De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Tuinverzorger

  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Maak van uw liefhebberij uw beroep.
  • Inclusief plantenencyclopedie.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Het maakt niet uit welke seizoen het is, u vindt het altijd fantastisch om in de tuin te werken. Er is altijd wel iets wat u wilt veranderen in uw tuin zodat die er nog mooier uitziet. U houdt van tuinieren en werken in de frisse buitenlucht? Zou u hiervan uw beroep willen maken? Dat kan met behulp van deze fantastische cursus Tuinverzorger. We vergroten uw kennis van tuinen en zullen u veranderen van een liefhebber in een expert.

U kunt dan bijvoorbeeld gaan werken bij een boom- of plantenkwekerij, een tuinverzorgingsbedrijf of een tuincentrum. Mensen zullen u om een deskundig advies vragen als ze iets in hun tuin willen veranderen. Natuurlijk is de cursus Tuinverzorger ook uitermate geschikt voor mensen die graag tuinieren en meer willen weten over het aanleggen en onderhouden van tuinen. Een zeer fascinerende cursus!

Haal meer uit een tuin
Als u van tuinieren houdt, biedt deze cursus u alles wat u wilt. Het maakt niet uit of u aan de slag gaat met een grote of kleine tuin, elke tuin biedt een nieuwe uitdaging en kan evenveel voldoening geven. Met onze hulp krijgt u het zelfvertrouwen om projecten aan te nemen. Het planten van fruitbomen of het aanleggen van een rotstuin? Het inrichten van een kas of het kweken van planten? In deze cursus Tuinverzorger leert u het allemaal.

Maak van uw liefhebberij uw beroep
U kunt van uw hobby uw beroep maken. Hoe? Dat leert u in deze sublieme cursus. Zou u graag in de buitenlucht willen werken? We leren u hoe u uw droom kunt verwezenlijken en nieuw groen leven kunt creëren. U leert tientallen zaken waarmee u als tuinverzorger aan de slag kunt. We zullen u meer geheimen onthullen dan u zich kunt voorstellen!GRATIS de Tuinplanten Bijbel
Wanneer u zich nu inschrijft voor de cursus Tuinarchitectuur, ontvangt u gratis deze plantenencyclopedie met informatie over meer dan 5000 planten voor binnen en buiten

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

In de cursus Tuinverzorger komen onder andere de volgende zaken aan bod:

• Gazons.
• Hoe groeien planten?
• Groenten.
• Ornamenten.
• Bodem en bodemonderhoud.  
• Bomen.
• Heesters en bloemen.
• Bemesting.
• Erfelijkheidsleer.
• Ziekten.
• Basiskennis fysiologie en ecologie.
• Kunstmatige omgevingen.
• Onkruidbestrijding.

Kortom, deze unieke cursus Tuinverzorger van NHA is bijzonder geschikt voor iedereen die van tuinen houdt!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als tuinverzorger! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt het NHA instituutsdiploma Tuinverzorger aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

 

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Tuinverzorger in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Tuinverzorger volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Tuinverzorger:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Tuinverzorger + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Tuinverzorger heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Tuinverzorger heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de eerste lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% van het lesgeld aan uw werkgever (afhankelijk van de grootte van de onderneming).

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail.

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Dhr. H. Herijgers.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Tuinverzorger €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Tuinverzorger + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als tuinverzorger! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!