ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 125 klanten

Belangrijke informatie over Secundair Onderwijs.

 

Met NHA naar de Examencommissie

Cursussen Secundair Onderwijs op maatSecundair Onderwijs via NHA
Om kandidaten als u te helpen, werkt NHA cursussen uit op maat van de Examencommissie van de Vlaamse gemeen-schap. Onze vakspecialisten ontwikkelen cursussen die volledig beantwoorden aan het examenprogramma en de vereiste leerstof die wordt opgelegd door de Examencommissie. U heeft dus maar één cursus per vak nodig in plaats van een hele stapel afzonderlijke boeken en een doolhof aan papieren.

Begeleiding bij de voorbereiding op het examen
Dankzij NHA staat u er niet langer alleen voor. Een huiswerkdocent, specialist in het vak, begeleidt u op afstand. Bovendien zorgen de vele oefenopgaven, proefexamens en huiswerktaken ervoor dat u de leerstof volledig begrijpt en snel kunt toepassen. Door in te loggen op het studentenplaza van NHA kunt u direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien zelfs een keer samen afspreken. Met andere woorden, wanneer u de cursus van NHA heeft voltooid, weet u zeker dat u goed voorbereid bent op het examen.

De voordelen van een voorbereiding met NHA

 • U leert geen overbodige stof en gaat recht op uw doel af: een officieel erkend diploma secundair onderwijs.
 • U stelt uw eigen vakkenpakket samen of volgt een vak naar keuze.
 • U kunt op elk gewenst tijdstip beginnen en studeert in uw eigen tempo.
 • U kunt kiezen om opgeleid te worden voor een volledig examen of voor één of enkele vakken.
 • NHA is ISO 9001 gecertificeerd, een ijzersterke kwaliteitsgarantie.
 • NHA biedt een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.
 • U ontvangt elke cursus altijd 15 dagen vrijblijvend op proef.
 • U wordt vakkundig begeleid door uw eigen leerkracht per post of via internet.
 • NHA is erkend als opleidingsverstrekker door de Vlaamse overheid.
  V
  oor het systeem van de KMO-portefeuille voor werkgevers en zelfstandigen.


Meer informatie
Heeft u nog vragen over onze cursussen secundair onderwijs? Aarzel niet om telefonisch contact op te nemen met onze hulpvaardige medewerkers of bezoek onze cursuswinkel te Antwerpen:

NHA Studentenonthaal
Kasteelpleinstraat 8
2000 Antwerpen
Telefoon: 03/ 257 51 91
E-mail: info@nha.be

Het officiële examen

Diploma's en getuigschriften
Samen met uw leerkracht werkt u naar het examen toe. Met de bekwame hulp van NHA en uw motivatie kunt u met een gerust hart het behalen van een diploma tegemoet kunt zien. Wanneer u voor uw persoonlijke verrijking of uit interesse voor het vakgebied wenst te studeren, kan dat natuurlijk ook. Examens zijn dan niet verplicht. U kan dan wel een NHA-getuigschrift aanvragen.

De Examencommissie
De Examencommissie voor het secundair onderwijs is een dienst van het Departement Onderwijs en Vorming van de Vlaamse overheid. Bij deze dienst kunt u terecht om, onafhankelijk van een school, examens af te leggen als u een getuigschrift van de 1e of 2e graad wilt behalen of een diploma 3e graad van het Secundair onderwijs (ASO-TSO-KSO-BSO). Iedereen kan zich inschrijven voor deze examens ongeacht leeftijd, nationaliteit of vooropleiding. De Examencommissie organiseert enkel de examens, NHA voorziet de opleiding voor deze examens.

U wordt opgeleid voor hetzelfde diploma als kandidaten in het dag- en avondonderwijs: het officieel erkende diploma secundair onderwijs. Voor het einddiploma van het secundair onderwijs moeten alle examens van de 3e graad met succes worden afgelegd.

Aanmelding voor de examens bij de Examencommissie

Verplichte infosessie
De Examencommissie organiseert zelf regelmatig verplichte infosessies. In deze sessie verneemt u alles over de werking van de Examencommissie en de manier hoe u zich kan voorbereiden. Vooraf inschrijven voor de infosessie is verplicht, dit kan via de website van de Examencommissie. Op deze website vindt u tevens alle geplande data en de locaties van de infosessies.

Online examencommissie-platform
De Examencommissie maakt gebruik van een online platform dat toegankelijk is via hun website. Deze handige toepassing biedt u verschillende mogelijkheden:

 • inschrijven voor een studierichting;
 • vakfiches raadplegen met de leerinhouden van uw studierichting;
 • vragen stellen via het contactformulier;
 • examens plannen volgens de beschikbaarheid;
 • raadplegen van behaalde examenresultaten.

U kan inschrijven op het online platform van de Examencommissie met uw rijksregisternummer en de toegangscode die u krijgt op de infosessie.

Inschrijven voor examens
De examens worden het hele jaar door georganiseerd. U kan zelf inplannen wanneer u een examen wilt afleggen op basis van de beschikbare data. Inschrijven doet u via het examencommissie-platform, waar u tevens het examenverloop kan raadplegen. Het verloop van de examens staat ook beschreven in de vakfiches op de website. Er zijn schriftelijke examens, mondelinge examens, praktijkexamens en assesments.

Vrijstellingen
Indien u reeds in een andere onderwijsinstelling deelattesten, getuigschriften of diploma's behaalde, dan kan u vrijstellingen aanvragen voor één of meer vakken uit een studierichting. Vrijstellingen moeten aangevraagd worden via het vrijstellingsformulier dat beschikbaar is via de website van de Examencommissie.

Het officieel erkend diploma
Het uitgereikte diploma secundair onderwijs is volkomen evenwaardig met het dagschooldiploma en verleent toegang tot alle vormen van hoger onderwijs. Als u geslaagd bent, krijgt u uw diploma of getuigschrift aangetekend toegestuurd. Resultaten behaald vanaf 2002 tot en met de eerste zittijd van 2012 blijven onbeperkt geldig. Vanaf de tweede zittijd van 2012 blijven resultaten 7 jaar geldig.

Contactgegevens Examencommissie van de Vlaamse gemeenschap
Voor vragen kan u gratis bellen naar 1700, het centrale contactpunt van de Vlaamse Overheid. U kan daar terecht tijdens de werkdagen van 9.00 tot 19.00 uur.

Ministerie van Onderwijs en Vorming

Examencommissie secundair onderwijs
Hendrik Consciencegebouw
Koning Albert II - Laan 15
1210 Brussel

Voor de actuele gegevens van de contactpersonen verwijzen wij u door naar de website van de Examencommissie. Bovendien vindt u op de website zelf al veel antwoorden onder de topic "veelgestelde vragen".

Website Examencommissie: www.ond.vlaanderen.be/secundair/examencommissie

Het NHA-getuigschrift
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een NHA-cursus te volgen uit interesse voor het vakgebied of om uw kennis op te frissen. U kiest er dan voor om geen examen af te leggen bij de Examencommissie. Na afloop van ieder vak kunt u een getuigschrift ontvangen. Dit kan wanneer u het vak heeft gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie heeft ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende haalde (5,5 of hoger). De kosten voor dit getuigschrift bedragen € 19. Het getuigschrift kunt u schriftelijk aanvragen.