De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Cursus kapper

Thuiskapper

 • Haarknippen én haarstyling in één cursus
 • Inclusief kapperspakket t.w.v. €150
 • Schitterend full-colour lesmateriaal
 • Inclusief 17 instructiefilms
 • Begeleiding door ervaren docent

Cursus Kapper

Een bezoek aan de kapper / coiffeur, wie doet dat niet? Uw haar wordt volgens de nieuwste mode in model gebracht en met uw nieuwe stralende uiterlijk blaakt u van het zelfvertrouwen. Helaas kost een kappersbezoek vele euro's. Helemaal als u bedenkt dat ook de rest van uw gezin regelmatig een bezoekje aan de kapper brengt. Wilt u de kapperskosten van uw gezin tot een minimum beperken? Kies dan voor de unieke cursus Thuiskapper!

Met deze cursus maakt iedereen op een professionele manier de mooiste kapsels. Wachten tot uw kapper of kapster tijd heeft voor een knipbeurt hoeft niet meer, u bespaart honderden euro's per jaar en u maakt zelf de mooiste kapsels. Wij leren u eenvoudige en zelfs 'vergeten' kniptechnieken. Maar het blijft niet bij haarknippen alleen. Verzorging van elk type haar wordt een koud kunstje en u adviseert familie en vrienden over het model dat het beste bij hen past. Alles komt aan bod: van knippen tot modelleren, van föhnen tot verven en van watergolven tot permanenten.

De cursus kapper is uniek in zijn soort en is een perfecte mix tussen theorie en praktijk. Deze full-colour cursus kan door iedereen worden gevolgd. Door middel van stap voor stap foto's/oefeningen leren we u hoe u de allermooiste coupes maakt. U wordt hierin uitstekend begeleid door onze ervaren docent uit de kappersbranche. Binnen een half jaar leert u de kneepjes van dit mooie ambacht.

Inclusief 17 instructiefilms
Bij de cursus ontvangt u 17 korte instructiefilms. Deze films laten de handelingen die in de oefenstof al stap voor stap middels foto's worden getoond, ook nog eens zien met bewegende beelden. Dit maakt deze populaire cursus extra compleet!!

Studieprogramma

De cursus Thuiskapper bestaat uit 6 onderdelen. In deze 6 onderdelen komen alle facetten van het coifferen uitgebreid aan bod: u doet niet alleen kennis op van haarknippen, maar ook van haarstyling!

De basis, haar- en huidtypen

U begint deze cursus met het leggen van een grondige basis. U weet straks alles over het haar. Hoe de haarstructuur is opgebouwd, welke haartypes er zijn en wat de beste manier is om een bepaald haartype te verzorgen. Maar ook de huid- en hoofdtypen verdienen aparte aandacht. De gezichtsvorm bepaalt namelijk het soort kapsel dat wordt geknipt.
Een hoofd kan ovaal, lang, vierkant, rond of peervormig zijn. Het huidtype is van invloed op de styling en verfproducten die u wil gebruiken. Zo kan het haar op een gevoelige hoofdhuid niet zomaar worden geverfd. Wij leren u adviseren over kapsels, welke stylingproducten u kunt gebruiken en hoe u haar en huid gezond houdt.

Producten en toepassingen

Met de basiskennis onder de knie bent u toe aan de volgende stap. Voordat u uw familie en vrienden gaat knippen, maken we u vertrouwd met de techniek en het materiaal van een kapper. En u zult begrijpen dat het oefenhoofd een belangrijk onderdeel is van deze cursus. U leert specifieke kappersscharen te hanteren, zoals een knip- coupe- of uitdunschaar. Verder gaat u ook aan de slag met kammen, klemmen, verstuivers en vele andere materialen. Wij leren u welke materialen u kunt gebruiken en hoe u deze materialen onderhoudt.

Kniptechnieken

In dit onderdeel leren we u alle kniptermen. We leren u haarscheidingen maken, pony knippen en wat standaardlengtes zijn. Ieder hoofd en elk gewenst model vraagt om een specifieke kniptechniek. U leert horizontaal, diagonaal voorwaarts en achterwaarts te knippen, u leert welke kniptechnieken voor mannen en vrouwen worden gebruikt.
Ook speciale technieken als uitdunnen, 'slicen' en 'effileren' zijn u straks niet vreemd. Omdat het knippen van kinderen vaak extra tijd kost bieden we u extra tips om kinderen goed te kunnen knippen. U bent met deze technieken in staat om elk gewenst kapsel te knippen.

Haarkleuren

Er zijn mensen die hun haar graag een andere kleur geven. Ze willen grijze haren tegengaan, een stoerder uiterlijk hebben, of met de nieuwste trends meegaan. De moderne manier van haarkleuren bestaat uit een chemisch proces, waarmee pigment aan het haar wordt toegevoegd of juist wordt weggehaald. In de cursus Thuiskapper leren we u uit welke kleurelementen verschillende haarkleuren zijn opgebouwd. Wij leggen u uit met welk recept de haarkleur doordringt in de haarschacht, waardoor de kleur van het kapsel langer mooi blijft.

Watergolven en föhnen

Na het knippen en kleuren van het haar brengen we het in model. In dit onderdeel van de cursus leert u welke soorten borstels, föhns en stylemethoden er zijn. We leggen u uit hoe het haar te wassen, te conditioneren en in elk gewenst model te maken door het haar op rollers te wikkelen, te borstelen of te föhnen.

Het stylen van haar gebeurt met behulp van water of andere stylingproducten, afhankelijk van de hoeveelheid steun die het kapsel nodig heeft. U weet straks precies welke borstel, föhn en stylingmethode nodig zijn voor uw haarcreaties.

Permanenten

Tenslotte leren we u het haar duurzaam te veranderen in een andere vorm. De uitgebreide kennis van het haar en de haartypen komt hierbij goed van pas. Behandelingen van het haar met een blijvend effect, gebeuren namelijk met chemische stoffen waarmee de haarstructuur wordt opengebroken en wanneer het gewenste model is bereikt weer wordt gekoppeld.

U begrijpt dat deze behandeling niet op elke haartype kan worden toegepast. Permanenten beschadigt het haar en maakt het kwetsbaar. Na het volgen van deze cursus kunt u precies inschatten wat wel en wat niet mogelijk is om een blijvende verandering in het kapsel aan te brengen.

Vertrouwd met de schaar en meteen van start

Met de cursus Thuiskapper leert u alle vaardigheden die nodig zijn om een kapsel te creëren dat past bij de persoon die in uw stoel zit. We hebben de cursus zeer praktijkgericht opgezet om u zo goed mogelijk vertrouwd te maken met knippen en stylen. U start de cursus op een oefenhoofd voordat u met het kapsel van uw vrienden en familie aan de slag gaat.

GETUIGSCHRIFT

U kunt aan het eind van de cursus Thuiskapper kosteloos het Certificaat van deelname ontvangen.

Tegen betaling van € 19 kunt u een Getuigschrift aanvragen als uw resultaten gewaardeerd worden op 5,5 of hoger.

ZO LEERT U

Leer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Thuiskapper in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Kiest u voor betaling per maand, dan ontvangt u elke maand een leszending. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met deze hobbycursus kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. M. Kateman

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Thuiskapper volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

CURSUSDUUR

Studieduur

De cursus Thuiskapper bestaat uit 20 uitgebreide lessen. Bij een normaal lestempo van 4 lessen per maand is de cursusduur 5 maanden.

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor de cursus Thuiskapper heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

KAPPERSPAKKET

Inclusief GRATIS kapperspakket t.w.v. € 150

Uiteraard laten we u niet beginnen zonder een uitgebreid professioneel pakket met knip- en stylingmaterialen! Bij de cursus Thuiskapper ontvangt u daarom een supercompleet materialenpakket, waarmee u meteen van start kunt!


Het pakket bestaat o.a. uit:

 • Een oefenhoofd met tafelstatief
 • Watergolfrollers + speldjes + klemmetjes
 • Professionele scharenset
 • Uitgebreide kammen- en borstelset
 • Kapmantel
 • Waterverstuiver
 • Haarverfmaterialen
 • Toilettas enzovoorts

 

 

 

 

LESGELD

cursus Cursusduur in maanden Lesgeld ineens Of betaal per maand
Thuiskapper 5 €262
of 5 x €52.40