De mening van...

ekomi sterren
Beoordeling eKomi:

8.8/10 door 131 klanten

Eigen Webshop Starten

  • Uw eigen privé vakdocent
  • Tips en trucs van specialisten
  • Inclusief GRATIS probeersoftware
  • Leer succesvol zakendoen op internet
  • Supermodern lesmateriaal

Cursus webshop starten

Kopen en verkopen via internet vertoont al jaren een flinke groei. E-commerce is "booming business"!

In deze praktische cursus Eigen Webshop Starten leert u alles wat er komt kijken bij het succesvol starten, uitbouwen en beheren van uw eigen webshop. Iedereen kan een eigen webshop beginnen. De mogelijkheden om via het internet geld te verdienen zijn legio. De volgende stappen leiden naar succes, wanneer u uw eigen webshop begint:

  • Pak uw eigen webshop serieus en grondig aan
  • Reserveer tijd en energie om uw webshop op te starten
  • Samen met u brengen wij uw webshop tot bloei en leren u deze op een professioneel niveau te handhaven.


Het is lastig om volledige, concrete en betrouwbare informatie te vinden die u leiden naar succes bij het beginnen van uw eigen webshop. Deze uitstekende cursus Eigen Webshop Starten leidt u de weg!

PROGRAMMA

Deze cursus Eigen Webshop Starten behandelt alles wat met webshops te maken heeft, van voorbereiding via bouw en beheer tot promotie.

Aan bod komen onder andere:

1. Zakendoen via internet: Ontwikkeling van het internet, commercie op het internet, de toekomst.

2. Waarom een webshop? Vergelijking met normale winkels, voor- en nadelen van online zakendoen, wat kunt u zoal online verkopen (fysieke goederen, diensten, boekingen, digitale producten en informatie).

3. Het opzetten van een webshop: Domeinnaam en hosting, de software, de bouw en inrichting, het onderhoud en beheer.

4. Webshop-software: Soorten webshops, soorten software/technieken, het maken van een goede keuze.

5. Inrichten en beheren van een webshop: Onderhoud en beheer website (technisch beheer, teksten, afbeeldingen en andere media). Financiële aspecten (betaalmethoden, verzendkosten en overige kosten). Logistiek en distributie (post, transporteurs en koeriers, frankering en verpakking, verzenden naar het buitenland). Inventarisbeheer, orderbeheer en administratie (factuur en administratie, fiscale aspecten, BTW). Juridische en wettelijke aspecten (algemene wettelijke eisen en voorwaarden, privacybepalingen, leveringsvoorwaarden, levering, recht van herroeping, recht van reclame). Buitenlandse klanten en/of leveranciers.

6. Communicatie en informatie: Gebruikersondersteuning (faq, kennisbank en helpcenter, e-mail en mailformulieren, Chat en live support, telefoon, forums). Klachtafhandeling. Bezoekersgegevens (statistieken, inlog- en klantgegevens, enquêtes).

7. Promotie en marketing: Zoekmachines, links en linkpagina's. Adverteren (banners en adwords), nieuwsgroepen en forums, direct e-mail, webvergelijkers en prijsvergelijkers, persberichten en free publicity, affiliate programma's, samenwerking en sponsoring, interne promotie (klanten vasthouden).

8. Praktijkopdrachten: In dit onderdeel gaat u daadwerkelijk een webshop bouwen. Hiervoor gebruiken we de software "Mijn Webwinkel 5" en de Open Source software van Zen Cart. We maken hierbij gebruik van de webruimte bij One.com. We leren u welke stappen u dient te nemen om tot het beste resultaat te komen. Stap voor stap krijgt uw webshop gestalte. De cursus wordt geleverd inclusief probeersoftware, zodat u meteen aan de slag kunt met de aangereikte opdrachten.

Met deze supermoderne cursus Eigen Webshop Starten geven we u een solide basis voor het succesvol opzetten en uitbaten van een eigen webshop!

Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!

GETUIGSCHRIFT

Een NHA Getuigschrift kunt u aanvragen als u al uw huiswerk ingezonden heeft en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Wanneer u ook de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u na afloop het examen Bedrijfsbeheer afleggen bij de Centrale Examencommissie van het Agentschap Ondernemen. Het examen wordt meerdere keren per jaar georganiseerd door het Vlaamse Gewest. Wanneer u het examen succesvol heeft afgelegd, krijgt u een getuigschrift waarmee u de inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) kan aanvragen.

ZO STUDEERT U

Studeer thuis in uw eigen tempo
U ontvangt de complete cursus Eigen Webshop Starten in één zending thuis als u kiest voor betaling ineens. Of in twee zendingen (studie-eenheden) als u kiest voor betaling per maand. Hierdoor kunt altijd uw eigen studietempo bepalen. U bepaalt zelf waar, wanneer en hoe u studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met uw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet
Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent staat u er nooit alleen voor en boekt u de beste resultaten. U kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen via internet naar uw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is uw steun en toeverlaat die u optimaal begeleidt. U mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding
Dhr. P. Declerck.

Direct contact met studiegenoten
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus Eigen Webshop Starten volgen. U kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur
Cursus Eigen Webshop Starten:
5 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Cursus Eigen Webshop Starten + Bedrijfsbeheer:
11 maanden bij een gemiddeld studietempo.

Liever langzamer of sneller? U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per week moet u rekenen op 4 uur.

Vooropleiding
Voor het volgen van de cursus Eigen Webshop Starten heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is wel gewenst.

Leerboeken
Voor de cursus Eigen Webshop Starten heeft u geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Cursusringmap
Bij de lessen ontvangt u een fraaie ringmap om uw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als uw werkgever voor u betaalt.
Aangezien NHA een erkende opleider is, vergoedt de overheid middels de kmo-portefeuille soms tot 30% of 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan uw werkgever.

Vragen?
Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

cursus Studeren MET hulp (info) Studeren ZONDER hulp
Eigen Webshop Starten €179
of 5 x €35.80
n.v.t. n.v.t.
Eigen Webshop Starten + Bedrijfsbeheer €349
of 11 x €31.80
n.v.t. n.v.t.

Studeren met hulp

De meeste cursisten kiezen voor studeren met hulp van hun vriendelijke, vakkundige leraar.
U kunt het huiswerk van de lessen opsturen naar uw persoonlijke leraar en er vragen bij stellen. Hij stuurt de lessen gecorrigeerd terug met goede raad en tips. Hij is uw steun en toeverlaat die voor u klaar staat. Samen met u zorgt hij ervoor dat uw studie een succes wordt. U heeft aan hem een echte studievriend die u graag een extra steuntje in de rug geeft.


Eigen zaak starten? Volg dan aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!
Wanneer u tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, kunt u zelfstandig aan de slag als webwinkelier! U kunt met dit officiële vestigingsgetuigschrift uw eigen zaak starten en eigen baas worden. Dat wilt u toch ook! Uw droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden!