer goed op de examens! Hierdoor kunnen wij onze cursisten deze unieke garantie bieden. De garantie geldt voor alle opleidingen met examens en studiebegeleiding. Je hebt al jouw huiswerk maandelijks ingestuurd en bent na de startdatum aantoonbaar voor één examen twee keer zonder te slagen opgegaan. In dat geval ontvang je het betaalde lesgeld retour. Je dient wel de hele opleiding te hebben afgerond en betaald. Deze garantie geldt tot 3 jaar na inschrijfdatum.

Je staat er niet alleen voor

Je kunt rekenen op een goede persoonlijke begeleiding bij NHA:

  • Onze studieadviseurs beantwoorden jouw algemene vragen en staan altijd voor je klaar;
  • Jouw persoonlijke docent beoordeelt je huiswerk en beantwoordt lesstof gerelateerde vragen;
  • Via onze digitale leeromgeving Plaza leg je contact met medestudenten.

Je kunt elke dag starten

Je kunt met jouw opleiding starten wanneer je wilt. Het is niet nodig om tot het begin van een nieuw schooljaar te wachten. 

Je mag 3 jaar lang huiswerk insturen zonder extra kosten

Bij NHA mag iedereen op zijn of haar eigen tempo studeren. Je hebt dus drie jaar lang recht op de begeleiding van jouw eigen docent. 

Studeer via onze digitale leeromgeving: Plaza

NHA heeft een modern studentenplaza ontwikkeld. Studeren via dit Plaza geeft je tal van extra mogelijkheden:

  • contact met onze studieadviseurs, jouw persoonlijke docent en studiegenoten;
  • examen- en huiswerkresultaten in een oogopslag,
  • mediatheek en downloads.
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!