De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

Cursus nederlands foutloos schrijven en spreken

Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken

  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Behaal het NHA diploma of getuigschrift.
  • Professioneel studiemateriaal.
  • Studeer in uw eigen tempo.
  • Direct contact met studiegenoten.

Alles over

Communiceren in foutloos Nederlands is een vereiste om optimaal te kunnen functioneren, zowel zakelijk als privé! Goed communiceren kunt u leren. De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken biedt hiervoor de oplossing. Hij geeft u uitgebreid hulp bij dagelijkse zaken in theorie en praktijk.

Moet u morgen een toespraak houden voor een vertrekkende collega?
Vraagt uw baas u een uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie op te stellen en te versturen?
Heeft een van uw kinderen moeite met de werkwoordspelling?
Wilt u 's morgens voordat u gaat werken even snel de krant doorspitten?
Weet u niet goed hoe u een formulier moet invullen?
Moet u een stukje schrijven?
Of vindt u het leuk om uw kennis wat betreft de Nederlandse taal op te frissen?

Of u nu in woord of gebaar, schriftelijk of mondeling moet communiceren: u leert niet alleen volgens de regels te schrijven en te spreken. U krijgt ook tips over de wijze waarop u iemand of een grote groep moet toespreken.

U weet wat u moet doen om snel lange en korte, moeilijke en eenvoudige teksten te doorgronden. U kunt uw zoon of dochter helpen bij het voorbereiden van een spreekbeurt. U bent in staat goede zakelijke brieven te schrijven. U leert kortom hoe u schriftelijk en mondeling fouten in de Nederlandse taal vermijdt.  Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken geeft u meer zelfvertrouwen. Presenteert u zich daarbij ook nog eens perfect - ook dat leert u - dan staat niets optimaal functioneren in de weg!

Voor iedereen!
De cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken is voor iedereen bestemd. Een speciale vooropleiding heeft u hiervoor niet nodig. Secretaresses en receptionistes, werkenden en werkzoekenden, ambtenaren en ondernemers, jong en oud: deze cursus biedt iedereen iets! Als naslagwerk misstaat deze cursus ook zeker niet.

Praktische cursus Nederlands

Praktische opzet

De cursus Foutloos Nederlands Spreken en Schrijven omvat 6 onderdelen: Teksten, Grammatica, Spelling, Stijl, Schrijven en Spreken.

Teksten

In het onderdeel Teksten leert u omgaan met begrippen die het lezen van artikelen in kranten en tijdschriften vergemakkelijken, zoals tekstdoel, onderwerp, thema, alinea's, tekststructuur en samenvatten.

Grammatica

Binnen de lessen Grammatica keert u terug naar zaken als zinsbouw, onderwerp en persoonsvorm. Deze kennis heeft u o.a. nodig om de werkwoorden goed te kunnen spellen.

Spelling

Deze werkwoordspelling - ook van veelvuldig in het Nederlands voorkomende Engelse werkwoorden-, de meervoudsvorming van zelfstandige naamwoorden en de regels met betrekking tot de interpunctie maken deel uit van het onderdeel Spelling.

Stijl

Het onderdeel Stijl belicht veel voorkomende stijlfouten en leert u stijlfiguren toe te passen zodat uw communicatie doelgericht en effectief is.

Correspondentie

Hoe u een sollicitatiebrief of een klachtenbrief opbouwt doen we in het onderdeel Correspondentie uit de doeken.

Communicatie

Het onderdeel Communicatie ten slotte neemt uw angst voor spreken in het openbaar weg. U ziet niet meer op tegen het houden van spreekbeurten en toespraken en het spreken tijdens vergaderingen. Ook de functioneringsgesprekken brengt u tot een goed einde.

Elk onderdeel bestaat uit 4 lessen. In zijn totaliteit behelst de cursus dus 24 lessen. In deze lessen volgen praktische opdrachten na theoretische uitleg. Elke les wordt afgesloten met een samenvatting. Daarnaast vindt u aan het einde van elke les de antwoorden op de door u tussentijds gemaakte oefenopdrachten. De huiswerkopgaven stuurt u naar uw docent. Deze krijgt u gecorrigeerd en voorzien van een cijfer terug. Dankzij deze topcursus van NHA zult u een stuk sterker in uw schoenen staan en zekerder door het leven gaan!

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. I. Driesen.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.  

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.  

Leerboeken

Voor deze cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.  

Cursusringmap

Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

 

VOOROPLEIDING

Voor de cursus Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.  

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Nederlands Foutloos Schrijven en Spreken €199
of 6 x €33.20
€159
of 6 x €26.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.