De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

Managementconsultant

  • Tips en trucs van specialisten.
  • Zet een eigen consultancybureau op.
  • Leer om succesvol klanten te werven.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Hebt u managementervaring? Wilt u bedrijven die het moeilijk hebben weer op het goede spoor brengen? Denkt u het in u te hebben bedrijven te voorzien van waardevolle adviezen? Wilt u met uw kennis en ervaring geld verdienen? Als u deze vragen bevestigend kunt beantwoorden, dan is deze cursus de juiste voor u! Wanneer u de cursus Managementconsultant positief heeft afgerond ligt voor u een fantastische carrière in het verschiet!

Managementconsultants hebben vaak een riant inkomen en u kunt één van hen zijn! Wellicht heeft u op uw eigen werkplek al eens te maken gehad met een managementconsultant en dacht u: "Wat een aantrekkelijke manier om geld te verdienen". Maar hoe wordt u managementconsultant? De meest eenvoudige weg is het volgen van deze cursus, want wij leren u alles wat u nodig hebt om een managementconsultant te worden!

Waarom er vraag is naar Managementconsultants?
Er vinden veel veranderingen tegelijk plaats: nieuwe technologieën, de ontwikkeling van het internet, nieuwe regelgeving, de opkomst van concurrerende economieën als China en India. Het is dan ook niet verwonderlijk dat managers de hulp inroepen van Managementconsultants.

Is er veel concurrentie?
Er is op dit moment een grote vraag naar managementconsultants. Elk bedrijf, groot of klein, kan de hulp inschakelen van een adviseur om bepaalde zaken te verbeteren. De kosten voor een adviseur rechtvaardigen de besparingen die een bedrijf op advies van een consultant kan doorvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van verkoopresultaten, kostenverlagingen en productiviteitsverbeteringen met betrekking tot efficiency en effectiviteit, enzovoort.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

Cursusinhoud
1. Hoe u managementconsultant wordt.
2. Uw eigen managementconsultant kantoor.
3. Het consultancycontract afsluiten.
4. Gegevens verzamelen.
5. Het midden- en kleinbedrijf als klant.
6. Kwaliteitszorg en customerservice.
7. Verandermanagement.
8. Financieel management.
9. Prijscalculaties en voorraadbeheer.
10. Marketing.
11. Timemanagement.
12. De managementconsultant als P&O adviseur.

Kortom, in de cursus Managementconsultant leert u uw klanten te adviseren bij het verbeteren van management, marketing en financiën. Ook leert u uw eigen consultancybureau opzetten en krijgt u inzicht in de zaken waarmee u rekening dient te houden.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als management consultant! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt het instituutsdiploma Managementconsultant aanvragen als u al het huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

 

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Managementconsultant in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. In de linkerkolom vindt u onder studieduur de gemiddelde studieduur, maar u mag uw eigen studietempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Managementconsultant volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Managementconsultant:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Managementconsultant + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Managementconsultant is geen specifieke vooropleiding vereist. 

Leerboeken
Voor de cursus Managementconsultant heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% tot 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms tot 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Dhr. F. Graalman

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

 

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Managementconsultant €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Managementconsultant + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als managementconsultant! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!