ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

Kinderverhalen schrijven

  • Duidelijk lesmateriaal: stap voor stap!
  • Leer thuis in uw eigen tempo.
  • Geen specifieke vooropleiding nodig.
  • Begeleiding door eigen vakdocente.
  • Direct contact met studiegenoten.

ALGEMEEN

U schrijft en vertelt straks de mooiste verhalen! 
Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Ze zijn dankbare luisteraars. Ook voor uzelf is het erg leuk en spannend om kinderen voor te lezen: vinden ze het verhaal mooi, of vervelen ze zich binnen enkele minuten?

Een nog grotere uitdaging is het om straks uw eigen kinderverhaal te schrijven en voor te lezen. NHA biedt u deze unieke mogelijkheid. Vele cursisten hebben al profijt gehad van deze schriftelijke cursus Kinderverhalen schrijven. Hun verhalen werden gepubliceerd in tijdschriften, kranten en verenigingsbladen. Onlangs heeft een van onze cursisten zelfs een aantal verhalen aan de tv verkocht!

Deze buitengewoon boeiende hobby biedt veel mogelijkheden. U leert een aantal vaardigheden die u in staat stellen spannende, grappige en ontroerende kinderverhalen te schrijven.

Een vooropleiding heeft u niet nodig. En u hoeft ook echt geen boekenwurm te zijn. Als u geïnteresseerd bent in kinderen en u wilt zich verdiepen in hun fantasie- en belevingswereld, dan is deze cursus Kinderverhalen schrijven geknipt voor u! Een prachtige kans om er een zeer originele hobby op na te houden.

PROGRAMMA

Schrijven in kindertaal
Elke leeftijdsgroep heeft een eigen belevingswereld. Daar leert u uw verhalen op aan te passen. U kruipt als het ware in de huid van het kind. U leert schrijven voor kleuters en voor oudere kinderen. Het is belangrijk om goed te letten op het juiste taalgebruik. De manier waarop u schrijft moet herkenbaar zijn voor het kind. In de lessen vindt u vele handreikingen om een verhaal te laten aansluiten bij de wereld van het kind. Een eigen wereld, met eigen fantasiën en gedachten.

Achtergronden van het kinderverhaal
Om een goed kinderverhaal te kunnen schrijven is het nuttig iets te weten over de geschiedenis van kinderverhalen. Welke eisen werden vroeger aan een kinderverhaal gesteld? En heeft een kinderverhaal van deze tijd nog dezelfde functie als pakweg vijftig jaar geleden? Iedereen heeft te maken met een voortdurend veranderende maatschappij. Ook kinderen staan midden in een samenleving waarin normen en waarden verschuiven en taalgebruik verandert. De achtergrondinformatie die u in deze cursus Kinderverhalen schrijven geboden wordt helpt u om kwaliteit in uw verhalen te brengen.

Een complete cursus
Een kinderverhaal moet aan een aantal voorwaarden voldoen. In de zorgvuldig geschreven lessen wordt u duidelijk gemaakt welke verschillende stijlen u kunt hanteren, vanuit welke perspectieven u kunt schrijven, hoe u een "spanningsboog" aanbrengt en hoe een goede dialoog tot stand komt.

U leert een verhaal op schematische wijze voorbereiden en analyseren. Ook maakt u kennis met het schrijven voor kinderen met leesproblemen en met factoren die het leesgedrag beïnvloeden. Fabels, sprookjes, lectuur en literatuur: alle genres en categoriën worden in de lessen besproken. Uw docent zal zeker niet nalaten u inzicht te geven in de "markt" voor kinderverhalen. Het zou tenslotte zonde zijn om uw verhalen op de boekenplank te laten verstoffen. Hoe meer kinderen er van kunnen genieten, des te beter.

Bovendien kan dit u een aantrekkelijke bijverdienste opleveren. U hoeft voor deze cursus geen speciaal materiaal aan te schaffen. Heeft u geen typemachine en geen tekstverwerker? Dat is geen probleem. U kunt uw huiswerk handgeschreven inleveren. In het lesmateriaal treft u alle informatie aan die u nodig heeft. Een woordenboek is het enige hulpmiddel dat, indien u het niet bezit, raadzaam is om aan te schaffen.

GETUIGSCHRIFT

U kunt aan het eind van de cursus Kinderverhalen schrijven kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Tegen betaling van € 19 kunt u een Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

ZO LEERT U

Leer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Kinderverhalen schrijven in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Kiest u voor betaling per maand, dan ontvangt u elke maand een leszending. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

De oefeningen bestaan grotendeels uit schrijfopdrachten. U stuurt deze naar uw lerares, die u op een prettige manier suggesties doet om uw verhalen te perfectioneren. Deze staat u bij met goede raad en tips.
Lijkt het u een uitdaging om kinderverhalen te schrijven? Twijfel dan niet en schrijf u in voor deze cursus. Een wereld van creativiteit en fantasie gaat voor u open.

Cursusleiding
Mevr. S. Lambert.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Kinderverhalen schrijven volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

CURSUSDUUR

Studieduur
De cursus Kinderverhalen schrijven bestaat uit 48 lessen. Bij een lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 12 maanden. U bepaalt uw eigen tempo.

Vooropleiding
Voor de cursus Kinderverhalen schrijven heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Kinderverhalen schrijven 12 €209
of 12 x €17.50