De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Bedrijfsbeheer

  • Verplicht als u voor u zelf wilt beginnen.
  • Opleiding voor examen voor erkend diploma.
  • Persoonlijke begeleiding via internet.
  • Direct contact met studiegenoten.
  • Studeer in uw eigen tempo.

Cursus Bedrijfsbeheer

(Verplicht voor de startentende ondernemer)
Wilt u een eigen bedrijf starten en zelfstandige worden? Start dan vandaag nog met de cursus Bedrijfsbeheer. De lessen zijn volledig afgestemd op het officiële examen bedrijfsbeheer. Hiermee behaalt u het verplichte vestigingsattest. De Federale Overheid heeft immers bepaald dat u als startende ondernemer een attest dient te bezitten dat bewijst dat u kennis heeft van bedrijfsbeheer.

De praktijk heeft geleerd dat er bij het opbouwen van een zaak heel wat meer komt kijken dan een grondige vakkennis. Een zaak succesvol leiden vergt immers naast de nodige technische vakkennis, creativiteit, inzet en motivatie een ook grondige kennis van (en inzicht in) het beheer van de handels- en ambachtsonderneming. Deze kennis leert u met de cursus Bedrijfsbeheer.

Volg de cursus Bedrijfsbeheer volledig in uw eigen tempo.

eigen zaak gidsWilt u een spoedcursus of snelcursus Bedrijfsbeheer? Bij NHA studeert u volledig in uw eigen tempo. U bepaalt zelf wanneer u klaar bent voor het examen om het attest bedrijfsbeheer te halen. De thuisstudie Bedrijfsbeheer van NHA toont u hoe u conform de regels kunt starten als zelfstandige. De cursus is met de grootste zorg samengesteld door specialisten binnen hun vakgebied. De lessen zijn zeer praktijkgericht en rijk gedocumenteerd.

Bij uw inschrijving ontvangt u GRATIS het fullcolour handboek "in 10 stappen naar uw eigen zaak!"

PROGRAMMA

Opleiding Bedrijfsbeheer, de modules

Deze opleiding Bedrijfsbeheer bestaat uit diverse modules. Elke module belicht een belangrijk aspect van het bedrijfsbeleid zoals:

De startende ondernemer

Hier komen de volgende onderdelen aan bod: Wie is wettelijk ondernemer en wat zijn daden van koophandel? Welke administratieve verplichtingen heb ik als startend ondernemer? Welke producten verkopen en hoe verloopt een transactie? De BTW reglementering en het opstellen van handelsdocumenten.

Marketing

Marketing = klantgericht zijn. Hoe treed ik als ondernemer naar buiten? In dit onderdeel leert u hoe u diverse theorieën en strategieën kunt toepassen in de praktijk. Geen droge stof over de P's, maar praktische vaardigheden zoals het uitvoeren van een marktonderzoek en het tevreden stellen van uw klanten.

Financiering

Na het volgen van dit onderdeel heeft u een duidelijk inzicht in de moderne betalingstechnieken en de diverse handelskredieten.

Aspecten van het bedrijfsbeleid

Het is van uiterst belang dat u een gedegen bedrijfsbeleid hanteert binnen uw onderneming. Met de cursus Bedrijfsbeheer leert u:
- Aan welke eisen een financieel plan moet voldoen; kostenstructuur, omzet, winstmarges,
   rentabiliteit en voorraadbeheer
- Personeelsplan op te stellen voor kmo's.
- Welke wetgeving van toepassing is op uw zaak.
- Hoe u leiding moet geven.
- Welke ondernemingsvorm het beste past bij uw plannen; verzekeringen, aanwerving van
   personeel en informatica.

Boekhouding

De vereenvoudigde boekhouding en een inleiding op het dubbel boekhouden zijn in deze modules de belangrijkste onderwerpen. U leert uw onderneming financieel en wettelijk in "balans te houden". Na het volgen van dit cursusdeel bent u in staat om uw eigen bedrijf boekhoudkundig te runnen.

Het examen Bedrijfsbeheer

De centrale examencommissie van de FOD organiseert regelmatig examens. U kunt zelf beslissen wanneer u examen wil afleggen.

Het officiële vestigingsdiploma Bedrijfsbeheer

Dit diploma Bedrijfsbeheer, uitgereikt door het Ministerie van Middenstand, stelt u in staat een eigen zaak op te starten. De nodige tools heeft u nu in handen om een succesvol ondernemer te worden. Uw droom kan gerealiseerd worden!

ERKEND DIPLOMA

Diploma Bedrijfsbeheer


Na uw cursus kunt u het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. De examens worden meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest.
Aanmelden voor het examen doet u online.

Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

Mening van een cursist:

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo


U ontvangt de complete cursus Bedrijfsbeheer in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt u altijd uw eigen tempo bepalen. U bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet


Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding Bedrijfsbeheer


Mevr. V. Loriaux;
Dhr. B. Lewalski.
Mevr. M. Meuleman

Direct contact met studiegenoten Bedrijfsbeheer


Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Bedrijfsbeheer volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld tempo van 3 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.

Studietijd

Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor de thuisstudie Bedrijfsbeheer heeft u geen speciale vooropleiding nodig.

Leerboeken

Voor de cursus Bedrijfsbeheer heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de eerste lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 50% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms tot 50% van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Bedrijfsbeheer €199
of 6 x €33.20
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.