De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

pedicure

Pedicure

  • Behaal het vestigingsattest voetverzorger.
  • Opleiding voor examen voor erkend diploma.
  • Begeleiding door ervaren leraar.
  • Start vandaag nog.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Een pedicure of voetverzorger verzorgt de huid en de nagels van de voet, geeft adviezen voor goed schoeisel en behandelt bijna alle aan de voet voorkomende pijnklachten.
Veel mensen hebben kwaaltjes aan de voet, zoals likdoorns, eelt, kloven of ingegroeide teennagels. Er is daarom veel vraag naar professionele hulp. Met de opleiding pedicure leren we u voetje voor voetje alles over het beroep van de pedicure.

Deze cursus voetverzorging biedt een goede opstap naar een carrière binnen het beroepenveld
uiterlijke verzorging. De inhoud van deze cursus is afgestemd op het examen van de Centrale Examencommissie van FOD Economie, K.M.O. Middenstand en Energie. Als u slaagt, bent u in het bezit van het erkend vestigingsattest voetverzorger. U kunt met dit attest aan het werk in een schoonheidsinstituut, ziekenhuis, zorginstelling of bij een podotherapeut of kinesist.

In combinatie met het diploma Bedrijfsbeheer, een cursus die NHA ook aanbiedt, kunt u zelfs een eigen zaak starten. Het is een dankbaar beroep waarbij u niet alleen met voeten bezig bent: u komt telkens in contact met andere mensen. Dit maakt het werk extra plezant en afwisselend.

Studieprogramma

In de cursus Pedicure worden de volgende onderdelen aangeboden:
• Algemene anatomie en fysiologie
• Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie
• Theorie van de praktijk
• Hygiëne, welzijn op het werk en milieu
• Kinesiologie
• Behandeling voet, nagels en huid
• Ondernemersvaardigheden

Algemene anatomie en fysiologie

Onderwerpen die hier aan de orde komen zijn: cellen, weefsels, huid, stofwisseling, spijsvertering, voedingsstoffen, bloed, lymfen, hormonen, zenuwen en het bewegingsapparaat.

Specifieke anatomie en fysiologie, pathologie en orthopedie

Hierbij wordt er dieper ingegaan op de volgende onderwerpen: bloedvaten, woekeringen, allergieën, micro-organismen, huidaandoeningen, circulatiesysteem, voet, pees, tenen en spierwerking.

Theorie van de praktijk

De theorie van de praktijk biedt u verder inzicht in: productkennis geneesmiddelen, allergische reacties, voetonderzoek, standafwijkingen vaststellen, schoen- en zolenonderzoek.

Hygiëne, welzijn op het werk en milieu, code van het voetverzorgingsbedrijf (SERV)

Als voetverzorger is het verder belangrijk kennis te hebben van: hygiënisch werken, reinigen en desinfecteren van de praktijk, EHBO, milieuregels en wetgeving. Hierbij komt ook het beroepscompetentieprofiel van de SERV (Sociaal- Economische Raad van Vlaanderen) voor voetverzorging aan de orde.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als pedicure! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Erkend vestigingsattest

Na uw cursus kunt u het examen Beroepsbekwaamheid Voetverzorger afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. De examens worden meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen en het beroep mag uitoefenen.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen en een eigen zaak mag starten.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus Pedicure in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in drie zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. E. Temmerman.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Pedicure volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

Opleiding Pedicure:
9 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Opleiding Pedicure + Bedrijfsbeheer:
15 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.
U kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze cursus Pedicure heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken

Voor deze Pedicure heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap


Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Pedicure Vestigingsattest €349
of 9 x €38.80
n.v.t. n.v.t.
Pedicure Vestigingsattest + Bedrijfsbeheer €499
of 15 x €33.30
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als pedicure! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!