De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Beroepsfotograaf

  • Tips en trucs van specialisten.
  • Uw eigen privévakdocent.
  • Uw eerste stap naar een eigen zaak.
  • Maak van uw hobby uw werk.
  • Leer om succesvol klanten te werven.

ALGEMEEN

Heeft u oog voor een perfecte foto? Zijn uw vrienden altijd weer verrast door de kwaliteit van uw foto's? Denkt u dat u het in u heeft om beelden te maken die jarenlang als een schat worden gekoesterd? En wilt u geld gaan verdienen met uw foto's? Dan is de cursus Beroepsfotograaf de ideale cursus voor u!

Dit is de ideale tijd om als fotograaf aan de slag te gaan. Het aantal "special interest"-bladen neemt toe en deze hebben allemaal behoefte aan specifieke foto's. Mensen blijven trouwen en zien hun trouwfoto's nog steeds als een zeer dierbaar bezit. Ouders willen foto's van hun kinderen en bedrijven hebben altijd foto's nodig voor brochures en persberichten.

Uw lokale en regionale kranten hebben fotomateriaal nodig en ook fotoagentschappen hebben een constante stroom aan fotomateriaal nodig. Heeft u er wel eens aan gedacht om uw werk te verkopen voor postkaarten of kalenders? Of om reclamebureaus te benaderen? De lijst van mogelijkheden is eindeloos.

Hoe start u als freelance fotograaf? Dit is slechts één van de geheimen die we u leren. Veel fotografiecursussen beloven u dat ze u helpen om een betere fotograaf te worden. Er zijn echter maar weinig cursussen die u leren hoe u een professional wordt. En daar is een reden voor. Niet iedereen kent het klappen van de zweep van een freelanceronderneming, NHA wel. Wij helpen u graag op weg. Welke zaken moet u bijhouden? Hoe regelt u de betalingen? En welke prijs vraagt u?

Het gevoel dat u heeft als u uw eerste opdracht binnenhaalt is fantastisch. Het gevoel dat u heeft als u uw eerste geld binnenkrijgt is nog opwindender! Stelt u zich eens voor: u krijgt betaald voor iets wat u leuk vindt!

U kunt als fulltime fotograaf aan de slag gaan. Of u wilt extra inkomen hebben. U kunt van thuis uit werken en u zult interessante mensen ontmoeten. Elke dag is anders.

Over de cursus
De cursus Beroepsfotograaf leert u hoe u een professioneel fotograaf wordt. U krijgt van ons alleen informatie die u echt nodig heeft. De cursus is een compleet studiepakket vol nuttige informatie, tips en oefeningen. Alles is zeer overzichtelijk weergegeven zodat u beschikt over een prachtig permanent beschikbaar naslagwerk waaraan u ook na het afronden van uw cursus nog veel zult hebben.

De cursus is geschreven door professionele fotografen en is gebaseerd op jarenlange ervaring. Alle aspecten van professionele fotografie worden beschreven. Verder zijn ook de vragen en opmerkingen van ex-cursisten in het materiaal verwerkt. Als u kiest voor deze cursus Beroepsfotograaf is succes verzekerd!

Uw persoonlijke cursus
Uw huiswerkopdrachten worden nagekeken door ervaren coaches die ruime ervaring hebben in de fotografiewereld. Dit betekent dat uw werk wordt nagekeken in een vriendelijke, vertrouwelijke sfeer. U kunt ook gerust vragen stellen aan uw coach, die advies geeft over alles wat te maken heeft met fotografie, ook als u al met uw werk bezig bent! Na afronding van de cursus Beroepsfotograaf bent u alle problemen tegengekomen die een beroepsfotograaf kan tegenkomen. U zult dus niet voor verrassingen komen te staan tijdens de ontmoeting met uw eerste klant!

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak".

PROGRAMMA

1. Fotografie als broodwinning.
2. Hoe maakt u professionele foto's?
3. Hoe kunt u geld verdienen met uw vakantiefoto's?
4. Portretten - waarom mensen ervan houden en hoe u er geld mee kunt verdienen.
5. Fotojournalist worden.
6. Het bewerken van uw digitale foto's.
7. Sportfoto's verkopen. Wie koopt ze en hoe kunt u de foto's op de juiste manier nemen?
8. Huwelijksfotografie.
9. Lichaamsfotografie.
10. Foto's nemen voor locale kranten en magazines. Research doen.
11. Schoolfotografie en sociale fotografie.
12. Apparatuur voor de gespecialiseerde fotograaf.
13. De boeiende wereld van reclamebureaus.
14. Bedrijfsfotografie.
15. PR fotografie.
16. Landschapsfotografie.
17. Modefotografie.
18. Hoe zet u uw eigen zaak op en hoe haalt u het maximale uit deze zaak.

Kortom, in deze unieke cursus Beroepsfotograaf vindt u informatie en tips die u in geen enkele andere cursus zult vinden. We leren u hoe u uw talent voor fotograferen commercieel kunt benutten.

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als Beroepsfotograaf! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

DIPLOMA

U kunt het NHA instituutsdiploma Beroepsfotograaf aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger). Kosten: 19 euro.

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.


 

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Beroepsfotograaf in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Beroepsfotograaf volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Beroepsfotograaf:         
6 maanden bij een normaal studietempo.

Cursus Beroepsfotograaf + Bedrijfsbeheer:
12 maanden bij een normaal studietempo.

Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor de cursus Beroepsfotograaf heeft u geen specifieke vooropleiding nodig.

Leerboeken
Voor de cursus Beroepsfotograaf heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de eerste lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail 

DOCENT & COACH

Persoonlijke begeleiding via internet door onze docent
Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Dhr. D. Van den Bossche.

Uniek bij de NHA: Uw persoonlijke ondernemerscoach!
Als u de cursus hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van uw zaak, kunt u bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach terecht. Juist dit maakt uw cursus zo uniek. Aan deze coach kunt u vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van uw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van uw bedrijf kunt u bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema's zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. U staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Beroepsfotograaf €399
of 6 x €66.50
n.v.t. n.v.t.
Beroepsfotograaf + Bedrijfsbeheer €499
of 12 x €41.60
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als beroepsfotograaf! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!