Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Kinderpsychologie

Kinderpsychologie
Gratis proefles
Inschrijven
12x
15,00
of ineens
€179,00
5/5

Beoordeeld door 6 student(en)

ALGEMEEN

Kinderpsychologie: de kunst van het opvoeden

Soms zijn kinderen vertederend, soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofd omgaat. Soms zijn opgroeiende kinderen grappig, soms gedragen ze zich onverwacht. Waarom doen kinderen soms zo moeilijk bij het eten en aankleden? De cursus Kinderpsychologie biedt je meer inzicht.

Wil je kinderen en hun gedrag begrijpen? Volg dan de cursus Kinderpsychologie. Ouders, grootouders, onderwijzers en pedagogische medewerkers: de cursus leert iedereen die met kinderen te maken heeft wat kinderen bezighoudt.

Waarom gedragen kinderen zich op een bepaalde manier? Hoe verandert hun leefwereld? Welke obstakels overwinnen ze vanaf hun geboorte totdat ze volwassen zijn? Na de cursus Kinderpsychologie kun je deze vragen zelf beantwoorden.

Opvoeden is een kunst

Opvoeden is een kunst, maar wel een kunst die je kunt leren. Tijdens de cursus Kinderpsychologie bestudeer je de opvoeding. De kennis, aanwijzingen en tips vergemakkelijken het opvoeden.

Je leert kleine en grotere hindernissen voorkomen en valkuilen ontwijken. Ontdek hoe het gedrag van een kind bij iedere levensfase verandert.

De cursus behandelt de gehele ontwikkeling van een kind: van de geboorte en de kindertijd tot en met de puberteit. De cursus biedt inzicht in het totale vakgebied van de kinderpsychologie.

PROGRAMMA

Bijzonder heldere cursus

In heldere taal wordt uitgelegd hoe en waarom kinderen zich gedragen en wat hen bezighoudt. Hoe verandert hun leefwereld en hoe worden zij gevormd tot de volwassenen die zij zullen worden? Als je wilt weten wat kinderen nodig hebben voor een goede ontwikkeling, dan is deze waardevolle cursus Kinderpsychologie de juiste voor jou. De teksten zijn vlot geschreven en daardoor voor iedereen toegankelijk. Op een plezierige manier wordt de algehele ontwikkeling van een kind behandeld, van de geboorte tot aan de volwassenheid, zodat je meteen een inzicht krijgt in het totale vakgebied van de kinderpsychologie.


Opvoeden is een kunst

Opvoeden is een kunst, maar wel één die je kunt leren. In deze cursus zul je leren wat de basis is van een goede opvoeding. De kennis die je opdoet, de diverse aanwijzingen en nuttige tips, zullen het opvoeden van jouw kind in allerlei opzichten vergemakkelijken: je leert kleine en grotere moeilijkheden te voorkomen, en steeds nieuwe valkuilen te ontwijken. Want je zult ontdekken hoe het gedrag van jouw kind zal veranderen in iedere nieuwe fase in zijn ontwikkeling. Wat kun je, bijvoorbeeld, verwachten als jouw kind voor de fase van de puberteit staat? Juist deze belangrijke fase, waarin een kind op de grens naar volwassenheid staat, is een periode die grote spanningen met zich mee kan brengen, maar tegelijk een waar ouders vaak alleen voor staan. Is een puber moeilijk, of hééft een puber het moeilijk?

Deze bijzonder zinvolle cursus zal jouw zelfvertrouwen versterken en helpt je adequaat, speels, en liefdevol in te spelen op de gedragingen en gevoelens van jouw kind op iedere leeftijd.


Antwoord op al jouw vragen

In deze veelzijdige cursus worden alle belangrijke onderwerpen behandeld. De eerste les gaat over de wetenschap van de kinderpsychologie zelf, en geeft de belangrijkste visies daarin. In de daaropvolgende lessen krijg je antwoord op talrijke vragen als bijvoorbeeld: Hoe ontwikkelt een kind zich in de baarmoeder? Wat betekent die eerste glimlach van een baby? Wanneer en aan wie hecht een baby zich, en waarom? Hoe belangrijk is aandacht en liefde voor de ontwikkeling van een kind? Hoe leert een kind eigenlijk praten? Hoe moet een ouder omgaan met een kind met een stoornis in zijn ontwikkeling? Hoe belangrijk zijn complimentjes? Waarom bedenken kinderen monsters? Hoe kan ik zelf een kindertekening duiden? Wat is de rol van humor bij de opvoeding en wat kan humor voor een kind zelf betekenen? Hoe leert een kind op school; wat kan de invloed zijn van een echtscheiding, of van de dood van een mens? Wat gebeurt er allemaal tijdens de puberteit? Hoe wordt iemands persoonlijkheid bepaald? En ten slotte: hoe volwassen is een volwassene? Je zult steeds opnieuw met plezier naar de volgende lessen uitkijken.


Meer inzicht in jezelf

Deze leuke en uitermate leerzame cursus Kinderpsychologie geeft je op veel vragen antwoord. Zo leer je begrijpen en herkennen waar het gedrag van kinderen op verschillende leeftijden vandaan komt, en hoe je hier op kunt reageren. De lessen geven je tal van nieuwe inzichten in de levensloop van kinderen, en deze inzichten kun je ook meteen in de praktijk brengen.

Je zult bovendien een beter begrip krijgen van jouw eigen levensloop: situaties die in de lessen beschreven worden, zul je niet alleen herkennen, maar nu ook bewust kunnen plaatsen in jouw leven, en in verband brengen met wie en wat je nu bent. Je kunt dus belangrijke inzichten in jezelf verkrijgen. Het begrip van kinderen dat je tijdens de cursus verwerft, zal maken dat je meer van hen zult kunnen genieten.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. In je eigen tempo! Zo is deze cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. Starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Met de begeleiding van jouw persoonlijke docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Hij/zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met je cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt deze cursus extra leuk. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Kinderpsychologie bestaat uit 48 lessen. Bij een lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 12 maanden. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.


Vooropleiding

Voor de cursus Kinderpsychologie heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

5/5
Kinderpsychologie

goed geschreven duidelijke tekst

5/5
Kinderpsychologie

heel interessante cursus.

5/5
Kinderpsychologie

Ik heb in mijn derde jaar verpleegkunde psychiatrie gekozen als specialisatie. Ik wil me daarin nog verder verdiepen. De cursus kinderpsychologie is een cursus die gemakkelijk leest en leert. De hele kinderperiode wordt overlopen en er wordt bij alles stilgestaan. De cursus zal me zeker ook goed helpen bij de opvoeding van mijn kindje die er binnenkort aankomt.

5/5
Kinderpsychologie

Een cursus duidelijk en begrijpend! Ik heb mijn 2de huiswerk les met prima punten al behaald. Men moet hier niet slim of kennis hebben maar voor iedereen een duidelijke uitleg en cursus

LESGELD

Lesgeld

Kinderpsychologie
12x €15,00 of ineens €179,00
Inschrijven
Met hulp
12x 15,00
of ineens €179,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • In termijnen betalen mogelijk
  • Studeer in jouw eigen tempo

Kinderpsychologie
5/5

goed geschreven duidelijke tekst

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!