De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Life Coach

  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Maak van uw hobby uw werk.
  • Leer om succesvol cliënten te werven.
  • Studeer in uw eigen tempo.

Life Coach opleiding

We zijn allemaal wel eens teleurgesteld. Dat zit in de menselijke natuur. Wilt u mensen helpen om meer uit hun leven te halen? Dan is deze Life Coach opleiding perfect voor u!

U heeft te maken met mensen die hopen dat u ze een zetje in de goede richting kunt geven. Vaak zijn dit talentvolle mensen die gewoon even niet weten wat ze moeten doen. Ze herkennen bepaalde dingen niet en staan op het punt om een verkeerde keuze te maken. Ze vertellen u wat ze met hun leven willen en zijn op zoek naar een bevestiging van een onafhankelijk iemand. Er zijn echter ook veel mensen die niet lekker in hun vel zitten. De oorzaak kan liggen in het werk dat ze doen of in de relationele sfeer. Of ze leiden een druk en gehaast bestaan. Veel mensen willen rustiger aan gaan doen, maar weten niet hoe. Anderen willen meer tijd voor zichzelf. Life Coaching is heel flexibel. U kunt mensen per telefoon of e-mail coachen of in een persoonlijk gesprek. We leren u alle aspecten van het coachen van mensen. Gewapend met de kennis die we u aandragen bent u in staat om mensen te helpen om hun leven in positieve zin te veranderen. We geven u tips en leren u technieken waarmee u mensen kunt motiveren. De cursus Life Coach staat vol activiteiten, suggesties en ideeën die u meteen kunt toepassen.

Wat is coaching?
Een coach helpt mensen om hun doelen te bereiken. Sommige cliënten zitten in een relationele "dip". Anderen zitten qua werk op een dood spoor of hebben te maken met stress. Of mensen hebben geldproblemen en weten niet hoe ze hier uit kunnen komen. Als Life Coach helpt u mensen om deze problemen op te lossen zodat ze zich bevrijd voelen. U helpt ze weer op koers. Wat geeft er meer voldoening?

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

In de opleiding Life Coach wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

• De rol van de Life Coach.
• Gedragsverandering.
• Carrière coaching.
• Financiële coaching.
• Verslavingen.
• Liefde, seksualiteit en relaties.
• Het ouderschap.
• Stress.
• Hulpmiddelen.
• Uw eerste contact.
• Coachen binnen bedrijven.

De markt is zeer stabiel. Er zijn altijd mensen die advies of een steuntje in de rug nodig hebben. Iets wat u ze kunt geven.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als lifecoach! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt het NHA instituutsdiploma Life Coach aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo

U ontvangt de complete cursus in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Life Coach volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Life Coach:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Life Coach + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor de cursus Life Coach heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken

Voor de cursus Life Coach heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringband

Bij de eerste lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever. .


Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Mevr. S. Hellemans

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!

Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

 

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Life Coach €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Life Coach + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als lifecoach! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!