De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Wedding Planner

  • Maak van uw hobby uw werk.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Hebben vrienden u gevraagd om mee te helpen met het organiseren van hun bruiloft? Neemt u altijd het voortouw bij het organiseren van feestjes? Wordt er nog steeds vol bewondering over uw eigen bruiloft gepraat? Als u "ja" op deze vragen kunt antwoorden, dan heeft u het in u om een professionele wedding planner te worden!

Bruidsparen willen een dag om nooit te vergeten
Bruiloften zijn tegenwoordig complete evenementen waar ontzettend veel bij komt kijken. Bruiden vinden het fantastisch om zich bezig te houden met de organisatie van hun sprookjeshuwelijk en zich op de grote dag te voelen als Assepoester. Bruidegoms houden zich ook serieus met de planning van een huwelijk bezig en willen niks liever dan de perfecte gastheer zijn. Geen wonder dat bruiloften steeds grootser worden opgezet en dat er met de organisatie steeds meer tijd, moeite en geld is gemoeid.

De rol van de wedding planner
Met een gemiddeld kostenplaatje van zo'n € 20.000 voor een bruiloft wordt het zeker de moeite waard om gebruik te maken van een professionele weddingplanner. Bruiden en bruidegoms zijn namelijk vaak te druk met het verdienen van geld om hun droomhuwelijk te kunnen bekostigen.

Niet iedereen zal zomaar in aanmerking komen om deze "droomdag" te mogen organiseren. Bruiloften zijn emotionele gebeurtenissen en de organisatie moet met zorg plaatsvinden.

Het organiseren van bruiloften vraagt training en kennis. Misschien heeft u zich meer dan een jaar bezig gehouden met de organisatie van uw eigen bruiloft, maar dit maakt u nog geen professioneel wedding planner. Als u als professioneel wedding planner aan de slag wilt, schrijf u dan nu in voor deze fantastische cursus Wedding Planner!

Hoe wordt u een succesvol wedding planner?
Er zijn verschillende factoren die uw succes als wedding planner bepalen.

• Creativiteit is de basis. U moet in staat zijn om bij verschillende scenario's met oplossingen te       komen. "Budget"-bruiloften, thema-bruiloften, last-minute bruiloften; elke bruiloft vraagt zijn eigen creatieve aanpak. Ook dient u in staat te zijn om onvoorziene problemen op de huwelijksdag op een creatieve manier op te lossen.

• U moet oog hebben voor details en organisatorisch sterk zijn. Bij een gala moet u bijvoorbeeld veel partijen laten samenwerken en snel en efficiënt te werk gaan.

• U moet goed kunnen "netwerken" en in staat zijn om relaties op te bouwen.

De belangrijkste succesfactor is echter het vertrouwen in uw eigen kunnen. De beste manier om vertrouwen te krijgen is het vergaren van kennis. De benodigde kennis kunt u opdoen in deze fantastische cursus waarin we u alles wat u moet weten op systematische wijze leren. We trainen u hoe u nerveuze bruidsparen op hun gemak stelt. U weet dat u de juiste kennis in huis hebt en dit stelt u in staat om iedere situatie onder controle te krijgen. Natuurlijk kunt u proberen om zonder kennis van zaken aan de slag te gaan. U loopt echter het risico dat u uw reputatie door slechte publiciteit op het spel zet. Wilt u verzekerd zijn van een glansrijke carrière als wedding planner, kies dan voor deze cursus en doe de benodigde kennis op!

Het is een baan vol glamour
Herinnert u zich Jennifer Lopez in de film "The Wedding Planner"? Hoe zou u het vinden om zelf als wedding planner aan de slag te gaan en tegen betaling de meest fantastische bruiloftsfeesten te organiseren? Stelt u zich eens voor:

Een jong verliefd stel neemt u aan als wedding planner. U bezoekt potentiële locaties voor het grote feest en proeft gerechten uit de meest sublieme buffetten. U legt contacten met bruidsmodezaken en adviseert de bruid bij het kiezen van de ultieme bruidsjurk. U hebt op een gegeven moment zoveel ervaring dat u precies weet welke bruidsmode "in" is. Ook tekent u contracten met diverse partijen als cateraars, muziekbands, etc. Kortom, u hebt een fantastische, zeer afwisselende baan. Wat zal het een voldoening geven als u na een drukke dag weet dat u twee mensen en hun families de dag van hun leven hebt bezorgd!

Word zelfstandig ondernemer!
Wedding planner is een fantastisch beroep om als zelfstandig ondernemer uit te voeren. De opstartkosten zijn ontzettend laag. U hebt alleen een telefoon, een computer en een flinke portie enthousiasme nodig. De kennis, methoden en structuren leren wij u met deze cursus Wedding Planner!

De voordelen van het zelfstandig ondernemerschap
Als wedding planner zult u hard moeten werken. Het vraagt onderhandelingsvaardigheden gecombineerd met creativiteit. U kunt echter gigantische inkomsten hebben.

• U wordt eigen baas en bepaalt zelf hoe bepaalde dingen gedaan moeten worden.
• U kunt flexibel gaan werken. U kunt uw eigen werktijden kiezen en bepalen hoe druk u het wilt
   hebben.
• U kunt uw werkzaamheden plannen rondom andere bezigheden en bijvoorbeeld meer tijd
   vrijmaken voor uw kinderen.
• U wordt rechtstreeks betaald voor uw werk en ideeën. Harder werken en meer opdrachten
   betekent meer verdienen.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

Deze fantastische cursus Wedding Planner is geschreven door experts. In de cursus leert u onder andere hoe u ceremonies organiseert, hoe u de juiste locaties uitkiest, hoe u een huwelijk in het buitenland regelt. Verder bekijken we de catering, decoraties, muziek, entertainment, fotografie en zelfs het organiseren van vrijgezellenfeesten.

We leren u hoe u zich kunt voorbereiden op een ontmoeting met een klant, hoe u budgetten en planningen opstelt en hoe u de marketing en financiën voor uw eigen bedrijf regelt. Ook het opstellen van contracten passeert de revue.

We kijken achter de schermen bij een huwelijk en beschouwen de rollen van alle personen die betrokken zijn bij een huwelijk, zoals de getuigen, de bruidsmeisjes en de ceremoniemeester. Als wedding planner dient u te kunnen omgaan met verschillende persoonlijkheden. Ook wordt er aandacht besteed aan marketing: we leren u bijvoorbeeld hoe u met verbazingwekkend weinig geld kunt adverteren en heel veel succes kunt hebben.

In deze zeer praktische cursus Wedding Planner vindt u alle informatie die u als wedding planner nodig heeft. Alles is geschreven in duidelijke, heldere taal en de voorbeelden die we gebruiken zijn gebaseerd op de praktijk. In België is het aanbod van professionele wedding planners nog beperkt dus u kunt nu toeslaan en een professioneel organisatiebureau opzetten.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
• Mensen die al ervaring hebben met het organiseren van huwelijken en dit beroepsmatig willen
  gaan doen.
• Mensen die systematisch kunnen werken en oog hebben voor detail.
• Mensen die een eigen zaak willen runnen in een feestelijke, glamourrijke omgeving.

Onze fantastische cusus Wedding Planner bevat wat u nodig heeft om straks als professioneel wedding planner aan de slag te kunnen gaan.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als wedding planner! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt het NHA instituutsdiploma Wedding Planner aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Wedding Planner in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Wedding Planner volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Wedding Planner:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Wedding Planner + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Leerboeken
Voor de cursus Wedding Planner heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Vooropleiding
Voor de cursus Wedding Planner heeft geen speciale vooropleiding nodig.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. P. Janssens.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Wedding Planner €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Weddingplanner + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als wedding planner! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!