De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Cursus Grieks (Nieuwgrieks)

  • Voor beginners of gevorderden
  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Helder lesmateriaal.
  • Incl mediaplayer + digitale geluidsbestanden.
  • Leer eenvoudig Grieks

ALGEMEEN

Grieks leren is makkelijker dan u denkt
De Griekse taal heeft een lange en rijke geschiedenis. De Grieken zijn trots op hun rijke historie, hun taal en hun eigen alfabet. Het Griekse alfabet verschilt van het alfabet dat wij gebruiken en lijkt daarom moeilijk. In de praktijk blijkt echter dat het leren van het Griekse alfabet heel erg meevalt. We hebben namelijk een perfecte leermethode ontwikkeld, waarmee u het Griekse alfabet razendsnel onder de knie krijgt. Als u het alfabet beheerst, gaat u over op het schrijven en lezen van Griekse woorden, om vervolgens al snel aan de slag te gaan met het voeren van gesprekken in de Griekse taal. We leren u de Griekse omgangstaal, de variant van het Nieuwgrieks die door het grootste gedeelte van de Griekse bevolking wordt gesproken en geschreven. Met de kennis uit deze cursus in uw bagage, zult u straks zonder moeite gesprekken kunnen voeren in uw Griekse hotel, met een Griekse ober of met uw Griekse vrienden!

Veel boeiende onderwerpen
In deze levendige cursus Grieks worden op een moderne wijze alleen onderwerpen behandeld die u aanspreken. Alledaagse onderwerpen, maar ook herkenbare situaties die u in Griekenland tegenkomt, komen aan bod.

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestanden                        
De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vindt u digitaal terug in uw online leeromgeving: NHA studentenplaza. U kunt deze geluidsbestanden afspelen op uw computer of tablet of kopiëren naar uw smartphone of mediaplayer. Tevens kunt u met de mediaplayer uw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

PROGRAMMA

Cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor beginners

Griekenland is voor veel mensen een zeer geliefde vakantiebestemming. Elke zomer trekken er duizenden landgenoten naar één van de zonovergoten Griekse eilanden als Kreta, Rhodos, Kos of Corfu omdat deze eilanden alles te bieden hebben wat er van een leuke vakantiebestemming wordt verwacht: zon, zee en strand. Het is echter ontzettend interessant om de kust eens te verlaten en kennis te maken met het ongerepte Griekse binnenland met haar talloze idyllische dorpjes. U zult dan kennismaken met de gastvrije Griekse bevolking en het is dan ideaal als u met de vriendelijke Grieken kunt spreken in hun eigen taal!

Cursus Grieks (Nieuwgrieks) voor gevorderden

U heeft de cursus Grieks voor beginners afgerond of uw basiskennis Grieks is reeds op een redelijk niveau en u wilt meer weten? NHA biedt u de mogelijkheid om uw talenkennis op unieke wijze verder te ontwikkelen. Met de cursus Grieks voor gevorderden leert u uw taalgebruik te verbeteren. Bovendien vergroot u uw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor u is.

Cursus Grieks voor beginners + gevorderden: combi

Als u meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. U spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3 maanden extra heeft u dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. Ook u kunt in enkele maanden de taal van uw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

De cursus Grieks levert een prima beheersing op van de alledaagse Griekse taal. Vrijwel meteen kunt u gebruik maken van uw praktische talenkennis. De cursus Grieks verhoogt niet alleen uw vakantievreugde maar kan ook zakelijk van pas komen.

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Grieks.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Grieks in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in vier à vijf zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. E. Vanbrabant.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Grieks volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand voor zowel de cursus beginners, als gevorderden.

15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand indien u kiest voor de mogelijkheid: beginners + gevorderden (combi).

Liever sneller of langzamer? U bepaalt zelf uw eigen tempo. U kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.

Leerboeken

Voor deze cursus Grieks heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

VOOROPLEIDING

Cursus Grieks voor Beginners:

Voor de cursus Grieks is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat u weinig of geen kennis van de vreemde taal heeft als u aan deze cursus begint.

Cursus Grieks voor Gevorderden:

Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Nieuwgrieks voor beginners €241
of 12 x €20.10
€188
of 12 x €15.70
Nieuwgrieks voor gevorderden €241
of 12 x €20.10
€188
of 12 x €15.70
Nieuwgrieks voor beginners + gevorderden €315
of 15 x €21.00
€262
of 15 x €17.50

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.