De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Mode ontwerper

  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Maak van uw hobby uw werk.
  • Leer om succesvol klanten te werven.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

De dynamische modewereld is overal om ons heen: magazines, televisie, dagbladen en niet te vergeten op straat. Of het nu gaat om de nieuwste haute couture van de meest gerenommeerde ontwerpers ter wereld of om dat 'must have' jurkje van dit seizoen, mode maakt een essentieel onderdeel uit van het leven, zeker in de 21ste eeuw.

Van de meest exclusieve designer labels tot de voordelige en vrolijke outfits op de hoek van de straat, mode speelt een rol in ieders leven. De invloed van mode is overal en kleding is getransformeerd van een noodzakelijk goed naar een manier om aan de wereld te laten zien wie we zijn. Als we de juiste kleding kiezen, kunnen we ons jonger, aantrekkelijker en lekkerder in ons vel voelen.

Er zijn veel goede dingen te noemen over de modewereld: de opwinding, de creativiteit, de buzz. Heeft u altijd al kleding willen ontwerpen, maar wist u niet hoe te beginnen? Misschien hebt u zelfs al een paar ontwerpen uitgeprobeerd, maar ging het niet helemaal goed in de uitwerking? Hoe uw situatie ook is, dit is dé modecursus voor u! De cursus Mode Ontwerper beschrijft stap voor stap alles wat u moet weten. U leert ondernemersvaardigheden ontwikkelen en gaat uw eigen creaties vercommercialiseren.

Deze cursus is ontwikkeld voor mensen die al kleding kunnen maken en ontwerpen.
Wanneer u deze basis nog niet beheerst kunt u het beste starten met de cursus kleding maken en ontwerpen.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

 

 

PROGRAMMA

Wat houdt de cursus in?
Onze cursus Mode Ontwerper biedt u alle informatie die u nodig hebt om uw ontwerpen realiteit te laten worden. De cursus bevat 16 lessen die u alle kennis en vaardigheden geven die elke modeontwerper nodig heeft.

- U leert alles om aan de slag te kunnen en krijgt goed advies over wat belangrijk is voor u. Op
  die manier verspilt u geen geld door zaken aan te schaffen die u niet nodig hebt.
- U leert hoe u materialen kiest, hoe bepaalde stoffen verschillende effecten teweeg brengen
   binnen een ontwerp en hoe u alleen uw allerbeste ontwerpen eruit filtert.
- U krijgt inzicht in de wereld van CAD (Computer Aided Design) en andere hulpmiddelen en ziet
  hoe deze van dienst kunnen zijn.
- U leert tekeningen maken die echt de creatieve ideeën weergeven die in uw hoofd zitten. Op die
  manier kunt u uw werk optimaal uitvoeren.

Wat is uw stijl?
Als mode uw passie is, is het de moeite waard om even goed na te denken waar uw interesses precies liggen. De mode-industrie is zo groot, creatief, inspirerend en vol mogelijkheden en kansen dat u snel verdwaald raakt, nog voordat u bent begonnen. Dat willen we natuurlijk niet. Met onze hulp kunt u aan een nieuw avontuur beginnen, waarbij u weet waar u aan begint en wat uw doel is.

Zoals we eerder al zeiden, de wereld van mode en ontwerpen zit vol mogelijkheden. Het enige dat u hoeft te doen, is bepalen binnen welk gebied u actief wilt zijn. Deze cursus Mode Ontwerper doet de rest en geeft u alles wat u nodig hebt om aan de slag te gaan. Dankzij de beroepsgerichte aanpak maakt u stappen naar het opstarten van uw eigen bedrijf. Verdien geld met hetgeen u leuk vindt en waarin u goed bent. Benut de mogelijkheden die de fantastische modewereld u te bieden heeft!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als mode-ontwerper! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt het NHA instituutsdiploma Mode Ontwerper aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Mode Ontwerper in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Mode Ontwerper volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Mode ontwerper:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Mode ontwerper + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo. 

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Mode Ontwerper is geen specifieke vooropleiding gewenst.

Leerboeken
Voor de cursus Mode Ontwerper heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.


Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. K. Deboutte

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

 

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Mode ontwerper €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Mode Ontwerper + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als mode ontwerper! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!