De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

Gewichtsconsulent

  • Verantwoordelijke, representatieve baan.
  • Behaal het NHA instituutsdiploma.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

ALGEMEEN

Wie is er niet bezig met zijn of haar gewicht? Een groot deel van alle Belgen lijdt aan overgewicht en praktisch iedereen is wel bekend met diëten, afslankpillen en producten waardoor u er slanker uitziet. Helaas gebeurt dit vaak op een ongecontroleerde manier. Crashdiëten worden vaak geforceerd aangegrepen. Mensen proberen af te vallen of aan te komen met een dieet dat totaal ongeschikt is of zelfs geen enkel effect heeft.

Met de cursus Gewichtsconsulent helpt u mensen van een ongezond leefpatroon af en ondersteunt u uw cliënten bij het ontwikkelen van gezondere eetgewoonten. Voor het behandelen van over- of ondergewicht bestaat geen pasklare formule. Persoonlijke omstandigheden maken iedere cliënt en de bijbehorende behandeling uniek.

Omdat een ongezond leefpatroon naast over- of ondergewicht ook kan leiden tot fysieke en psychische klachten, is het noodzakelijk om een juiste analyse te kunnen maken van het voedingsprobleem. Een goede gewichtsconsulent heeft daarom een flinke dosis vakkennis nodig, die in deze interessante cursus uitgebreid aan bod komt. U doet niet alleen kennis op over voedingsleer, maar ook over de omgang met cliënten en het voeren van een eigen praktijk.

Als gewichtsconsulent mag u voedingsadvies geven om niet-medische redenen. Voedingsadvies om medische redenen is de bevoegdheid van een diëtist.

PROGRAMMA

Voedingsleer
Als gewichtsconsulent specialiseert u zich in het onderwerp gewicht met behulp van de module voedingsleer. We leren u hoe u uw cliënten kennis en inzicht biedt over voeding en beweging, zodat zij niet alleen een gezond gewicht bereiken maar ook leren dit gewicht zelf te onderhouden.
U leert alles over de energiebehoefte van het menselijk lichaam en de voedingswaarde van voedingsmiddelen. U bent na het doorlopen van de cursus in staat de bekende 'actieve voedingsdriehoek' toe te passen. Wij leren u de voedingsadviezen in de praktijk te brengen, welke producten binnen elk vak worden onderscheiden en wat de spelregels zijn van de voedingsdriehoek. Tijdens de cursus Gewichtsconsulent ontvangt u bovendien de Belgische voedingsmiddelentabel NUBEL.

Communicatie
Tijdens het eerste gesprek met een cliënt is het van belang om een zo nauwkeurig mogelijke analyse te maken van de voedingsproblematiek. Wij leren u op gestructureerde wijze een intake gesprek te voeren. Goede gespreksvaardigheden scheppen vertrouwen tijdens het eerste gesprek en helpen u om helder uitleg en informatie te geven aan uw cliënt.

Beweegprogramma's
Op basis van de voedingsanalyse stelt u een passend behandelplan op. Daarmee gaat u uw cliënt begeleiden in de ontwikkeling van een gezonder voedings- en leefpatroon. U leert hoe u tijdens vervolgconsulten op maat gesneden voedings- en beweegadviezen geeft. Ook komt het maken van een stappenplan naar een gezondere leefwijze aan de orde, om zo een gezonder lichaamsgewicht te bereiken en te behouden.

Praktijkvoering
Naast kennis van voedings- en gewichtsproblematiek leren we u ook de essentie van het starten van een eigen praktijk. U leert een ondernemingsplan op te stellen, uw administratie te organiseren en marketing te voeren voor uw eigen praktijk. Daarnaast brengen we u bij hoe u uw eigen praktijkruimte het beste kunt inrichten.

Aan het einde van deze inspirerende cursus Gewichtsconsulent bent u uitstekend in staat om mensen te begeleiden die kampen met een ongezond voedingspatroon.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als gewichtsconsulent! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma Gewichtsconsulent.

Een Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Gewichtsconsulent in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in vier zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Als u kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevrouw K. Cauwenbergh.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Gewichtsconsulent volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Cursusduur
Cursus Gewichtsconsulent:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Gewichtsconsulent + Bedrijfsbeheer:
18 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Gewichtsconsulent heeft u geen extra leerboeken nodig, u krijgt wel gratis een Nubel voedingsmiddelentabel. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Nog vragen?
Bel gerust voor een deskundig antwoord op al uw vragen naar: 03/257 51 91.
Of e-mail: info@nha.be

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Gewichtsconsulent €449
of 12 x €37.50
€399
of 12 x €33.30
Gewichtsconsulent + Bedrijfsbeheer €599
of 18 x €33.30
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als gewichtsconsulent! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!