Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Zakelijke Correspondentie Duits

Zakelijke Correspondentie Duits
vlad%20duits
Gratis proefles
Inschrijven
12x
14,10
of ineens
€169,00
ALGEMEEN

Een brief of e-mail foutloos in het Duits schrijven? Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Duits.

Kom je tijdens je werk regelmatig in contact met Duitssprekende personen? Ach so. Dan is het sehr wichtig dat je de taal beheerst en op een correcte manier schriftelijk kunt communiceren.

Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog altijd schriftelijk. Brieven, contracten, offertes en e-mail: het valt allemaal onder schriftelijke communicatie. Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je de juiste woorden kiest.

Naamvallen, iemand?

In de cursus Zakelijke Correspondentie Duits leer je onder meer hoe een brief er moet uitzien, hoe je een duidelijke, maar vriendelijke toon kiest en hoe je je taalgebruik verzorgt. Je vult je woordenschat aan met zakelijke termen en je frist je kennis van grammatica en spelling op.

De cursus legt de nadruk op de praktijk. Je oefent met herkenbare situaties, zoals documentatie aanvragen, een offerte maken, een sollicitatie- of klachtenbrief schrijven en een hotel reserveren. Ook leer je wanneer je een brief begint met Lieber of Sehr geehrter.

Vier modules

De cursus Zakelijke Correspondentie Duits bestaat uit vier modules:

 • Correspondentie,
 • Woordenschat,
 • Grammatica,
 • Samenvatting.

 
Na afloop van de cursus ben je in staat om op een correcte manier in het Duits te corresponderen. Een mooie aanvulling op je cv.

PROGRAMMA

Studieprogramma Zakelijke Correspondentie Duits

Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leer je in deze cursus Zakelijke Correspondentie:

 • Hoe een brief er uit moet zien.
 • Hoe je een logische opzet maakt.
 • Hoe je tot een duidelijke stijl komt.
 • Hoe je zorgt voor zuiver taalgebruik.
 • Hoe je de juiste, vriendelijke toon treft.
 • Hoe je voor een correcte inhoud zorgt.

Zo leer je het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het gewenste doel te bereiken.

De regels!

Een zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leer je in de cursus Zakelijke Correspondentie Duits de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

 • Aanhef
 • Beginformuleringen
 • Slotformuleringen
 • Grammaticale bijzonderheden
 • Typische eigen zegswijzen


Met deze praktische cursus van NHA leer je een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zul je niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat je veel praktische oefening krijgt. Je woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt je kennis van grammatica en spelling opgefrist.

Doeltreffend en overtuigend

Een brief moet doeltreffend, overtuigend en vooral duidelijk zijn. Je moet de ontvanger met weinig woorden duidelijk maken wat je bedoelt. Dit geldt natuurlijk ook voor brieven in een vreemde taal. Het lijkt moeilijk, maar dat is beslist niet zo. Je hebt er natuurlijk wel een goede cursus voor nodig. Zakelijke Correspondentie Duits van NHA is zo′n cursus. De NHA-cursus is goed te volgen en is een van de beste in zijn soort.

Studieprogramma:

Het vakkenpakket omvat:

 • Grammatica
 • Zakelijke Correspondentie
 • Idioom (woordenkennis)
 • Samenvattingen
DIPLOMA

Diploma

Je kunt examen doen voor het NHA-instituutsdiploma. 

Een getuigschrift kun je aanvragen als je al je huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer thuis in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Wanneer je start met deze cursus, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een normaal tempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.  

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Leerboeken:

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.


Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

VOOROPLEIDING

Vooropleiding

Om deze cursus Zakelijke Correspondentie Duits met succes te kunnen volgen is basiskennis van de Duitse taal gewenst.  

LESGELD

Lesgeld

Zakelijke Correspondentie Duits
meest gekozen Met hulp
12x 18,30
of ineens €219,00
Inschrijven
Zonder hulp
12x 14,10
of ineens €169,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • De grootste taalopleider
 • Spreek al in  3 maanden  een taal
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!