De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Personal Trainer

  • Uw eigen privé-vakdocent.
  • Uw eigen ondernemerscoach.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Maak van uw hobby uw werk!
  • Leer om succesvol klanten te werven.

ALGEMEEN

Helpt u uw omgeving graag op weg om zo snel en zo gezond mogelijk in vorm te komen? Dan is deze cursus ongetwijfeld perfect voor u! In de NHA cursus Personal Trainer leert u alles over inspanningsfysiologie, anatomie, trainingsleer en voeding en sport.

Als Personal Trainer zorgt u voor een duurzame conditie en weet u precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding. Deze cursus biedt u nieuwe inzichten die u meteen in de praktijk kunt toepassen.

Als u deze populaire NHA-cursus hebt afgerond, bent u in staat om als personal trainer uw klanten van A tot Z te begeleiden naar de perfecte balans tussen lichaam en voeding. U zorgt ervoor dat ze blijven volhouden en daardoor hun doel snel bereiken. Ongeacht of u een eigen praktijk gaat openen of aan de slag gaat bij sport-, welness- of fitnesscentra; u zult merken dat uw agenda snel uitpuilt met mensen die hunkeren naar uw professionele begeleiding. Iedereen die (weer) in topvorm wil raken is bij u aan het juiste adres!

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

De cursus Personal Trainer bestaat uit 2 modules die personal training telkens vanuit een ander perspectief benaderen.

Fitnesstrainer
In deze module leert u alles wat nodig is om op de fitnessvloer het beste uit mensen naar boven te halen. In 12 lessen behandelen we de basis van het geven van een effectieve fitnesstraining. Naast de kennis van trainingsapparatuur verdiept u zich in de anatomie van het lichaam en de werking van spieren. Ook klantbegeleiding vormt een belangrijk onderdeel van deze module. Want een goede personal trainer zorgt niet alleen voor een duurzame conditie voor de klant, maar ook voor een duurzame klantrelatie!

Voedingsleer
In de tweede module leert u in 36 lessen welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam is opgebouwd. U leert onder andere meer over voedingsstoffen en levensmiddelen, het opstellen van een behandelplan en het geven van voedingsadviezen. Aan het einde van deze module weet u precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als Personal Trainer! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt voor de onderdelen Fitnesstrainer en Voedingsleer meerdere malen per jaar examen doen voor het NHA-instituutdiploma Personal Trainer.

Een getuigschrift kunt u aanvragen als u al het huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de cursus Personal Trainer in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Personal Trainer volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Personal Trainer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Personal Trainer + Bedrijfsbeheer:
18 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Personal Trainer heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Personal Trainer heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Voor de module Fitness Trainer: Dhr. T. van der Leije.
Voor de module Voedingsleer: Mevr. D. Janssens.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Personal Trainer €449
of 12 x €37.50
n.v.t. n.v.t.
Personal Trainer + Bedrijfsbeheer €549
of 18 x €30.50
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.