De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Loopbaancoach

  • Begeleid mensen in hun loopbaan.
  • Help mensen hun toekomst uit te stippelen.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Loopbaancoaching of loopbaanbegeleiding is een actueel beroep, dat door diverse maatschappelijke en economische ontwikkelingen volop in beweging is. Er wordt steeds vaker beroep gedaan op een loopbaancoach. De redenen om naar een loopbaancoach te gaan, zijn dan ook zeer uiteenlopend: de vele beroepskeuzemogelijkheden voor jongeren, het wegvallen van "de job voor het leven", het duurzaam inzetbaar houden van organisaties en medewerkers, krapte op de arbeidsmarkt, ontslag, burn-out, het vitaal houden van vijftigers en zestigers, mensen die vastgeroest raken in hun specialistische job, ...

Met deze cursus leert u hoe u mensen op weg helpt bij het vinden van antwoorden op levens- en loopbaanvragen. Als loopbaancoach stimuleert u het zelflerend vermogen van anderen. U laat daarbij de verantwoordelijkheid en de motivatie bij de cliënt (of collega) en inspireert en ondersteunt hem of haar tegelijkertijd. Loopbaancoaches werken bijvoorbeeld bij loopbaancentra, re-integratie- en outplacementbureaus,  bij de VDAB, op HRM-afdelingen of als zelfstandige coach.

Deze cursus geeft u inzicht in wat het vakgebied inhoudt en leert u welke hulpmodellen gebruikt kunnen worden bij het begeleiden van mensen in hun loopbaan en meer.

Uiteenlopende loopbaanvragen worden behandeld, met thema's als:
- Keuzebegeleiding: Wat wilt de cliënt?
- Competentiecoaching: Welke loopbaancompetenties dienen ontwikkeld te worden?
- Levenscoaching: Hoe kan de cliënt zin geven aan diens werk?
- Loopbaancounseling: Wat remt de 
cliënt in diens loopbaanontwikkeling?

U leert tevens uw bewustzijn te verruimen, waardoor de effectiviteit en het plezier in het coachen telkens zal groeien. Hierdoor kunt u de beste begeleiding bieden en mensen optimaal helpen hun (beroeps)toekomst uit te stippelen.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

 

PROGRAMMA

Deze cursus biedt een overzicht van denkwijzen, methodieken en instrumenten en geeft vooral veel praktische tips. Het brengt de beste elementen bijeen en leert u om pragmatisch te werk te gaan en vooral ook om onderzoekend en respectvol te zijn.

De volgende onderwerpen staan centraal:
- Visie op coaching.
- Aansluiting vinden.
- Systeemdenken en interventiemodel.
- Principes voor coaching.
- Valkuilen in het coachcontact.
- Ontwikkeling vakgebied en hulpmodellen.
- Het loopbaan adviestraject: de intake.
- Loopbaanwaarden.
- Drijfveren.
- Zicht op kwaliteiten en schaduw.
- Keuzebegeleiding.
- Competentie coaching.
- Biografische analyse.
- Werken met het onderbewuste.
- Levenscoaching.
- Counseling en belemmerende overtuigingen.

Deze cursus is ontwikkeld voor iedereen die in een loopbaancoachingsrol actief is of dit op korte termijn wordt of de ambitie heeft zich te ontwikkelen tot loopbaancoach.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als loopbaancoach! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Het NHA instituutsdiploma Loopbaancoach kunt u aanvragen als u al het huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Loopbaancoach in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Loopbaancoach volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Loopbaancoach:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Loopbaancoach + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Loopbaancoach heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Loopbaancoach heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de eerste lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.
De Vlaamse overheid betaalt 50% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms tot 50% van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail.

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Dhr. M. Eulaers.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

 

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Loopbaancoach €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Loopbaancoach + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als loopbaancoach! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!