Haken  

Nú met GRATIS tablet
Haken
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
65,80

of 


€329,00
4.3/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Met materialenpakket
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Haken voor beginners met NHA

Mooie gehaakte sjaals, trendy woonaccessoires zoals kussentjes en schattige knuffels… Tegenwoordig vind je overal mooie en unieke gehaakte producten. Haken is namelijk een ontzettend populaire creatieve hobby. Met een speciale haaknaald en mooie, dikke garens breng je jouw creatieve ideeën tot leven. Bij NHA volg je gemakkelijk vanuit thuis een cursus Haken! In deze thuiscursus start je bij de basis. Binnen de kortste keren voorzie jij jezelf en je vrienden van mooie gehaakte producten.

 

Iedereen kan haken

Omdat deze cursus Haken voor beginners is, heb je geen enkele voorkennis nodig. Je leert je creatieve vaardigheden tijdens de cursus ontwikkelen. Iedereen kan leren haken! Je start met de basissteek en werkt zo langzaam richting de wat uitdagendere steken. Uiteindelijk leer je zelfs een complete knuffel haken.

De cursus Haken van NHA is voorzien van videomateriaal en foto’s. In deze video’s en foto’s worden de technieken stap voor stap uitgelegd, waardoor je deze gemakkelijk eigen kunt maken.

 

Inclusief handig startpakket

Wanneer je kiest om te leren haken via NHA, dan hoef je niet naar de winkel om benodigdheden aan te schaffen. De cursus wordt namelijk compleet geleverd met een materialenpakket. In dit pakket vind je alles om de gehele cursus met succes te kunnen afronden, met onder andere haaknaalden, garen en een giraf knuffel haaksetje.

 

Leren haken onder begeleiding van docent

Je leert pas écht goed haken wanneer je je werk door een professional laat beoordelen. Dit geven we jou dan ook. De cursus haken voor beginners is namelijk inclusief hulp van een docent. Dit betekent dat je een docent krijgt toegewezen waar je foto’s van je haakwerken naartoe stuurt. Je docent zal jouw werk van feedback en een cijfer voorzien.

 

Dit leer je in de cursus!

Benieuwd wat je onder andere gaat leren in de cursus Haken voor beginners? Bekijk de onderstaande video.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Cursus Haken

Deze NHA cursus bestaat uit 14 lessen waarin je gaat werken aan je techniek en creativiteit op het gebied van haken. Je begint met het leren van de basissteken en gaat daarna verder met vormen, kleuren en variatiesteken.

In de cursus Haken komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Benodigdheden
 • De basis: hoe houd je je haaknaald en draad vast, hoe maak je de eerste basissteken?
 • Breid je kennis uit van basissteken, waaronder de vaste, keerlosse en stokjes
 • Haakpatronen lezen
 • Verschillende vormen en netwerken haken
 • Haken met verschillende kleuren en restjes garen
  • Afwerkingsrandjes en knoopsgaten
 • Overige technieken zoals Tunisch haken en Granny Squares
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Haken, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Haken

Een super leuke cursus, alles wordt goed uitgelegd en aan de hand van filmpjes verduidelijkt. Er wordt gestart met de basis en zo verder opgebouwd, er zijn hele leuke opdrachten om te maken. Er is telkens de mogelijkheid om bij elke nieuwe opdracht een vraag te stellen indien iets niet duidelijk is. Deze cursus is zeker de moeite waard als je interesse hebt om te leren haken.

10/10
Haken

Alles is heel goed uitgelegd.

6/10
Haken

Duidelijk geformuleerd

8/10
Haken

Het is heel leuk om zoveel verschillende dingen te haken. Echt wat uitdaging. Het enige nadeel vind ik, dat je per les maar 1x iets kan vragen. Dus je moet al een aantal keer iets geprobeerd hebben vooraleer je een vraag kunt stellen. Verder heel leuk!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Haken kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Haken uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.


Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met deze cursus Haken, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.


Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 
STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur is 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaald jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket

Leren haken? Ontvang dit mooie materialenpakket!

Tijdens de cursus Haken krijg je een compleet pakket met hoogwaardige materialen die je direct kunt gebruiken.  Dit pakket bevat:

- Een giraf haakset: inclusief haaknaald, garen, vulling en handleiding voor een schattige giraf knuffel.
- Diverse kleuren garen.
- Een hoogwaardige haaknaald.
- Een stopnaald.

Bovendien, als cursist van NHA, ontvang je een aantrekkelijke korting op eventuele toekomstige aankopen van extra materialen!

LESGELD

Lesgeld

Haken
5x €65,80 of €329,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 65,80
of €329,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Een super leuke cursus, alles wordt goed uitgelegd en aan de hand van filmpjes verduidelijkt. Er wordt gestart met de basis en zo verder opgebouwd, er zijn hele leuke opdrachten om te maken. Er is telkens de mogelijkheid om bij elke nieuwe opdracht een vraag te stellen indien iets niet duidelijk is. Deze cursus is zeker de moeite waard als je interesse hebt om te leren haken.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!