De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 96 klanten

Eigen Massagesalon Starten

  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Maak uw droom waar!
  • Uw eigen ondernemerscoach.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Leer succesvol klanten te werven.

ALGEMEEN

Met de kunst van het masseren in de vingers wordt uw leven en dat van anderen verrijkt. Warmte, rust, ontspanning en plezier komen op uw pad. U heeft zelf vast al eens eerder kennis gemaakt met het heilzame gevoel van een massage. Massage heeft een welzijnsbevorderend effect. Wie zijn welzijn verbetert, voelt zich gezonder en is uiteindelijk gezonder. Hoe fijn zou het zijn om anderen dit gevoel te geven door het starten van een eigen massagesalon? Dan bent u met deze cursus aan het juiste adres!

Met deze complete cursus leert u alle kneepjes van het vak. Niet alleen de massagetechnieken, maar ook het ondernemerschap. In deze cursus is er aandacht voor het menselijk lichaam en de effecten van massage. Een massage heeft namelijk niet alleen als doel om te ontspannen. Door verschillende cosmetische producten toe te passen, kan een massage het lichaam en de huid herstellen. Het toepassen van een massage gaat niet enkel de conditie van de huid verbeteren, maar kan ook bijdragen aan het psychisch en fysisch welbehagen van het lichaam. 

 
Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak".

PROGRAMMA

In deze cursus leert u om een eigen massagesalon te starten en te runnen. Deze cursus bestaat uit de modules Cosmetisch Masseur en Bedrijfsbeheer.

1. Cosmetisch Masseur
De inhoud van het onderdeel Cosmetisch Masseur is afgestemd op het examen van de Centrale Examencommissie en bestaat uit drie modules.

In de module Anatomie, fysiologie en pathologie leert u het menselijk lichaam kennen op het vlak van bouw en functie.

De verschillende technieken van de massage komen in de module Massagetechnieken aan de orde. U leert onder meer hoe u een massage op de juiste manier uitvoert.

In de module Massage per lichaamsdeel past u de geleerde kennis van de verschillende massagetechnieken per lichaamsdeel toe.

Als u de fijne kneepjes van het vak onder de knie heeft en dus geslaagd bent, bent u in het bezit van het erkend vestigingsattest massage.

2. Bedrijfsbeheer
In 18 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

Het examen voor het officiële vestigingsdiploma
Voor het onderdeel Bedrijfsbeheer doet u examen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het diploma dat u hiermee kunt behalen, wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en stelt u in staat een eigen zaak op te starten. De nodige tools heeft u nu in handen om een succesvol ondernemer te worden. Uw eigen massagesalon kan gerealiseerd worden!

DIPLOMA

Erkend vestigingsattest
Voor het onderdeel Cosmetisch Masseur kunt u het examen Beroepsbekwaamheid Massage afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. De examens worden meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen en dit beroep mag uitoefenen.

Voor het onderdeel Bedrijfsbeheer kunt u regelmatig examen doen voor het officieel erkende diploma. U kunt zich voor dit examen aanmelden via http://www.vlaanderenonderneemt.be/inschrijvingsformulier

Getuigschrift:
Een Getuigschrift kan u aanvragen als u al uw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Eigen Massagesalon Starten in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in vier zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Eigen Massagesalon Starten volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

12 maanden, uitgaande van een gemiddeld tempo van 3-4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort de cursusduur.

Studietijd:
Per week moet u rekenen op zo'n 4 uur.

Vooropleiding:
Voor de cursus Eigen Massagesalon Starten is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken:
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap:
Bij de lessen ontvangt u gratis een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Nog vragen?
Bel gerust voor een deskundig en vriendelijk antwoord op al uw vragen naar: 03/257 51 91. Of e-mail: info@nha.be

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Mevr. A. Van Goethem.
Mevr. V. Loriaux;
Dhr. B. Lewalski.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Eigen Massagesalon Starten €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.