De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Kalligrafie cursus

Kalligrafie

  • De kunst van het schoonschrijven.
  • Inclusief starterspakket!
  • Begeleiding door ervaren lerares.
  • Leer in uw eigen tempo.
  • Direct contact met studiegenoten.

Kalligrafie cursus

De kunst van het schoonschrijven; kalligrafie

Kalligrafie is één van de populairste hobby's van dit moment. Zo verwonderlijk is dat niet, want schoonschrijven is ontspannend en geeft alle ruimte voor uw creativiteit. Uw handen maken woorden tot kunst! Het is een hobby waarvan u al snel vruchten zult plukken. Feesten, jubilea, verjaardagen en feestdagen zijn gelegenheden waarvoor iedereen wel eens iets speciaals wil doen. Verras uw vrienden en familie daarom eens met een eigengemaakte, handgeschreven kaart of felicitatie. De warmte en persoonlijkheid die deze kunststukjes uitstralen, wordt door veel mensen enorm gewaardeerd.

De Kalligrafie cursus van de NHA zal ervoor zorgen dat iedereen met de feestdagen ongeduldig op uw kaartje zit te wachten. Kalligrafie, de edele kunst van het schoonschrijven, zal u vele plezierige, ontspannende uurtjes verschaffen. De cursus is zowel bedoeld voor de echte liefhebber als voor professionals of toekomstige professionals.

Felicitaties, kaarten, uitnodigingen en menukaarten: slechts een kleine greep uit het werk waarvoor familie, vrienden en collega's bij u zullen aankloppen. Ook in de reclamewereld is er een behoefte aan beroepskalligrafen voor het uitvoeren van een scala aan opdrachten waaronder het verfraaien van advertenties, reclameborden en uiteraard het ontwikkelen van huisstijlen en logo's. Vele kalligrafen hebben reeds van hun hobby hun beroep gemaakt.

Cursusprogramma

Een echte doe-cursus!

Het schrijven verheffen tot een ware kunstvorm. De middeleeuwse monniken hielden zich al hiermee bezig. U leert dan ook alles over de rijke historie van het schoonschrijven. De geschiedenis van de lettertypes die u leert schrijven, wordt in de cursus op een boeiende manier belicht. Dat geeft een extra dimensie aan deze fantastische hobby. In de cursus Kalligrafie wordt aandacht geschonken aan eeuwenoude lettertypes die al door de Romeinen en de Grieken werden gebruikt.

Daarnaast wordt ook ruim aandacht besteed aan de meest moderne en experimentele vormen van het schoonschrift. U leert stap voor stap de meest uiteenlopende stijlen schrijven en weet straks als geen ander wat allemaal met kalligrafie mogelijk is. De cursus is vooral een doe-cursus. U gaat meteen aan de slag: de eerste les al.

Van hanenpoot tot schoonschrift

Zelfs diegenen van wie het handschrift wordt ontsierd door de beruchte hanenpoten kunnen in zeer korte tijd worden opgeleid tot een ware schoonschriftkunstenaar. Ook is het absoluut niet nodig om te kunnen tekenen en is de cursus zowel geschikt voor links- als rechtshandigen.

Heldere gevarieerde cursus opzet

Samen met uw hartelijke lerares raakt u thuis in kalligrafie. Op een heldere manier komen aan bod:
- Schrijven en tekenen van letters.
- Schriftgeschiedenis.
- Materiaalkennis.
- Heraldiek.
- Kleurenleer.
- Reclameschrift, enzovoort.

GETUIGSCHRIFT

U kunt aan het eind van de cursus Kalligrafie kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Tegen betaling van € 19 kunt u een Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

ZO LEERT U

Leer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Kalligrafie in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Kiest u voor betaling per maand, dan ontvangt u elke maand een leszending. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. S. Ramselaar

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Kalligrafie volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

CURSUSDUUR

Studieduur

De Kalligrafie cursus bestaat uit 48 lessen. Bij een lestempo van 3 lessen per maand is de cursusduur 16 maanden. U bepaalt uw eigen tempo.

Vooropleiding

Voor de Kalligrafie cursus heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

CursusringmapBij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

STARTERSPAKKET

Inclusief starterspakket

De NHA heeft voor u een uniek starterspakket samengesteld welk u krijgt meegeleverd. In dit pakket zijn onder andere hoogwaardige kalligrafeerpennen, kalligrafie-inkt, schriften en potloden opgenomen. Er is zowel een pakket voor rechts- als voor linkshandigen.


starterspakket kalligrafie cursus

LESGELD

cursus Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Kalligrafie voor rechtshandigen 16 €188
of 16 x €11.80
Kalligrafie voor linkshandigen 16 €188
of 16 x €11.80