ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

MBA-module Strategic Management

 • Opleiding op master-niveau
 • 7,5 studiepunten
 • 3 maanden studie
 • Begeleiding door onze vakdocent
 • Contact met medestudenten via plaza

ALGEMEEN

Organisaties hebben slimme strategieën nodig om te ontwikkelen. Als strategisch manager heeft u hier invloed op. Om een succesvolle zakenstrategie te ontwerpen, dient u rekening te houden met globalisatie, hoge eisen van de klant en marktconjuctuur. Draait u uw hand niet om voor een koersveranderende opleiding? Overweeg dan deze module Strategic Management. Deze MBA-module is uitermate geschikt wanneer u meer strategische kennis wilt vergaren. Ook als u niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen. U kunt deze module in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding General Management.

Leerdoelen
Na het volgen van deze module bent u onder andere in staat om:

 • De kerncompetenties die nodig zijn om succes te hebben, te herkennen en te begrijpen
 • strategieën te ontwikkelen die het mogelijk maken om te concurreren in de hedendaagse, constant veranderende omgeving.


Voor wie is deze module bestemd?
De module Strategic Management is uiterst geschikt voor managers die zich bewust zijn van hun omgeving en willen weten wat een succesvolle bedrijfsstrategie mogelijk maakt. Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kunt u versneld de volledige Masteropleiding doorlopen.

PROGRAMMA

In de module Strategic Management studeert u aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen aan bod:

 • Introductie en overzicht
  U maakt kennis met de kernconcepten van Strategic Management, zoals strategische visies, missieopdrachten  en strategieën op zakenniveau versus corporatief niveau. U leert het belang van omgevingsanalyse via o.a. SWOT en het vijfkrachtenmodel van Michael Porter.
 • Strategie opbouwen
  U leert de basisbeginselen om succesvol te kunnen concurreren op de internationale markt. Verschillende strategievormen worden daarbij bestudeert. U leert welke testen een strategie moet doorstaan om een doel te bereiken.
 • Het uitvoeren van de strategie
  De ethiek van zakendoen komt aan bod. U leert waarom bedrijven op een sociaal verantwoordelijke en duurzame wijze moeten handelen.


De module is opgebouwd rond contact- en inzendmomenten met uw vakdocent en oefenopgaven. In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief en analyserend aan de slag gaat, heeft u de verschillende zakenstrategieën gemakkelijk en snel onder de knie.

DIPLOMA

Iedere module wordt afgesloten met een toetscase. Na positieve afronding ontvangt u het NHA certificaat van de MBA-module Strategic Management.

ZO STUDEERT U

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U stuurt uw huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw vakdocent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is uw steun en toeverlaat die u graag begeleidt. U mag tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

3 maanden bedraagt de studieduur van de MBA module Strategic Management. Daarbij gaan we uit van een gemiddeld studietempo. U mag uw eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding goed te combineren met een drukke baan of uw hobby's.

Studeren bij NHA betekent veel vrijheid, uitstekende service en een ontspannen opleiding door de goede, persoonlijke begeleiding en het praktijgerichte lesmateriaal.

U kunt op elk moment starten
Het hele jaar door, op elk gewenst moment kunt u bij ons met uw opleiding beginnen. U hoeft dus niet te wachten tot de start van een nieuw schooljaar. Dankzij deze flexibele instroom verliest u geen tijd en kunt u direct van start.

Leerboeken
Het lesgeld is compleet inclusief de benodigde literatuur, lesstof, toegang tot het NHA studentenplaza en studiebegeleiding.

De voordeligste opleider van België!
De opleidingen van NHA zijn gegarandeerd de voordeligste van België. Bij elke opleiding zijn de studiekosten bij het lesgeld inbegrepen. U hoeft dus geen boeken meer aan te schaffen en geen collegegeld meer te betalen.Vergelijk gerust het lesgeld met dat van andere opleidingsinstituten, dan ziet u dat u bij NHA elk jaar veel geld bespaart.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% van het lesgeld aan uw werkgever (afhankelijk van de grootte van de onderneming).

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail.

VOOROPLEIDING

Voor de MBA module Strategic Management is geen specifieke vooropleiding vereist. De literatuur en de docentcontacten zijn in het Engels, dus u dient de Engelse taal te beheersen. De studiewijzers zijn zowel in de Nederlandse als Engelse taal beschikbaar.

Vervolg
Deze module maakt deel uit van de MBA-Masteropleiding General Management. Na het succesvol afronden van deze module kunt u er dus voor kiezen om in te stromen in de volledige Masteropleiding en kunt u deze sneller doorlopen.

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
MBA-module Strategic Management €664
of 3 x €221.40
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.