De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Korte verhalen schrijven

  • Schrijven: een hobby en een mooi vak!
  • Grote diversiteit aan schrijftechnieken.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Begeleiding door eigen vakdocente.
  • Leer thuis in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Dankzij de cursus Korte verhalen schrijven vanNHA kan iedereen zich de technieken van het schrijven eigen maken. De cursus is zowel bedoeld voor mensen die het schrijven puur zien als een ontspannende hobby als voor mensen die zich serieus met het schrijversvak willen gaan bezighouden.

Voor velen is schrijven de ideale uitlaatklep en werkt het zeer ontspannend, terwijl anderen het beste schrijven als ze onder druk staan. Denk hierbij aan journalisten die tegen een "deadline" (de uiterste datum dat een stuk klaar moet zijn) aanzitten. In de cursus Korte verhalen schrijven zult u echter niet met deadlines te maken krijgen. U werkt in uw eigen tempo. Thuis bent u bezig met uw grootste liefhebberij: schrijven.

PROGRAMMA

In de cursus Korte verhalen schrijven wordt aan een groot aantal genres aandacht besteed. Na een tijdje wordt u de ruimte geboden om u te specialiseren in de genres die u het beste liggen. Het schrijven van romantische verhalen, misdaadverhalen, biografische verhalen, streekverhalen: u leert het allemaal in deze cursus van NHA.

In de 48 lessen die worden aangeboden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
- taal en stijl
- genres en verhaalsoorten
- het schrijven van dialogen
- opbouw van spanning
- werken met flashbacks
- de schematische opzet voor een verhaal
- beeldspraak en cliché's
- ruimte en tijd
- karakters en personages
- vertelperspectieven
- levendig taalgebruik
- conflicten beschrijven
- humor en satire, enzovoort, enzovoort

Duizenden cursisten volgden inmiddels vol enthousiasme deze enorm populaire cursus Korte verhalen schrijven. Het is een absolute aanrader!

GETUIGSCHRIFT

U kunt aan het eind van de cursus Korte verhalen schrijven kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Tegen betaling van € 19 kunt u een Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

ZO LEERT U

Leer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Korte verhalen schrijven in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Kiest u voor betaling per maand, dan ontvangt u elke maand een leszending. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Alle aspecten van het schrijven worden in de cursus helder uiteengezet. Korte verhalen schrijven is bij uitstek iets om via een schriftelijke cursus te leren. U schrijft uw verhaal en uw persoonlijke leraar geeft aanwijzingen waardoor u tot steeds betere resultaten komt.

Die aanwijzingen volgt u in uw eigen tempo op. U hoeft er de deur niet voor uit, want alles krijgt u thuisbezorgd. Een werkwijze die in de praktijk heeft bewezen zeer effectief te zijn. Het is de bedoeling dat u na verloop van tijd een eigen schrijfstijl ontwikkelt. Dankzij de cursus Korte verhalen schrijven zijn reeds veel mensen erin geslaagd om verhalen te schrijven die het lezen meer dan waard zijn. Een aantal van die verhalen werd uiteindelijk geplaatst in tijdschriften en kranten. Schrijven kan naast plezierig ook nog heel lucratief zijn!

Cursusleiding
Mevr. S. van Eyck

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Korte verhalen schrijven volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

CURSUSDUUR

Studieduur
De cursus Korte verhalen schrijven bestaat uit 48 lessen. Bij een lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 12 maanden. U bepaalt uw eigen tempo.

Vooropleiding
Voor de cursus Korte verhalen schrijven heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Korte verhalen schrijven 12 €209
of 12 x €17.50