De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Imago Stylist

 • Uw eigen privé vakdocent.
 • Tips en trucs van specialisten.
 • Maak van uw hobby uw werk.
 • Direct contact met studiegenoten.
 • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Heeft u gevoel voor stijl? Houdt u ervan om te gaan winkelen en met een flinke berg kleding thuis te komen? Vragen uw vrienden u om styling-advies als ze een sollicitatiegesprek of date hebben? Als het antwoord "ja" is dan is deze cursus Imago Stylist(e) echt iets voor u. U kunt geld verdienen met hetgeen u leuk vindt en waar u goed in bent!

U heeft op TV vast wel eens één van de bekende imago stylisten gezien die zich bezighouden met het transformeren van het imago van mensen die niet in staat zijn om zich op passende wijze te kleden. Dan heeft u vast ook het positieve effect gezien dat een nieuw imago op mensen kan hebben! En u heeft gezien dat er vraag is naar imago stylisten die in staat zijn om de innerlijke schoonheid van mensen tot uiting te laten komen in een mooi uiterlijk.

In de huidige maatschappij is uiterlijk zeer belangrijk. Veel mensen weten echt niet wat ze aanmoeten met hun kledingstijl en uiterlijk hetgeen vaak resulteert in een behoorlijk beschadigd zelfvertrouwen.

Deze personen hebben hulp nodig van mensen als u, mensen met een aangeboren gevoel voor kleuren, vorm en natuurlijk mode. U kunt deze mensen transformeren van een grijze muis in een meesterwerk!

Heb ik het in mij om imago stylist(e) te worden?
Bent u bereid om zowel in goede als slechte tijden voor uw klanten klaar te staan? Imago styling gaat veel verder dan het bezoeken van een lokale kledingwinkel. U moet vaak hard werken om het zelfvertrouwen en de eigendunk van mensen op te krikken!

Blijf positief….Onthoud dat u geld gaat verdienen met iets wat u leuk vindt en dat u constant in contact staat met de nieuwste trends en mode. Ook krijgt u veel voldoening uit het feit dat uw klanten tevreden zijn met het door u aangemeten imago. Bent u bereid om deze nieuwe uitdaging aan te nemen?

Veel vraag
Er zijn zoveel redenen waarom potentiële klanten gebruik willen maken van de diensten van een imago stylist(e).

1. Klanten willen zich een professioneler imago laten aanmeten omdat ze een nieuwe baan hebben.

2. Verder zijn er mensen die stijladvies nodig hebben vanwege een sollicitatiegesprek.

3. Klanten die op zoek zijn naar een partner, maar te weinig zelfvertrouwen hebben vanwege hun uiterlijk.

4. Klanten met vrienden die hun constant vertellen dat ze zich anders moeten kleden.

5. Mensen die vastzitten in het verleden en niet op de hoogte zijn van de laatste mode.

6. Mensen die niet in staat zijn om kleding te kiezen die bij hun leeftijd past.

Ik weet al veel van mode
Misschien bent u zelf al zeer modebewust, maar dit betekent niet dat u ook in staat bent om andere mensen advies te geven bij hun kleding- en imagokeuze. U weet misschien welke kleuren passen bij een bepaald gewicht of een bepaalde lengte, haarkleur of huidskleur, maar u moet een zeer breed scala van stijlen in uw hoofd hebben om aan de behoeften van uw klanten te kunnen voldoen. Elke klant heeft zijn eigen wensen, behoeften en problemen.

Verder moet u in staat zijn om een plan op te stellen voor uw klanten waarmee ze hun nieuwe imago kunnen integreren in hun leven. U dient uw klanten gerust te stellen en op weg te helpen, zodat ze zelf in staat zijn om te gaan winkelen en met de juiste spullen thuis te komen. Uw werk is pas gedaan als u met een gerust gevoel kunt zeggen dat uw klant in staat is om zijn eigen stijlkeuzes te maken.

In de cursus leert u onder andere hoe u dit kunt aanpakken. U leert hoe u uw eerste klantafspraak moet voorbereiden. U leert hoe lang een dergelijke afspraak moet duren, welk tarief u kunt vragen en hoe u een vervolgafspraak voorbereidt.

Deze cursus Imago Stylist(e) is uniek!
Deze cursus is speciaal geschreven voor mensen die een eigen bedrijf willen beginnen als imago
stylist(e). U leert hoe u een bedrijfsplan opstelt en uw bedrijf via de juiste marketingactiviteiten bij potentiële klanten onder de aandacht brengt. Er zijn genoeg mensen die schreeuwen om uw hulp. U moet ze echter wel weten te vinden! 

U hoeft alleen maar de TV aan te zetten
Iedereen heeft een mening over mode. Sommige mensen hebben er verstand van, andere duidelijk niet! U hoeft maar te kijken naar een aflevering van metamorfose en styling TV-programma's om te zien dat er zoveel mensen zijn die hulp kunnen gebruiken van een imago stylist. Het is geen vluchtige trend, mode zal altijd een rol in ons leven blijven spelen. Mode verandert dagelijks, mensen van alle leeftijden willen hun imago verbeteren. Van tieners tot ouderen. In alle leeftijdscategorieën vindt u mensen die op zoek zijn naar een imago dat bij hun past. Er zijn onbeperkte mogelijkheden voor mensen met de juiste vaardigheden. U kunt één van deze mensen worden!

U bent niet alleen met mode bezig
Er zijn ook mensen die niet alleen mode-advies kunnen gebruiken. Vaak ontbreekt het deze mensen ook aan een stuk zelfvertrouwen. U gaat deze mensen helpen om trots te zijn op hun uiterlijk zodat ze weer in zichzelf geloven!

Om dit te kunnen bewerkstelligen, dient u te beschikken over goede sociale vaardigheden. Ieder individu is anders en het is de kunst om uzelf in uw cliënt te verplaatsen. Wij leren u in deze fantastische cursus hoe u dit kunt aanpakken!

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

Cursus-inhoud Imago Stylist(e)

 • Wat is een imago stylist?
 • De behoeften van uw cliënt beoordelen.
 • Kleuren.
 • De kleuranalyse.
 • Kapsel en make-up.
 • Het matchen van garderobe en persoonlijkheid.
 • Kledingstylen en lichaamsvormen.
 • Vormen, stoffen en dessin.
 • Accessoires van top tot teen.
 • Mode en stijl door de jaren heen.
 • Winkelen, ontwerpers en merken.
 • Opzet van een garderobe.
 • Beoordelen van bestaande garderobe.
 • Lichaamstaal en communicatie.
 • Imago acceptatie.
 • De opzet van uw eigen zaak.

In onze cursus Imago Stylist(e) leert u hoe u uw eigen styling bureau opzet en onder de aandacht van potentiële klanten brengt. In "no-time" kan uw agenda vol staan met afspraken met mensen die hunkeren naar uw professionele advies!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als imago stylist! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt het NHA instituutsdiploma Imago Stylist(e) aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Imago Stylist(e) in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Imago Stylist(e) volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Imago Stylist:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Imago Stylist + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.


Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Imago Stylist(e) is geen speciale vooropleiding nodig. 

Leerboeken
Voor de cursus Imago Stylist(e) heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. S. Gielen

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

 

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Imago Stylist €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Imago Stylist(e) + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als imagostylist! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!