Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Cosmetisch Masseur

Cosmetisch Masseur
Gratis proefles
Inschrijven
6x
58,00
of ineens
€349,00
ALGEMEEN

Bijdragen aan een gezond en vitaal lichaam? Volg de cursus Cosmetisch Masseur

Massages helpen mensen gezond te houden. Wil je daaraan bijdragen en aan de slag gaan als therapeut of als masseur bij een welnesscentrum? Met de cursus Cosmetisch Masseur leg je een stevige basis voor dit interessante beroep.

Goede voeding, voldoende beweging en rust zijn belangrijk voor een gezond en vitaal lichaam. Ook massages helpen om gezond te worden en te blijven.

Een cosmetisch masseur kan aan de slag als zelfstandig therapeut of gaan werken bij een schoonheidsspecialiste, een welnessresort of een cosmetisch bedrijf.

Mensen helpen ontspannen

Ben je sociaal en empatisch, wil je mensen helpen ontspannen en heb je belangstelling voor gezondheid? Dan is de cursus Cosmetisch Masseur een goede keuze voor jou.

De cursus Cosmetisch Masseur bestaat uit deze drie modules:

  • anatomie, fysiologie en pathologie,
  • massagetechnieken,
  • massage per lichaamsdeel.

 

Theorie en praktijk

In de cursus leer je over het menselijk lichaam en raak je vertrouwd met het spier- en beenderstelsel en de bloedsomloop. Je maakt kennis met de verschillende massagetechnieken en leert hoe je een massage uitvoert. Je oefent je kennis van het masseren in de praktijk.

Een massage kan bedoeld zijn om te ontspannen, maar ook om het lichaam en de huid te laten herstellen. Je leert hoe je een klant kunt helpen om zijn of haar lichaam te verbeteren en optimaal in vorm te houden.

Eigen praktijk beginnen?

handboek eigen zaakDe cursus is een goede voorbereiding op het examen. Wanneer je slaagt voor het examen, ontvang je het diploma Corsmetisch Masseur. Als je ook je getuigschrift Bedrijfsbeheer hebt behaald, mag je aan het werk als zelfstandig cosmetisch masseur.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek ''in 10 stappen naar je eigen zaak''

PROGRAMMA

Studieprogramma Cosmetisch Masseur

De cursus Cosmetisch Masseur bestaat uit drie modules. De praktijk wordt hierbij ook behandeld.


Anatomie, fysiologie en pathologie

In deze module leer je het menselijk lichaam kennen op het vlak van bouw en functie. Je leert hoe je dient te handelen en hoe je relevante aandoeningen als dusdanig leert herkennen en beschrijven. Aan het eind van deze module ben je vertrouwd met de verschillende onderdelen van het lichaam, waaronder het spierstelsel, het beenderenstelsel en de pathologie van de bloedsomloop.


Massagetechnieken

De verschillende technieken van de massage komen in deze module aan de orde. Je leert hoe je een massage op de juiste manier uitvoert. De communicatie met klanten, het leren aanraken en de basistechnieken zoals het inoliën en gewrichtsbewegingen komen aan bod. De module wordt afgesloten met mogelijke stromingen en trends in de massage.


Massage per lichaamsdeel

In deze module pas je de geleerde kennis van de verschillende massagetechnieken per lichaamsdeel toe. Via de rug gaan we naar de bilspieren, de hamstrings, de benen en de voeten, om vervolgens weer naar boven te gaan naar de buik en armen. De nek, hals en het hoofd staan als laatste centraal.

Na het volgen van de cursus bezit je alle vakkennis om het dankbare beroep van cosmetisch masseur uit te mogen voeren. Indien je ook het diploma Bedrijfsbeheer in jouw bezit hebt, kun je jouw eigen praktijk beginnen. Wacht dus niet langer, en start vandaag nog!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je zelfstandig aan de slag! Je kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift je eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Diploma Cosmetisch Masseur

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Wanneer je ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kun je na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer je het examen succesvol hebt afgelegd, krijg je een getuigschrift waarmee je de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

Getuigschrift

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!


Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!


Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!


Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Cosmetisch Masseur:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Cosmetisch Masseur + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4-5 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Cosmetisch Masseur
6x €58,00 of ineens €349,00
Inschrijven
Met hulp
6x 58,00
of ineens €349,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Met gratis ondernemerscoach
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!