De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Zakelijke Correspondentie Frans

 • Studiebegeleiding door vakdocent.
 • Behaal het Instituutsdiploma of Getuigschrift.
 • Professioneel studiemateriaal.
 • Direct contact met studiegenoten.
 • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Iedereen die een (administratief) hogere functie ambieert zal een goede kennis moeten hebben van zakelijke correspondentie. In het Nederlands of in een vreemde taal. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog steeds schriftelijk. Dat zal ook nooit veranderen. Of dat nu per post, per fax gebeurt of per email, maakt niets uit. Of het offertes betreft of de bevestiging van telefonische afspraken, evenmin. De laatste jaren is de correspondentie alleen maar toe genomen.

Doeltreffend en overtuigend
Een brief moet doeltreffend, overtuigend en vooral duidelijk zijn. U moet de ontvanger met weinig woorden duidelijk maken wat u bedoelt. Dit geldt natuurlijk ook voor brieven in een vreemde taal. Het lijkt moeilijk, maar dat is beslist niet zo. U heeft er natuurlijk wel een goede cursus voor nodig. Zakelijke Correspondentie Frans van NHA is zo′n cursus. De NHA-cursus is goed te volgen en is een van de beste in zijn soort.

Met deze praktische cursus van NHA leert u een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zult u niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat u veel praktische oefening krijgt. Uw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt uw kennis van grammatica en spelling opgefrist.

PROGRAMMA

Studieprogramma
Het vakkenpakket omvat:

 • Grammatica
 • Zakelijke Correspondentie
 • Idioom (woordenkennis)
 • Samenvattingen


Wat u leert in deze cursus...
Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leert u in deze cursus Zakelijke Correspondentie Frans:

 • Hoe een brief er uit moet zien.
 • Hoe u een logische opzet maakt.
 • Hoe u tot een duidelijke stijl komt.
 • Hoe u zorgt voor zuiver taalgebruik.
 • Hoe u de juiste, vriendelijke toon treft.
 • Hoe u voor een correcte inhoud zorgt.

Zo leert u het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door u gewenste doel te bereiken.

De regels!
Een zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leert u in de cursus Zakelijke Correspondentie Frans de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

 • Aanhef
 • Beginformuleringen
 • Slotformuleringen
 • Grammaticale bijzonderheden
 • Typische eigen zegswijzen

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Zakelijke Correspondentie Frans.

Het examen bestaat uit twee onderdelen:
1. Brieven.
2. Vertalingen en samenvattingen.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Zakelijke Correspondentie Frans in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in vier zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. E. Baar-Valk.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Zakelijke Correspondentie Frans volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een normaal tempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Leerboeken
Voor deze cursus Zakelijke Correspondentie Frans heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

VOOROPLEIDING

Om deze cursus Zakelijke Correspondentie Frans met succes te kunnen volgen is basiskennis van de Franse taal gewenst.

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Zakelijke Correspondentie Frans €219
of 12 x €18.30
€169
of 12 x €14.10

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.