De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

Cosmetisch Masseur

  • Praktijkgerichte cursus.
  • Studiebegeleiding door vakdocent.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Schoonheid en vitaliteit zijn cruciale aspecten in de hedendaagse wereld. Gezonde voeding, voldoende beweging en rust hebben bijvoorbeeld invloed op een sterk lichaam. Ook massages zijn belangrijk voor het in stand houden en zelfs het gezonder maken van het menselijk lichaam. Als cosmetisch masseur kunt u hier uw steentje in bijdragen. Bent u sociaal en graag actief bezig? Volg dan de cursus Cosmetisch Masseur!

In deze cursus is er aandacht voor het menselijk lichaam, de effecten van massage en de uitvoering van verschillende massagetechnieken. Een massage heeft namelijk niet alleen als doel om te ontspannen. Door verschillende cosmetische producten toe te passen, kan een massage het lichaam en de huid herstellen. Het toepassen van een massage gaat niet enkel de conditie van de huid verbeteren, maar kan ook bijdragen aan het psychisch en fysisch welbehagen van het lichaam. In de cursus leert u hoe u een klant kunt helpen om zijn of haar lichaam te verbeteren en optimaal in vorm te houden.

U oefent uw kennis van masseren in de praktijk. Hierdoor krijgt u elke les meer kennis en vertrouwen in uw vaardigheden. De inhoud van de cursus is afgestemd op het examen van de Centrale Examencommissie. Als u de fijne kneepjes van het vak onder de knie heeft en dus geslaagd bent, bent u in het bezit van het erkend vestigingsattest massage. U kunt met dit attest onder andere aan de slag als zelfstandig massagetherapeut, of werken als medewerker bij een schoonheidsspecialiste of een wellnesscentrum, of als vertegenwoordiger voor een cosmetisch bedrijf.

PROGRAMMA

De cursus Cosmetisch Masseur bestaat uit drie modules. De praktijk wordt hierbij ook behandeld.

Anatomie, fysiologie en pathologie
In deze module leert u het menselijk lichaam kennen op het vlak van bouw en functie. U leert hoe u dient te handelen en hoe u relevante aandoeningen als dusdanig leert herkennen en beschrijven. Aan het eind van deze module bent u vertrouwd met de verschillende onderdelen van het lichaam, waaronder het spierstelsel, het beenderenstelsel en de pathologie van de bloedsomloop.

Massagetechnieken
De verschillende technieken van de massage komen in deze module aan de orde. U leert hoe u een massage op de juiste manier uitvoert. De communicatie met klanten, het leren aanraken en de basistechnieken zoals het inoliën en gewrichtsbewegingen komen aan bod. De module wordt afgesloten met mogelijke stromingen en trends in de massage.

Massage per lichaamsdeel
In deze module past u de geleerde kennis van de verschillende massagetechnieken per lichaamsdeel toe. Via de rug gaan we naar de bilspieren, de hamstrings, de benen en de voeten, om vervolgens weer naar boven te gaan naar de buik en armen. De nek, hals en het hoofd staan als laatste centraal.

Na het volgen van de cursus bezit u alle vakkennis om het dankbare beroep van cosmetisch masseur uit te mogen voeren. Indien u ook het diploma Bedrijfsbeheer in uw bezit heeft, kunt u uw eigen praktijk beginnen. Wacht dus niet langer, en start vandaag nog!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als Cosmetisch masseur! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Erkend vestigingsattest
Na uw cursus kunt u het examen Beroepsbekwaamheid Massage afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. De examens worden meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen en dit beroep mag uitoefenen.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen en een eigen zaak mag starten.
ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Cosmetisch Masseur in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Zij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Zij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. A Maes.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Cosmetisch Masseur volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Cosmetisch Masseur:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Cosmetisch Masseur + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4-5 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Cosmetisch Masseur is geen specifieke vooropleiding gewenst.

Leerboeken
Voor de cursus Cosmetisch Masseur heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Cosmetisch Masseur €349
of 6 x €58.20
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als Cosmetisch Masseur! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!