Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Gewichtsconsulent

Gewichtsconsulent
Gratis proefles
Inschrijven
12x
33,00
of ineens
€399,00
ALGEMEEN

Mensen gezonder laten leven? Word gewichtsconsulent(e)

Mensen laten afslanken en zo fit en gezond mogelijk maken? Met de cursus Gewichtsconsulent(e) kun je na 12 maanden aan de slag als zelfstandige.

Als gewichtsconsulent(e) weet je perfect hoe je overgewicht blijvend kwijtraakt en hoe je iemand stimuleert om gezond te eten en voldoende te bewegen.

In de cursus Gewichtsconsulent(e) leer je alles over voedingsleer. Je krijgt tips over hoe je klanten kennis en inzicht aanreikt over voeding. Het doel is om een gezond gewicht te bereiken en te leren hoe men het ideale gewicht behoudt.

Tijdens de cursus leer je alles over de energiebehoefte van het menselijk lichaam, de voedingswaarde van levensmiddelen en de adviezen van het voedingscentrum.

Communicatie

In de cursus leer je op gestructureerde wijze een intakegesprek voeren met een klant. Goede gespreksvaardigheden bieden de klant vertrouwen in de adviezen die je geeft als gewichtsconsulent(e).

Beweegprogramma’s

Je stelt een passend behandelplan op voor de klant. Hiermee kun je hem of haar op weg helpen naar een gezonder voedings- en leefpatroon. Het doel is - uiteraard - het bereiken van een optimaal lichaamsgewicht.

Zelfstandige gewichtsconsulent(e)

Ook zie je hoe je een eigen praktijk start. Je leert een ondernemingsplan opstellen en alles over de financiële administratie, marketing, belastingen, verzekeringen en het inrichten van de praktijkruimte.

Praktijkdag

Tijdens de cursus Gewichtsconsulent(e) kun je gratis deelnemen aan een praktijkdag waarin je coachingsvaardigheden en gesprekstechnieken leert.

handboek eigen zaakHelp mensen op gewicht te komen en te blijven. Volg de opleiding Gewichtsconsulent(e) en je weet wat daarvoor nodig is.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Programma Gewichtsconsulent

Voedingsleer

Als gewichtsconsulent specialiseer jij je in het onderwerp gewicht met behulp van de module voedingsleer. We leren je hoe jij jouw cliënten kennis en inzicht biedt over voeding en beweging, zodat zij niet alleen een gezond gewicht bereiken maar ook leren dit gewicht zelf te onderhouden.
Je leert alles over de energiebehoefte van het menselijk lichaam en de voedingswaarde van voedingsmiddelen. Je bent na het doorlopen van de cursus in staat de bekende 'actieve voedingsdriehoek' toe te passen. Wij leren je de voedingsadviezen in de praktijk te brengen, welke producten binnen elk vak worden onderscheiden en wat de spelregels zijn van de voedingsdriehoek. Tijdens de cursus Gewichtsconsulent ontvang je bovendien de Belgische voedingsmiddelentabel NUBEL.


Communicatie

Tijdens het eerste gesprek met een cliënt is het van belang om een zo nauwkeurig mogelijke analyse te maken van de voedingsproblematiek. Wij leren je op gestructureerde wijze een intake gesprek te voeren. Goede gespreksvaardigheden scheppen vertrouwen tijdens het eerste gesprek en helpen je om helder uitleg en informatie te geven aan jouw cliënt.

 

Beweegprogramma's

Op basis van de voedingsanalyse stel je een passend behandelplan op. Daarmee ga je jouw cliënt begeleiden in de ontwikkeling van een gezonder voedings- en leefpatroon. Je leert hoe je tijdens vervolgconsulten op maat gesneden voedings- en beweegadviezen geeft. Ook komt het maken van een stappenplan naar een gezondere leefwijze aan de orde, om zo een gezonder lichaamsgewicht te bereiken en te behouden.


Praktijkvoering

Naast kennis van voedings- en gewichtsproblematiek leren we jou ook de essentie van het starten van een eigen praktijk. Je leert een ondernemingsplan op te stellen, jouw administratie te organiseren en marketing te voeren voor jouw eigen praktijk. Daarnaast brengen we je bij hoe je jouw eigen praktijkruimte het beste kunt inrichten.

Aan het einde van deze inspirerende cursus Gewichtsconsulent ben je uitstekend in staat om mensen te begeleiden die kampen met een ongezond voedingspatroon.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Gewichtsconsulent

Je kunt het NHA instituutsdiploma aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). 

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!


Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!


Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Gewichtsconsulent:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Gewichtsconsulent + Bedrijfsbeheer:
18 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Gewichtsconsulent
meest gekozen Met hulp
12x 37,00
of ineens €449,00
Inschrijven
Zonder hulp
12x 33,00
of ineens €399,00
Inschrijven
Gewichtsconsulent + Bedrijfsbeheer
18x €33,00 of ineens €599,00
Inschrijven
Met hulp
18x 33,00
of ineens €599,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Met gratis ondernemerscoach
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!