Fotografie  

Nú met GRATIS tablet
Fotografie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
10x
22,90

of 


€229,00
4.3/5

Beoordeeld door 23 student(en)

 • Alles over o.a. sluitertijd en fotografie
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 10 maanden
ALGEMEEN

Leer de kneepjes van fotograferen met de cursus Fotografie

Mooie foto's nog mooier maken? Alles leren over diafragma, sluitertijd en afdruktechniek? Beheers de camera volledig en leer fotograferen. Met de cursus Fotografie breng jij jouw hobby naar een hoger niveau.

Het mooie aan de Fotografie cursus van NHA is dat je je eigen onderwerpen mag kiezen. Huiselijke taferelen, sportevenementen, de natuur of iets anders. Jij bepaalt wat je fotografeert, op welke plek en welk moment.
 

Cursus Fotografie: van landschappen tot portretten

Het fotograferen van mensen vereist andere instellingen dan het vastleggen van landschappen. In de cursus Fotografie zul jij de kennis opdoen die je nodig hebt om schitterende foto’s te maken.

Wist je bijvoorbeeld dat je voor een portret in de felle zon met een flitser moet werken? En wist je dat je in het donker beter met een statief kunt fotograferen omdat de sluitertijd dan te lang is? Dit en méér leer je allemaal in deze cursus Fotografie.  

 

Leer alles over fotograferen in deze cursus Fotografie

In de cursus Fotografie leer je in 28 lessen alles wat met fotografie te maken heeft. Fotograferen begint natuurlijk bij een grondige kennis van apparatuur en materiaal. Daar start je dan ook mee: leer alles over camera's, objectieven, statieven en meer.

Daarna ga je al snel door met de verschillende vormen van fotografie, zoals modelfotografie, vakantiefotografie, landschapsfotografie en meer. Ook sport- en kinderfotografie komen aan bod.

Uiteraard maak je ook praktijkgericht kennis met de verschillende onderdelen en instellingen van de camera. Uiteindelijk maak je zo, op een leuke en praktische manier, kennis met fotograferen.
 

Thuis en onderweg fotograferen

Deze hobbycursus Fotografie van NHA volg je ontspannen van waar je maar wil, helemaal op je eigen tempo.

Dankzij de digitale leeromgeving kun je de cursus ook meenemen. Handig, want onderweg kom je natuurlijk allerlei bezienswaardigheden tegen die je wilt vastleggen. Door veel te fotograferen leer je anders kijken naar alles om je heen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Fotografie

Onderwerpen die aanspreken

Het prettige van deze cursus Fotografie is dat je zelf jouw onderwerpen kiest. Het vastleggen van huiselijke taferelen, een serie maken over de ontwikkeling van de jongste spruit in de familie, een trouwerij of natuuropnamen. Kies maar!

Zonder moeilijke vaktermen en ingewikkelde theorie. Je leert vanuit de praktijk hoe je de mooiste opnamen maakt.

Apparatuur en technieken

Om goed te kunnen fotograferen is enige kennis nodig van jouw apparatuur en van de materialen die je gebruikt. Daarmee begint deze cursus. Daarna gaan we de praktijk in.

Je leert onder andere hoe je rekening moet houden met licht en schaduw. Er wordt je uitgelegd op welke manier de achtergrond en de contouren bepalend zijn voor het resultaat: een 'kiekje' of juist een sprankelende foto.


Kijk op een andere manier naar jouw onderwerp

Waar moet je op letten wanneer je een foto van kinderen of van dieren maakt? Je gaat op een nieuwe manier kijken naar jouw omgeving en leert hoe je de mooiste momenten kunt vangen in jouw fototoestel. Goede foto's maken is niet langer een kwestie van toeval, je weet al van tevoren wat het resultaat zal zijn! Dat geeft een zeker gevoel van voldoening.
 

Uitgebreide cursus Fotografie

De cursus Fotografie van NHA is breed en gevarieerd opgezet. De cursus bestaat uit 28 lessen. In elke les ga je actief aan de slag met één van de vele boeiende onderwerpen. Alle aspecten van fotografie worden behandeld zoals:

 • camera's, accessoires, flitsers;
 • eigenschappen van digitale fotografie;
 • diafragma, sluitertijd, belichting, brandpunt;
 • verschillende vormen van fotografie: vakantiefotografie, kinderfotografie, dierenfotografie, modelfotografie, avondfotografie, binnenhuisfotografie, sportfotografie, landschapsfotografie, enz.;
 • reproductie, fotoreportages en presentaties;
 • zwart-wit fotografie;
 • opnametechnieken;
 • het afdrukken van foto's;
 • en nog veel meer.


Deze cursus Fotografie leert je de mooiste foto's maken. Wanneer je deze cursus volgt zul je nooit meer per ongeluk een mooie foto maken. Je weet vooraf al dat jouw foto zal slagen!

REVIEWS

Reviews cursus Fotografie

Dit zijn specifieke reviews over Fotografie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Fotografie

De opleiding is interessant. Af en toe heb ik wel zaken die technisch diepgaander gaan, maar dan net niet duidelijk genoeg uitgelegd worden voor mij. Ik heb hier toen uitleg over gevraagd, maar het antwoord bleef voor mij ook nog oppervlakkig.

8/10
Fotografie

Fijne, overzichtelijke cursus die zowel online raadpleegbaar is, als op papier. Enkele hoofdstukken vind ik persoonlijk iets overbodig. De huistaken zijn ook niet altijd gelinkt aan het gestudeerde hoofdstuk.

10/10
Fotografie

Ik vind het een goeie cursus. wat ik hier positief vind is dat je vragen kunt stellen aan je docent over de les. Bij de huiswerken heeft je docent ook feedback van je taak. Wat in mijn vorige cursus wel wat mistte. Je kan alles op je eigen tempo doen. Heb je het eens een drukke week, dan kan je het laten liggen, heb je iets meer tijd dan kan je meer studeren. Je bepaald zelf je tempo . Top.

10/10
Fotografie

Ik ben heel tevreden over de lessen wel vind ik sommige dingen wat moeilijk te begrijpen maar denk naarmate de lessen doorgaan dat het dan wel duidelijk wordt en dat ik dan wat meer inzicht krijg in alles.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Fotografie kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Fotografie in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Fotografie, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Fotografie

De cursus Fotografie duurt 10 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vooropleiding

Voor de cursus Fotografie heb je geen speciale vooropleiding nodig.
 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

CREATIES

Foto's gemaakt door cursisten

NHA cursus Fotografie Deborah van Keken

Gemaakt door cursist(e) Deborah van Keken

NHA cursus Fotografie Annemarie van Dijk

Gemaakt door cursist(e) Annemarie van Dijk

Gemaakt door cursist(e) Aad Ter Horst

NHA cursus Fotografie Peter Soeters

Gemaakt door cursist(e) Peter Soeters

NHA cursus Fotografie Leo Hokke

Gemaakt door cursist(e) Leo Hokke

Gemaakt door cursist(e) Chinook Bierhuize

Gemaakt door cursist(e) Chinook Bierhuize

Gemaakt door cursist(e) Stefano Lugt

LESGELD

Lesgeld

Fotografie
10x €22,90 of €229,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
10x 22,90
of €229,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik vind het een goeie cursus. wat ik hier positief vind is dat je vragen kunt stellen aan je docent over de les. Bij de huiswerken heeft je docent ook feedback van je taak. Wat in mijn vorige cursus wel wat mistte. Je kan alles op je eigen tempo doen. Heb je het eens een drukke week, dan kan je het laten liggen, heb je iets meer tijd dan kan je meer studeren. Je bepaald zelf je tempo . Top.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!