ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

naaicursus

Kleding maken en ontwerpen

  • Maak en ontwerp kleding.
  • Volop stap voor stap voorbeelden.
  • Naaimachine voor u slechts 49 euro.
  • Begeleiding door ervaren lerares.
  • Bespaar kosten en verdien iets extra!

ALGEMEEN

Naaimachine bij naaicursus


Praktische naaicursus voor iedereen

Het zelf ontwerpen en maken van kledingstukken is een van de plezierigste en nuttigste hobby's die er bestaan. Met deze fraai geïllustreerde naaicursus leert u in korte tijd jurken, broeken, kinder- en babykleding, jassen, colberts en overhemden maken. In nagenoeg elke les wordt een ander kledingstuk gemaakt zodat u spelenderwijs de basispatronen leert tekenen. Een vooropleiding heeft u absoluut niet nodig. Door middel van talloze voorbeelden van patronen en naaitechnieken en een heldere uitleg, kan iedereen deze cursus Kleding maken en ontwerpen met plezier en succes volgen.

Het zal u zeer veel voldoening schenken om niet alleen uw eigen garderobe, maar ook die van uw huisgenoten te kunnen ontwerpen en maken. Kleding maken en ontwerpen is een creatieve hobby; ontspannend én erg voordelig voor het huishoudbudget.

PROGRAMMA

U maakt wat u zelf wilt

In de eerste les worden allerlei materialen die ook in de lessen gebruikt worden, besproken. Vervolgens gaat u patronen tekenen. Het bij de cursus Kleding maken en ontwerpen verstrekte 'maatje' stelt u in staat om patronen gemakkelijk op een kleinere schaal te tekenen. Zo kunt u zich nooit vergissen. U bereikt altijd de juiste pasvorm wanneer u het patroon gaat knippen.
Al snel gaat u uw eigen kleding ontwerpen. Bij ieder nieuw basispatroon krijgt u voorbeeldfoto's en suggesties. In deze ontwerpopdrachten kunt u uw fantasie en creativiteit helemaal de vrije loop laten. U maakt wat u zelf wilt! Dat maakt deze cursus zo uniek! De resultaten zullen dan ook helemaal overeenkomen met uw voorkeuren en smaak. Uw vaardigheden ontwikkelen zich op een professionele manier dankzij deze boeiende cursus Kleding maken en ontwerpen.

Vele variaties in kleding

Verder wordt er ook aandacht besteed aan de keuze van stoffen en hun eigenschappen. Bij alle kledingstukken ontvangt u een duidelijke werkbeschrijving en uitleg van de gebruikte naaitechnieken. Daarin wordt gewerkt met illustraties die stap voor stap aangeven hoe u te werk moet gaan bij het maken van ritsen, roksplitten, zakken, kragen, enz. Deze cursus is zeer veelzijdig en gevarieerd. Er wordt een scala aan patronen en ontwerpen van dames-, baby,- kinder- en herenkleding gepresenteerd.

U laat geen steek meer vallen

In nog geen jaar tijd leert u stap voor stap alle kneepjes van het vak, geholpen door het rijk geïllustreerde lesmateriaal en uw vakbekwame lerares. U draait straks voor geen enkel ontwerp of vaktechnisch probleem uw hand meer om. Het prachtig uitgevoerde naslagwerk is bovendien voor altijd een handige hulp.

Inhoud naaicursus

In deze veelzijdige cursus Kleding maken en ontwerpen komen aan de orde:
- informatie over stoffen en fournituren;
- patronen tekenen en aanpassen;
- het ontwerpen en maken van: rokken, pantalons, jassen en bodywarmers, jurken, overhemden
  en blouses, balletpakjes, blazers, giletjes, joggingsbroeken, sweaters, spijkerbroek en lingerie;
- het tekenen en verwerken van biezen en boordjes, zakken, kragen, capuchons en voering;
- grotere maten.

Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID

Naast de cursus Kleding maken en ontwerpen bieden wij ook de cursus Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID aan. De cursus EXTRA UITGEBREID bestaat uit 72 lessen. Zo ontwikkelt u zich nóg verder. U leert alle kneepjes van het vak en spaart zo een heel bedrag uit. In deze cursus worden o.a. de volgende EXTRA onderwerpen behandeld:
- het aanpassen van patronen;
- damesblouses met verhoogde taille;
- lingerietop met cupverwerking;
- anorak;
- diverse jurken o.a.: galajurk en strapless feestjurk;
- verschillende jassen als trenchcoat en herenjas.

GETUIGSCHRIFT

U kunt aan het eind van de cursus Kleding maken en ontwerpen kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Tegen betaling van € 19 kunt u een Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

ZO LEERT U

Leer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Kleding maken en ontwerpen in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Kiest u voor betaling per maand, dan ontvangt u elke maand een leszending. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. Van den Bergh.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Kleding maken en ontwerpen volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

CURSUSDUUR

Studieduur

De cursus Kleding maken en ontwerpen bestaat uit 44 lessen. Bij een lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 11 maanden.
De cursus Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID duurt 18 maanden, bij een lestempo van 4 lessen per maand.

Wilt u bij de cursus de naaimachine aanschaffen, dan kunt u dit op het inschrijfformulier vermelden. Of bel 03/257 51 91.

Vooropleiding

Voor de cursus Kleding maken en ontwerpen heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

NAAIMACHINE
Wilt u onze cursus Kleding maken en ontwerpen volgen? Bedenkt u zich dan dat u een professionele naaimachine nodig hebt. Wij beseffen ons goed dat dit een behoorlijke investering is. Daarom doen wij u graag een tijdelijk en éénmalig aanbod. Door deze naaimachine in grote aantallen in te kopen, kunnen wij u een zeer aantrekkelijk aanbod doen. Als NHA-cursist ontvangt u deze professionele naaimachine voor slechts € 49,- indien u kiest voor de cursus Kleding maken en ontwerpen!

Het kan zelfs nog voordeliger... GRATIS!

Bij onze cursus Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID (18 maanden) ontvangt u deze naaimachine zelfs gratis! Aan het einde van de cursus ontvangt u het aankoopbedrag (€ 49,-) terug op uw bankrekening.
Nadat u alle lessen heeft ontvangen, stuurt u de bijgevoegde waardebon op. Vervolgens storten wij het bedrag direct op uw bankrekening. Deze cursus kunt u natuurlijk ook tussentijds opzeggen. De cursus Kleding maken en ontwerpen EXTRA UITGEBREID biedt enkel voordelen.

Hoe u deze prachtige naaimachine bestelt:

Wilt u de naaimachine bij uw cursus Kleding maken en ontwerpen ontvangen? Noteer dit dan op het onderstaande inschrijfformulier en stuur het formulier naar de NHA.
U ontvangt de naaimachine en de eerste lessen dan snel in huis. Let op de naaimachine wordt apart van de lessen geleverd.
Bij ontvangst betaalt u uw postbode € 49,- + € 14,- verzendkosten. U kunt de naaimachine ook tijdens de cursus nog bestellen.

Garantie

U ontvangt 2 jaar volledige fabrieksgarantie op uw Yamata naaimachine. De NHA registreert de exacte aankoopdatum voor u. Bij de naaimachine ontvangt u een uitgebreide gebruikshandleiding.

LESGELD

cursus Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Kleding maken en ontwerpen 11 €209
of 11 x €19.00
Kleding maken en ontwerpen extra uitgebreid 18 €342
of 18 x €19.00