De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Cursus Fins

  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Helder lesmateriaal.
  • Incl. mediaplayer + digitale geluidsbestanden
  • Leer eenvoudig Fins.
  • Unieke leermethode.

ALGEMEEN

Dit prachtige land met haar schitterende natuur leent zich daarom uitstekend voor het maken van dagenlange trektochten, waarbij u weinig mensen zult tegenkomen! Komt u toch iemand tegen, dan is het zeer handig als u de Finse taal spreekt. Finnen lijken stug, maar zijn vaak ontzettend hartelijke, zeer gastvrije mensen. Wilt u zich ook in het uiterste noorden van Europa verstaanbaar kunnen maken? Kies dan voor deze praktische cursus Fins van NHA!

De specifieke kenmerken van de Finse taal
De Finse taal behoort samen met onder andere de Estse en Hongaarse taal tot de zogenaamde Fin-Oegrische taalfamilie, een taalfamilie die haar oorsprong waarschijnlijk in Azië vindt. Het Finse alfabet bevat 29 letters (waarvan er meestal maar 21 actief worden gebruikt) en kent veel regels en weinig uitzonderingen.

De Finse taal is bijna volledig regelmatig, niet alleen wat betreft de grammatica, maar ook wat betreft de uitspraak. De uitspraak van de letters van het Finse alfabet is altijd hetzelfde. Het Fins is echter een taal met een eigenaardige woordenschat en zinsbouw die ontzettend weinig overeenkomsten vertoont met het Nederlands. Dit maakt het des te leuker om de Finse taal onder de knie te krijgen.

Inclusief mediaplayer + digitale geluidsbestanden                        
De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. Uw persoonlijke leraar kan u daarbij helpen. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vindt u digitaal terug in uw online leeromgeving: NHA studentenplaza. U kunt deze geluidsbestanden afspelen op uw computer of tablet of kopiëren naar uw smartphone of mediaplayer. Tevens kunt u met de mediaplayer uw eigen uitspraak opnemen en terugluisteren of laten beoordelen!

PROGRAMMA

Levend Fins voor beginners
Finland wordt ook wel het land van 1000 meren genoemd (in het echt zijn het er echter ruim 180.000 !!). Het land grenst aan Zweden in het westen, Noorwegen in het noorden en Rusland in het oosten. Het is één van de grootste landen van Europa (ongeveer 11 keer zo groot als België) maar is tevens zeer dun bevolkt (ongeveer 15 inwoners per vierkante kilometer). Ruim 60% procent van het land bestaat uit bossen.


Zeer complete cursus Fins met veel praktische oefeningen
Deze zeer complete cursus Fins bestaat uit 3 delen.

  • We starten in het eerste deel met een stuk praktische leergrammatica. Leergrammatica wil zeggen dat de taal vanuit de grammatica ontsloten wordt, met andere woorden, u leert het Fins pas goed spreken en begrijpen als u de grammatica onder de knie heeft.
  • Het grootste gedeelte van deze zeer uitgebreide cursus is echter gericht op het leren spreken van de taal. We leren u stap voor stap hoe u zich verstaanbaar kunt maken in de Finse taal. U breidt uw woordenschat uit en leert de woorden te begrijpen en te onthouden. In de cursus Fins bieden we een groot aantal praktische spreek- en luistervaardigheidsoefeningen aan, gebaseerd op veel voorkomende, dagelijkse situaties.
  • Ten slotte wordt er ook aandacht besteed aan de geschreven Finse taal, aan de hand van Finse verhalen, krantenberichten en tijdschriftartikelen. Door vertrouwd te raken met Finse geschreven teksten raakt u vertrouwd met de typische manier waarop Finnen iets vertellen. Bovendien breidt u uw woordenschat fors uit, hetgeen weer van pas komt bij het goed leren spreken van de taal.

Kortom, deze fantastische cursus Fins leert u op een praktijkgerichte, leuke manier omgaan met de fascinerende Finse taal. Als u de taal spreekt zult u met nog meer plezier afreizen naar dit sprookjesachtige land!

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Fins.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Fins in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in vier zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. I. Remmelts.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Fins volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
12 maanden bij een gemiddeld tempo. Liever sneller of langzamer? U bepaalt zelf uw eigen tempo.
U kunt elke dag van het jaar starten met deze cursus.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Leerboeken
De cursus Fins bestaat uit 3 uitgebreide cursusboeken met veel oefeningen, toetsen, uitgebreide woordenlijsten en bijbehorende cd's. Tevens ontvangt u een uitgebreid Nederlands-Fins woordenboek met duizenden trefwoorden en veel voorbeelden, uitdrukkingen, idioom en samenstellingen.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.
Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

VOOROPLEIDING

Voor de cursus Fins is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat u weinig of geen kennis van de vreemde taal heeft als u aan deze cursus begint.

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Fins beginners €241
of 12 x €20.10
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.