De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Kinderpsychologie

  • Praktijkgerichte cursus.
  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Leer begrijpen wat er in een kind omgaat!
  • Meer inzicht in kinderen en in uzelf.
  • Direct contact met studiegenoten.

ALGEMEEN

U leert begrijpen wat er in uw kind omgaat! 
Niets is verrassender dan een kind: juist kinderen kunnen door hun spontaniteit vaak zo vertederend of grappig zijn. Maar soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofdje omgaat en is het gedrag onverwacht en onbegrijpelijk. Een kind kan zelf niet altijd duidelijk maken wat het wil of voelt. Het is daarom belangrijk de "taal" van een kind te begrijpen. Waarom doet een kind bijvoorbeeld vaak zo moeilijk met eten en aankleden? En waarom gaat een kind dat verdrietig in een hoekje zat, opeens weer vrolijk spelen? De cursus Kinderpsychologie is interessant en leuk om te volgen, voor iedereen die van mensen en kinderen houdt, en óók voor degenen die hier soms moeite mee hebben. De wereld van een kind is boeiend, misschien nog wel boeiender dan u denkt!

Interessant voor iedereen
Deze met vakkennis geschreven cursus is met name nuttig voor diegenen die op het werk of thuis veel met kinderen te maken hebben, bijvoorbeeld voor (aanstaande) ouders, opa's en oma's, onderwijzers, leidsters in de kinderopvang, en iedereen die als vrijwilliger met kinderen werkt. Ook als u al geruime tijd met kinderen omgaat, kunt u veel nuttige informatie uit de cursus halen. Tevens kan de cursus Kinderpsychologie een goede voorbereiding op een studie zijn.

PROGRAMMA

Bijzonder heldere cursus
In heldere taal wordt uitgelegd hoe en waarom kinderen zich gedragen en wat hen bezighoudt. Hoe verandert hun leefwereld en hoe worden zij gevormd tot de volwassenen die zij zullen worden? Als u wilt weten wat kinderen nodig hebben voor een goede ontwikkeling, dan is deze waardevolle cursus Kinderpsychologie de juiste voor u. De teksten zijn vlot geschreven en daardoor voor iedereen toegankelijk. Op een plezierige manier wordt de algehele ontwikkeling van een kind behandeld, van de geboorte tot aan de volwassenheid, zodat u meteen een inzicht krijgt in het totale vakgebied van de kinderpsychologie.

Opvoeden is een kunst
Opvoeden is een kunst, maar wel één die u kunt leren. In deze cursus zult u leren wat de basis is van een goede opvoeding. De kennis die u opdoet, de diverse aanwijzingen en nuttige tips, zullen het opvoeden van uw kind in allerlei opzichten vergemakkelijken: u leert kleine en grotere moeilijkheden te voorkomen, en steeds nieuwe valkuilen te ontwijken. Want u zult ontdekken hoe het gedrag van uw kind zal veranderen in iedere nieuwe fase in zijn ontwikkeling. Wat kunt u, bijvoorbeeld, verwachten als uw kind voor de fase van de puberteit staat? Juist deze belangrijke fase, waarin een kind op de grens naar volwassenheid staat, is een periode die grote spanningen met zich mee kan brengen, maar tegelijk een waar ouders vaak alleen voor staan. Is een puber moeilijk, of hééft een puber het moeilijk?

Deze bijzonder zinvolle cursus zal uw zelfvertrouwen versterken en helpt u adequaat, speels, en liefdevol in te spelen op de gedragingen en gevoelens van uw kind op iedere leeftijd.

Antwoord op al uw vragen
In deze veelzijdige cursus worden alle belangrijke onderwerpen behandeld. De eerste les gaat over de wetenschap van de kinderpsychologie zelf, en geeft de belangrijkste visies daarin. In de daaropvolgende lessen krijgt u antwoord op talrijke vragen als bijvoorbeeld: Hoe ontwikkelt een kind zich in de baarmoeder? Wat betekent die eerste glimlach van een baby? Wanneer en aan wie hecht een baby zich, en waarom? Hoe belangrijk is aandacht en liefde voor de ontwikkeling van een kind? Hoe leert een kind eigenlijk praten? Hoe moet een ouder omgaan met een kind met een stoornis in zijn ontwikkeling? Hoe belangrijk zijn complimentjes? Waarom bedenken kinderen monsters? Hoe kan ik zelf een kindertekening duiden? Wat is de rol van humor bij de opvoeding en wat kan humor voor een kind zelf betekenen? Hoe leert een kind op school; wat kan de invloed zijn van een echtscheiding, of van de dood van een mens? Wat gebeurt er allemaal tijdens de puberteit? Hoe wordt iemands persoonlijkheid bepaald? En ten slotte: hoe volwassen is een volwassene? U zult steeds opnieuw met plezier naar de volgende lessen uitkijken.

Meer inzicht in uzelf
Deze leuke en uitermate leerzame cursus Kinderpsychologie geeft u op veel vragen antwoord. Zo leert u begrijpen en herkennen waar het gedrag van kinderen op verschillende leeftijden vandaan komt, en hoe u hier op kunt reageren. De lessen geven u tal van nieuwe inzichten in de levensloop van kinderen, en deze inzichten kunt u ook meteen in de praktijk brengen.

U zult bovendien een beter begrip krijgen van uw eigen levensloop: situaties die in de lessen beschreven worden, zult u niet alleen herkennen, maar nu ook bewust kunnen plaatsen in uw leven, en in verband brengen met wie en wat u nu bent. U kunt dus belangrijke inzichten in uzelf verkrijgen. Het begrip van kinderen dat u tijdens de cursus verwerft, zal maken dat u meer van hen zult kunnen genieten.

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Kinderpsychologie.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO LEERT U

Leer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Kinderpsychologie in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Kiest u voor betaling per maand, dan ontvangt u elke maand een leszending. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Maar ook meer in het algemeen zullen de lessen u zeker verrijken, en uw interesse in kinderen én volwassenen vergroten. U zult dan ook uw leven lang plezier hebben van de door u verworven inzichten! Bovendien zal deze uitgebreide cursus voortaan een nuttig en handig naslagwerk vormen, waarvan u nog veel profijt zult hebben.

Cursusleiding
Mevr. M. Vandewaetere

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Kinderpsychologie volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

CURSUDUUR

Studieduur
De cursus Kinderpsychologie bestaat uit 48 lessen. Bij een lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 12 maanden. U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Kinderpsychologie heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Kinderpsychologie 12 €179
of 12 x €15.00