De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Budgetcoach

  • Uw privé vakdocenten.
  • Tips van specialisten uit de praktijk.
  • Studeer in uw eigen tempo.
  • Contact met medecursisten via internet.
  • Behaal een diploma.

ALGEMEEN

Heeft u uw financiële zaken altijd goed voor elkaar? Maakt u er een sport van om uw belastingaangiften, facturen en bankafschriften netjes te ordenen? En maakt u daarbij ook budgetplanningen voor de komende periode? Waarschijnlijk wordt u dan ook regelmatig gevraagd om hulp bij het organiseren van de financiële huishouding van kennissen.

Geniet u ervan om mensen te helpen bij het terugwinnen van het overzicht in hun financiële huishouding, dan is de cursus Budgetcoach een geweldige uitkomst voor u! Bind voor uw cliënt de strijd aan met financiële wanorde en houd zo deurwaarder of schuldbemiddeling buiten de deur. Word budgetcoach!

Als budgetcoach helpt u mensen weer naar een financieel stabiele situatie. U treedt op als (tijdelijke) hulp en brengt orde aan in de financiën. U bezoekt uw cliënten aan huis en maakt samen met hen een budgetplan dat is afgestemd op hun persoonlijke situatie. Uw doel is het creëren van een gezonde en blijvende balans tussen de inkomsten en uitgaven van uw cliënten.

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

De cursus Budgetcoach bestaat uit 2 delen:

Deel 1: Persoonlijke financiën
Als budgetcoach kijkt u 'kritisch' naar de inkomsten en uitgaven van uw cliënt. Goede rekenvaardigheden, inzicht in kostenstructuren en het vermogen tot het opstellen van financiële (beheer)plannen mogen niet ontbreken. Daarnaast geeft u advies over de te nemen financiële keuzes; sparen, wegwerken van tekorten en budgetteren. We behandelen daarom de volgende onderwerpen:

• Inkomsten
• Rekenen met geld
• Uitgaven
• Geld tekort
• Sparen
• Financiële risico's
• Belangrijke investeringen

Deel 2: coaching
Budgetteren is een vak, maar dat geldt even zo voor het coachen van mensen. Denk aan het brengen van een slechte boodschap, het teweegbrengen van een gedragsverandering of de voorbereiding van uw cliënt op het zelfstandig runnen van zijn financiële huishouding. De onderwerpen in dit onderdeel zijn:

• Leren grenzen stellen
• Budgetbegeleiding en budgetbeheer
• Alles over schuldhulpverlening
• Gedrag en gewoonten
• Gedragsverandering
• Beroepshouding
• Communicatie
• Sociale vaardigheden

Met de cursus Budgetcoach leert u hoe u als zelfstandige een eigen praktijk opzet en succesvol in de markt zet. Als volleerd budgetcoach leert u uw cliënten een goede thuis-administratie op te zetten. U zult merken dat uw agenda snel uitpuilt met afspraken met mensen die hunkeren naar uw professionele advies!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als budgetcoach! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

Het instituutsdiploma Budgetcoach kunt u aanvragen als u al het huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde
(5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

 

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Budgetcoach in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Budgetcoach volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Budgetcoach:
6 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Budgetcoach + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Budgetcoach is geen specifieke vooropleiding vereist.

Leerboeken
Voor de cursus Budgetcoach heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding:
Mevr. C. Vermeesen

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Budgetcoach €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Budgetcoach + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als budgetcoach! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!