De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Latijn

  • Inzicht in Romeinse geschiedenis.
  • Leer grammatica van moderne talen begrijpen
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Bent u gefascineerd door het oude Rome? Deze cursus zal u helpen bij het verklaren van vele hedendaagse gebruiken. Met de cursus Latijn leert u over de invloed van de Romeinen op de westerse talen, cultuur en beschaving. Hiermee zult u de grammatica van de moderne talen beter begrijpen. Ook als u uw kinderen wilt ondersteunen bij hun studie Latijn zult u veel baat hebben bij deze cursus!

Waarom is het interessant om een cursus Latijn te volgen?

1. Het vormt de basis voor wetenschappelijke termen
Studies over rechten, medicijnen of biologie (anatomie en plantenkennis) maken veelal gebruik van de Latijnse taal. Het Latijn maakt het mogelijk om een ziektebeeld, verschijnsel of term uniform te benoemen zodat het in alle westerse landen wordt begrepen.

2. Kennis van de Latijnse taal
Met kennis van de Latijnse taal groeit uw algemene ontwikkeling. U leert bijvoorbeeld de benamingen van de planten in uw tuin kennen, maar u zult ook doktersadviezen en medicijnrecepten beter begrijpen evenals juridische teksten en kerkelijke diensten.

3. Latijn is bovendien de basis voor vele Romaanse talen
Talen zoals Frans, Spaans, Italiaans, Roemeens en Portugees vinden hun oorsprong in het Latijn. Ook de Nederlandse taal wordt sterk beïnvloed door het Latijn. Veel gewone Nederlandse woorden komen direct uit het Latijn zoals straat, school, poort of kalender. Kennis van de Latijnse taal maakt dus ook het begrijpen van al deze moderne talen een stuk eenvoudiger.
Maar in de cursus Latijn wordt niet enkel de Latijnse taal behandeld. Ook de Romeinse cultuur en geschiedenis komen uitgebreid aan bod. We volgen de volledige geschiedenis van het Latijn van 2000 voor Christus tot nu en beperken ons daarbij niet tot Rome en Italië!

Samenvattend is Latijn dus zowel beroepsmatig als voor uw persoonlijke ontwikkeling bijzonder nuttig! Het vormt de basis voor:
- wetenschappelijke termen;
- wetenschappelijke namen voor bijvoorbeeld planten- en diersoorten;
- anatomie en pathologie (geneeskunde);
- taalkunde;
- juridische termen;
- kerkelijke teksten.

PROGRAMMA

In 28 lessen maakt u kennis met de boeiende Latijnse taal en haar zeer rijke geschiedenis. Na de cursus bent u in staat om teksten in het Latijn te lezen en in hun historische context te plaatsen. Elke les bevat oefenopgaven, zodat u zelf kunt vaststellen of u de stof goed beheerst! De volgende onderwerpen komen aan bod:
- grammatica;
- geschiedenis van de Romeinse cultuur;
- tekstverklaring;
- vocabulaire/woordenschat.

Na deze cursus Latijn bent u in staat klassieke Latijnse teksten te verklaren. U zult één van de weinigen zijn die de officiële taal van Vaticaanstad begrijpt. Daarnaast zal uw kennis van de Romeinse geschiedenis verrijkt worden. U zult merken: repititio iuvat (herhaling helpt) zodat u uiteindelijk cum laude (met lof) slaagt voor deze cursus!

GETUIGSCHRIFT

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus Latijn in drie zendingen (studie-eenheden) thuis. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. S. Van Dyck.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Latijn volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
9 maanden bij een normaal studietempo. Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo. U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus Latijn is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk.

Leerboeken
Voor deze cursus Latijn heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.


Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Latijn €269
of 9 x €29.90
€169
of 9 x €18.80

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.