Kunstgeschiedenis  

Nú: met GRATIS tablet
Kunstgeschiedenis
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
31,00

of 


€279,00
4.8/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Reis door de tijd met de cursus Kunstgeschiedenis

Neem je uitgebreid de tijd om kunstwerken te bekijken? Of werp je een vluchtige blik en loop je weer door? De cursus Kunstgeschiedenis leert je ‘langzamer lopen’ en ‘gerichter kijken’ zodat je kunst beter leert te waarderen. 

Ontdek de schoonheid van hedendaagse en klassieke kunst. Leer benoemen wat je ziet. De cursus Kunstgeschiedenis opent je ogen.

Waardeer je kunst meer als je weet wat de achtergrond is? Ontdek het zelf tijdens deze compacte cursus. Leer anders kijken naar kunst en cultuur. Kunst beter begrijpen en waarderen en details opmerken die anderen ontgaan, dat leer je tijdens de cursus Kunstgeschiedenis! 

Een bredere kijk op kunst

Het woord kunstgeschiedenis heeft een brede betekenis. Gaat de geschiedenis van kunst alleen over Romeinse vazen en donkere schilderijen? Nee.

Van de Mona Lisa van Leonardo da Vinci tot de autobanden van Armando en de fameuze color drippings van Jackson Pollock. Van muziek tot beeldhouwkunst, in deze cursus komen alle kunstvormen aan bod.

Kunststijlen, de kunstwereld, de kunstscène… De kunstwerken zelf, de materialen, de financiering en de verhalen over kunst leer je uitgebreid kennen.

Van schilderkunst tot beeldhouwkunst, fotografie, film, muziek, dans en alles wat met kunst te maken heeft: in de cursus Kunstgeschiedenis ontdek je overeenkomsten en verschillen in kunststromingen.

De kracht van kunst

Na verloop van tijd begrijp je bijvoorbeeld de drijfveren van kunstenaars die aan performance art doen. Je krijgt ook meer inzicht in de kracht van beeldende kunst en de invloed die kunst uitoefent op ons dagelijkse leven.

Kunststromingen

Je ziet in welke volgorde verschillende kunststromingen invloedrijk zijn geweest in de kunstgeschiedenis. Daarbij ontdek je hoe verschillende stromingen in elkaar overvloeiden en soms ook zorgden voor grote wendingen.

Met meer kennis van kunstgeschiedenis ben je in staat om kunst op een andere manier te zien en op waarde te schatten. Mooi meegenomen is dat je ook gepassioneerd kunt vertellen over kunst, zodat mensen in je omgeving zien wat je tijdens deze cursus hebt geleerd.

Thuis ‘uit de kunst’ leren

De hobbycursussen van NHA volg je ontspannen waar je maar wilt, helemaal op je eigen tempo. Contact met je docent verloopt eenvoudig via onze digitale leeromgeving. Natuurlijk bepaal je zelf de tijden waarop je met de cursus Kunstgeschiedenis aan de slag gaat.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kunstgeschiedenis

Bij de cursus Kunstgeschiedenis leer je zelfstandig naar kunst te kijken en muziek te beluisteren. In de cursus komen verschillende thema's aan bod die een rol spelen in de kunst. Je maakt kennis met de verschillende kunststijlen en je wordt vertrouwd met de basisbegrippen in de kunstwereld.

De lessen geven een globaal beeld van de westerse kunstgeschiedenis. De hoofdlijn vormt de geschiedenis van de beeldende kunsten in Europa. Maar vergelijkbare ontwikkelingen in andere kunsttakken worden ook globaal behandeld.

Gedurende de cursus Kunstgeschiedenis komen verschillende kunstuitingen aan bod:

 • schilderkunst
 • beeldhouwkunst
 • bouwkunst
 • fotografie
 • film
 • performance
 • muziek
 • dans
 • theater
   

Bekijk kunst vanuit verschillende perspectieven

Tijdens maar liefst 30 lessen leer je verschillende kunststijlen, kunstenaars en begrippen in een chronologische tijdlijn te plaatsen, waarmee je voor jezelf een helder beeld vormt van de ontwikkelingen in de kunst door de eeuwen heen.

Je vergroot jouw kennis en vaardigheden door beter naar kunstwerken te kijken en muziekstukken te beluisteren. Je stelt ook een portfolio samen van twee culturele activiteiten waaraan je hebt deelgenomen.

Aan het einde van deze cursus ben je in staat om kunstwerken te analyseren, beoordelen en jouw gevoelens hierover te verwoorden. Op die manier ontwikkelt het zien zich tot kijken en het horen zich tot luisteren. Je leert hoe je gefundeerd kunt reageren op kunst, door het kunstwerk vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Maak een reis door de kunstgeschiedenis

We starten deze fascinerende cursus met het geven van een definitie van kunst, esthetica en natuurlijk kunstgeschiedenis. Daarnaast behandelen we de filosofie van schoonheid in de kunst, kijken naar de oorsprong van de kunstgeschiedenis en de diverse kunstvormen. Ook leer je welke technieken en onderwerpen in de beeldende kunst voorkomen.

Diverse kunstuitingen worden op manieren belicht zoals je deze waarschijnlijk nog nooit hebt ervaren. Vervolgens maken we een reis door de kunstgeschiedenis vanaf de prehistorie tot de 21e eeuw.


Kunstgeschiedenis in kleur

Op het einde van de cursus wordt een overzicht gegeven van de leerstof door middel van een tijdlijn van alle behandelde kunststijlen. Door middel van het register kun jij opzoeken in welke les een bepaald onderwerp (bijvoorbeeld een kunstenaar of kunststijl) wordt behandeld.

Voor een juiste beoordeling en interpretatie van de afbeeldingen die in de lessen zijn opgenomen, is het tevens belangrijk dat je deze in kleur kunt bestuderen. Alle afbeeldingen zijn daarom ook in groot en duidelijk formaat te bekijken via de digitale leeromgeving Plaza.

Aan het einde van de cursus kun je verschillende interpretaties van kunstwerken in eigen woorden uitleggen en leer je op een betekenisvolle manier omgaan met kunst en cultuur.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kunstgeschiedenis, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Kunstgeschiedenis

De cursus kunstgeschiedenis die ik volg bevalt me ten zeerste qua inhoud maar ook voor de presentatie. Ik kijk steeds uit naar de evaluatie van mijn ingestuurde huiswerkopgaven die door mijn docente snel doorgestuurd wordt. De opgaven zijn zodanig dat een persoonlijke inbreng zich opdringt en bijdraagt tot een persoonlijke ontwikkeling, wat wel de bedoeling is van mijn deelname aan deze cursus.

8/10
Kunstgeschiedenis

Tot nu toe blijkt de cursus zeer interessant. Heel toegankelijk. De communicatie verloopt niet echt vlot met NHA zelf, maar okee.

10/10
Kunstgeschiedenis

Het betreft de eerste cursus die ik via nha volg en daarvan heb ik nu 2/3 gelezen. Zoals u aan mijn beoordeling kan zien, ben ik erg tevreden over deze cursus kunstgeschiedenis. De inhoud is goed goed gestructureerd in 30 lessen en de leerstof is uitstekend uitgelegd. Over de inhoud is erg goed nagedacht: er wordt niet te veel en niet te weinig, maar net genoeg leerstof aangeboden. Prima gedaan!

10/10
Kunstgeschiedenis

Heel leerrijk. Interessante gegevens. Dingen die ik voordien niet wist.Heel boeiend.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Kunstgeschiedenis kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Kunstgeschiedenis in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Kunstgeschiedenis, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Kunstgeschiedenis duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Vooropleiding

Voor de cursus Kunstgeschiedenis heb je geen speciale vooropleiding nodig.
 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Kunstgeschiedenis
9x €31,00 of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 31,00
of €279,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus kunstgeschiedenis die ik volg bevalt me ten zeerste qua inhoud maar ook voor de presentatie. Ik kijk steeds uit naar de evaluatie van mijn ingestuurde huiswerkopgaven die door mijn docente snel doorgestuurd wordt. De opgaven zijn zodanig dat een persoonlijke inbreng zich opdringt en bijdraagt tot een persoonlijke ontwikkeling, wat wel de bedoeling is van mijn deelname aan deze cursus.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!