De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Cursus Marokkaans

  • Voor beginners of gevorderden.
  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Duidelijk lesmateriaal.
  • Incl mediaplayer + digitale geluidsbestanden.
  • Leer eenvoudig Marokkaans

ALGEMEEN

Marokkaans leren is makkelijker dan u denkt
Omdat het Marokkaans een dialect is van het Arabisch, zullen we u eerst kennis bijbrengen van het Arabisch. Dit is de officiële en formele spreek- en schrijftaal in Marokko. Vervolgens behandelen we de officieuze spreektaal: het Marokkaans. Dit is de taal die in het alledaagse leven door de meeste Marokkanen gesproken wordt. NHA maakt gebruik van het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM. Zo leert u het Marokkaans net zo snel en gemakkelijk als elke andere taal. U heeft geen speciale vooropleiding nodig. Al na een aantal lessen zult u uw eerste gesprekken kunnen voeren!

Veel boeiende onderwerpen
In deze levendige cursus Marokkaans worden op een moderne wijze alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen, maar ook herkenbare situaties die u in Marokko tegenkomt, komen aan bod.

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestanden                        
De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vindt u digitaal terug in uw online leeromgeving: NHA studentenplaza. U kunt deze geluidsbestanden afspelen op uw computer of tablet of kopiëren naar uw smartphone of mediaplayer. Tevens kunt u met de mediaplayer uw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

PROGRAMMA

Levend Marokkaans voor beginners
In deze cursus doet u praktische kennis op van het Marokkaans. Binnen het Marokkaans bestaan weer regionale verschillen. We hebben in deze cursus gekozen voor de meest gangbare vorm. Het Marokkaans dat u zult leren komt grotendeels overeen met het dialect dat in grote steden als Casablanca, Rabat, Fez en Meknes wordt gesproken. Met deze vorm kunt u vrijwel overal in Marokko terecht. Na het afronden van deze cursus zult u in staat zijn om over alledaagse onderwerpen te praten met uw Marokkaanse vrienden, collega´s of buren. U zult meer over Marokko en haar rijke cultuur en geschiedenis te weten komen en kunt ook met een gerust hart dit prachtige land bezoeken en gesprekken voeren met de vriendelijke, gastvrije bevolking!

Levend Marokkaans voor gevorderden
U heeft de cursus Levend Marokkaans voor beginners afgerond of uw basiskennis Marokkaans is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten. NHA biedt u de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Levend Marokkaans voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Bovendien vergroot u uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek meer een probleem voor u is.

Levend Marokkaans voor beginners + gevorderden: combi
Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Levend Marokkaans levert een prima beheersing op van de alledaagse Marokkaanse taal. Vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. Daarom is de cursus bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook uw vakantievreugde.

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Marokkaans.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Marokkaans in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in vier à vijf zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Dhr. Y. Ouchan

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Marokkaans volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand voor zowel de cursus beginners, als gevorderden.

15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand indien u kiest voor de mogelijkheid: beginners + gevorderden (combi).

Liever sneller of langzamer? U bepaalt zelf uw eigen tempo. U kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Leerboeken
Voor deze cursus Marokkaans heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

VOOROPLEIDING

Beginners:
Voor de cursus Marokkaans is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat u weinig of geen kennis van de vreemde taal heeft als u aan deze cursus begint.

Gevorderden:
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Marokkaans voor beginners €241
of 12 x €20.10
€188
of 12 x €15.70
Marokkaans voor gevorderden €241
of 12 x €20.10
€188
of 12 x €15.70
Marokkaans voor beginners + gevorderden €315
of 15 x €21.00
€262
of 15 x €17.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.