De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

student nederlands voor anderstaligen

Nederlands voor anderstaligen

  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Behaal het NHA Getuigschrift.
  • Professioneel studiemateriaal.
  • Inclusief cd-rom en cd's.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Vanuit 26 talen
Leer ook snel en plezierig Nederlands vanuit het:
Arabisch  - Bulgaars  - Chinees  - Duits  - Engels  - Farsi  - Frans  - Grieks  - Hebreeuws -
Hongaars  - Indonesisch  - Italiaans  - Japans  - Koerdisch - Litouws  - Pools  - Portugees  - Roemeens  - Russisch  - Servisch - Spaans  - Thai  - Tsjechisch - Turks - Vietnamees of Zweeds.

NHA-talenonderwijs
Deze perfecte NHA cursus is ideaal voor anderstaligen die snel de Nederlandse taal beter willen leren. Een unieke methode, waarbij de nadruk ligt op actief en praktisch taalgebruik en niet op grammatica. U leert de Nederlandse taal zoals een kind zijn moedertaal leert, stap voor stap. De cursus is gericht op de woordenschat, waardoor u snel vertrouwd raakt met de Nederlandse taal.

Wat leert u?
U leert de Nederlandse taal zodat u de taal in dagelijkse situaties goed kunt verstaan en spreken en de taal bovendien behoorlijk kunt lezen en schrijven.

Overzichtelijk lesmateriaal voor het beste resultaat
Om de taal straks goed te beheersen, is duidelijk en volledig lesmateriaal nodig:

Studieprogramma Nederlands voor Anderstaligen

De cursus bestaat uit:
1. Een cursusboek bestaande uit 43 lessen met praktische teksten over Belgische situatie. Geen moeilijke termen, veel voorbeeldzinnen. Volop invul- en antwoordoefeningen en woordvertalingen. Extra eenvoudig oefent u met de gatentoetsen: U vult de ontbrekende woorden in de tekst aan. Alle teksten uit dit boek zijn ook te beluisteren op de 2 bijgeleverde cd's. Het boek is standaard voorzien van woordenlijsten in het Arabisch, Duits, Engels, Frans, Spaans en Turks.

2. Woordenlijst in het Bulgaars, Chinees, Farsi, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Thai, Tsjechisch, Vietnamees of Zweeds. Deze woordenlijst staat ook op de cd-rom die u bij het pakket ontvangt. Wanneer u de cursus niet met behulp van een computer gaat volgen, kunt u de gratis woordenlijst gebruiken.

3. CD-rom. Alle woorden en teksten uit het tekstboek, met illustraties en geluid staan op deze cd-rom voor de computer. Met aanklikbare vertaling in alle bovengenoemde talen. Perfecte aanvulling op het cursusboek. Maar ook zonder de computer is deze cursus prima te volgen.

4. Twee audio-CD's. Om af te spelen in uw cd-speler thuis of bijvoorbeeld in de auto. Alle teksten uit het boek zijn hierop te beluisteren en na te spreken.

5. Oefeningen om uw uitspraak te laten beoordelen.

6. Een huiswerkinstructie (voor zover mogelijk in uw taal) waarin uitgelegd wordt hoe u het huiswerk kunt maken en opsturen naar uw leraar.

Duizenden cursisten gingen u naar volle tevredenheid voor!
U zult zien dat de cursus goed te volgen is en dat uw Nederlands met sprongen vooruit gaat!

GETUIGSCHRIFT

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).  

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Nederlands voor anderstaligen in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in drie zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. Dit gaat als volgt: wanneer het u uitkomt, luistert u naar de lessen en maakt u huiswerk, zowel op papier of computer als op de inspreekcassette. U kunt gebruik maken van het handige uitwerkpapier dat u bij de cursus ontvangt. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. I. Driesen

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Nederlands voor andertaligen volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Cursusduur

9 maanden bij een normaal tempo van 5 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. 

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.  

Leerboeken

Voor deze cursus Nederlands voor anderstaligen heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.  

Cursusringmap

Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

VOOROPLEIDING

Om de cursus Nederlands voor anderstaligen met succes te kunnen volgen is enige kennis van de Nederlandse taal gewenst.  

Lesgeld

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Nederlands voor anderstaligen (vanuit 26 talen) €329
of 9 x €36.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.