De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Eigen Kledingzaak Starten

  • Uw eigen privé vakdocent.
  • Uw eigen ondernemerscoach.
  • Tips en trucs van specialisten.
  • Leer om succesvol klanten te werven.
  • Stap-voor-stap naar een eigen zaak.

ALGEMEEN

In België werken 10.000-den mensen in de modebranche. Om een eigen kledingzaak te starten, heeft u uitgebreide kennis nodig. Meer kennis van zaken betekent automatisch ook meer plezier in het werk. Wilt u uw klanten met uw gevoel voor mode van het beste advies voorzien?

In tien stappen naar uw eigen zaakIn deze cursus leert u hoe u een kledingzaak kunt starten en runnen. Productkennis wordt uitvoerig behandeld, maar ook de advisering van de klant (verkooptechniek) komt uitgebreid aan bod. Deze cursus is ontwikkeld aan de hand van adviezen van deskundigen uit de sector. De cursus zit vol nuttige informatie, praktische tips en leerzame oefeningen. De grote assortimentskennis en de commerciële vaardigheden die u gaat opdoen vormen de basis voor uw eigen modewinkel.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak".

PROGRAMMA

In deze cursus leert u de fijne kneepjes van het vak om een eigen kledingzaak te starten. De cursus bestaat uit de modules Mode Adviseur en Bedrijfsbeheer.

1. Mode Adviseur
Verkopen in de detailhandel is een vak apart. In deze module leert u alles over de verschillende kanten van verkoop, helemaal gericht op modedetailhandel. Het ontstaan en de geschiedenis van de detailhandel, de consument en zijn wensen komen hierbij aan bod. Ook gaan we in op het belang van goede marketing, waarbij het draait om de 6 P's: plaats, presentatie, promotie, personeel, product en prijs. U leert de verkooptechnieken en alles over eigenschappen van kleding en hoe u die kunt gebruiken in het voordeel van de klant.

Onderwerpen die hier aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:
• Pasvormen en maten
• Textiel: natuurlijke materialen, kunstmatige materialen, leer en bont
• Garens, weven, breien
• Veredelen, decoraties en onderhoud
• Etikettering
• Kleur, kleurencirkel en kleurenpaspoort
• Kleding voor de vrouw, kleding voor de man, kleding voor kinderen
• Kleding die gebreid is
• Jeans

2. Bedrijfsbeheer
In 18 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

Het examen voor het officiële vestigingsdiploma
Voor het onderdeel Bedrijfsbeheer doet u examen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het diploma wat u hiermee kunt behalen, wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid en stelt u in staat een eigen zaak op te starten. De nodige tools heeft u nu in handen om een succesvol ondernemer te worden. Uw eigen kledingzaak kan gerealiseerd worden!

DIPLOMA

Voor het onderdeel Mode Adviseur kunt u examen doen voor het Instituutsdiploma.
Voor het onderdeel Bedrijfsbeheer kunt u regelmatig examen doen voor het officieel erkende diploma. U kunt zich voor dit examen aanmelden via http://www.vlaanderenonderneemt.be/inschrijvingsformulier.

Getuigschrift:
Een Getuigschrift kan u aanvragen als u al uw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Eigen Kledingzaak Starten in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Eigen Kledingzaak Starten volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

12 maanden, uitgaande van een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort de studieduur.

Studietijd:
Per week moet u rekenen op zo'n 4 uur.

Vooropleiding:
Voor de cursus Eigen Kledingzaak Starten is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken:
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap:
Bij de lessen ontvangt u gratis een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Nog vragen?
Bel gerust voor een deskundig en vriendelijk antwoord op al uw vragen naar: 03/257 51 91. Of e-mail: info@nha.be

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding:
Mevr. H. de Jong-Hendriks;
Mevr. V. Loriaux;
Dhr. B. Lewalski.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Eigen Kledingzaak Starten €399
of 12 x €33.30
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.