De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Cursus Pools

  • Voor beginners of gevorderden.
  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Helder lesmateriaal.
  • Incl. mediaplayer + digitale geluidsbestanden.
  • Leer eenvoudig Pools.

ALGEMEEN

Pools leren is makkelijker dan u denkt
Het Pools is een Slavische taal en is verwant aan het Tsjechisch en Slowaaks. De taal wordt geschreven in het Latijnse alfabet met een aantal voor de Poolse taal specifieke tekens. Verder kent het Pools een aantal naamvallen en een kenmerkende zinsbouw. Stap voor stap maken we u wegwijs in het alfabet, het gebruik van de werkwoorden en de naamvallen. Tevens wordt uw woordenschat voortdurend uitgebreid en uw spreekvaardigheid constant verbeterd, zodat u al snel uw eerste gesprekken in het Pools kunt voeren. Polen heeft altijd open gestaan voor culturele invloeden van buitenaf. Vandaar dat een aantal Poolse woorden bekend klinkt, omdat ze van Duitse, Franse of Latijnse oorsprong zijn. Het herkennen van deze overeenkomsten maakt het leren van de taal nog prettiger!

Veel boeiende onderwerpen
In deze levendige cursus Pools worden op een moderne wijze alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen, maar ook herkenbare situaties die u in Polen tegenkomt, komen aan bod.

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestanden                        
De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vindt u digitaal terug in uw online leeromgeving: NHA studentenplaza. U kunt deze geluidsbestanden afspelen op uw computer of tablet of kopiëren naar uw smartphone of mediaplayer. Tevens kunt u met de mediaplayer uw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

PROGRAMMA

Cursus Pools voor beginners

Polen heeft één van de snelstgroeiende economieën van Oost-Europa en is hard op weg om uit te groeien tot een nieuwe economische macht binnen de EU. Veel bedrijven trekken richting Polen en ook de toeristen beginnen Polen te ontdekken. Polen heeft namelijk ook als vakantieland veel te bieden met prachtige oude steden als Kraków, Gdansk en Wrocław, adembenemende natuurgebieden en het machtige Tatra-gebergte. Verder wonen en werken er in België ook veel Poolse mensen die het fantastisch vinden om hier een gesprek te kunnen voeren in hun moedertaal! 

Cursus Pools voor gevorderden

U heeft de cursus Levend Pools voor beginners afgerond of uw basiskennis Pools is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. NHA biedt u dan de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Pools voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren. Bovendien vergroot u uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Cursus Pools voor beginners + gevorderden: combi

Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM. De cursus Levend Pools levert een prima beheersing op van de alledaagse Poolse taal. Vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. De cursus Pools verhoogt niet alleen uw vakantievreugde maar kan ook zakelijk van pas komen.

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Pools.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Pools in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in vier à vijf zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. M. Pelcynska.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Pools volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand voor zowel de cursus beginners, als gevorderden.

15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand indien u kiest voor de mogelijkheid: beginners + gevorderden (combi).

Liever sneller of langzamer? U bepaalt zelf uw eigen tempo. U kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.

Leerboeken

Voor deze cursus Pools heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

VOOROPLEIDING

Cursus Pools voor Beginners:

Voor de cursus Pools is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat u weinig of geen kennis van de vreemde taal heeft als u aan deze cursus begint.

Cursus Pools voor Gevorderden:

Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Pools voor beginners €241
of 12 x €20.10
€188
of 12 x €15.70
Pools voor gevorderden €241
of 12 x €20.10
€188
of 12 x €15.70
Pools voor beginners + gevorderden €315
of 15 x €21.00
€262
of 15 x €17.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.